Okulda zorbalık görüyorum

Normalde 11. sınıf olmam gerekiyor ama bazı sebeplerden 10. sınıfa gidiyorum. Çevrede o kadar kötü huylu 2 yüzlü sürekli insan değiştiren sevgili değiştiren kavga çıkaran kısacası her türlü belası olan insanların çevresi var seviliyorlar, sayılıyorlar ve zorbalık görmüyorlar. Fakat benim kimseye bir zararım yok, hem 3 5 hafif şeyler olsa ne olur ki çevredeki arkadaşları daha kötüyken? Cidden hiçbir şey yapmadım, durduk yere sınıfta dışlanıyorum kimse beni ciddiye almıyor. Erkekler benimle uğraşıp duruyor. Yok Müslüman değilsin bilmem ne ve birkaç uğraşmalar sözler. Cuma günü arkadaşım ile okuldan çıkmış dolaşalım diye alt yoldan gittik önümüzde de sınıfımızdan 3 çocuk vardı ve bana durduk yere ayva fırlattı küfürler etti ben de pek bir şey demedim, dayanamayıp ben de küfür ettim ama çok ağır şeyler demedim küfür etmeyi sevmiyorum ama sinirime, ettim. Sonra boş verdik yürüdük bu sefer yine küfürler ederek bana ağzından ayva tükürmeye başladı. Sonra yine bir şey yapamadım, diyemedim çünkü gücüm yetmiyor keşke güçlü olsam da dövebilsem. Sonra yine arkamdan küfürler ederken biz karşıya geçtik onlardan kurtulmak için ve hala arkamdan boyumla dalga geçip durdular. Cidden boyumla dalga geçerlerse geçsinler ama bana durduk yere zorbalık yapmasınlar, dışlamasınlar. Sınıfta onlara bir şey yapmadım muhatap bile olmadım neyin tribindeler. Müdüre söyle falan demeyin müdürümüz değişti. Yeni gelen müdür çok şey biri anladınız siz asla yardımcı olmaz olaylar daha çok artar. Öğretmenlere de desem her şey daha kötü olur bir şey düzelmez ve aileme de anlatamam. Cidden bıktım artık ben bir kızım acaba beni çirkin buldukları için mi zorbalık yapıyorlar. Çünkü ortada bir sebep yok. Kendimi pek çirkin bulmuyorum, aşırı güzel de bulmuyorum ama cidden neden böyleler? Buradan anlatınca basit geliyor ama daha neler neler var, ben basit basit anlattım. Her gün ağlıyorum moralim bozuk. Umarım güzel şeyler yazarsınız. Özür dilerim çok uzattım ve buraya derdimi yazdığım için başka yazacak yerim yoktu pek. 🤧 Bu arada üstte dedim ama tekrar edeceğim. Cinsiyetim kız. Bu arada içine kapanık, utangaç, inatçı vb. biri değilim. Onlara paraları sözde yokken para bile verdim iyilik yaptım ama hala zorbalık.

Neredesin usta bir yer belirt aynı şeydeysek bir şamarlayak onları.

Normalde 11. sınıf olmam gerekiyor ama bazı sebeplerden 10. sınıfa gidiyorum. Çevrede o kadar kötü huylu 2 yüzlü sürekli insan değiştiren sevgili değiştiren kavga çıkaran kısacası her türlü belası olan insanların çevresi var seviliyorlar, sayılıyorlar ve zorbalık görmüyorlar. Fakat benim kimseye bir zararım yok, hem 3 5 hafif şeyler olsa ne olur ki çevredeki arkadaşları daha kötüyken? Cidden hiçbir şey yapmadım, durduk yere sınıfta dışlanıyorum kimse beni ciddiye almıyor. Erkekler benimle uğraşıp duruyor. Yok Müslüman değilsin bilmem ne ve birkaç uğraşmalar sözler. Cuma günü arkadaşım ile okuldan çıkmış dolaşalım diye alt yoldan gittik önümüzde de sınıfımızdan 3 çocuk vardı ve bana durduk yere ayva fırlattı küfürler etti ben de pek bir şey demedim, dayanamayıp ben de küfür ettim ama çok ağır şeyler demedim küfür etmeyi sevmiyorum ama sinirime, ettim. Sonra boş verdik yürüdük bu sefer yine küfürler ederek bana ağzından ayva tükürmeye başladı. Sonra yine bir şey yapamadım, diyemedim çünkü gücüm yetmiyor keşke güçlü olsam da dövebilsem. Sonra yine arkamdan küfürler ederken biz karşıya geçtik onlardan kurtulmak için ve hala arkamdan boyumla dalga geçip durdular. Cidden boyumla dalga geçerlerse geçsinler ama bana durduk yere zorbalık yapmasınlar, dışlamasınlar. Sınıfta onlara bir şey yapmadım muhatap bile olmadım neyin tribindeler. Müdüre söyle falan demeyin müdürümüz değişti. Yeni gelen müdür çok şey biri anladınız siz asla yardımcı olmaz olaylar daha çok artar. Öğretmenlere de desem her şey daha kötü olur bir şey düzelmez ve aileme de anlatamam. Cidden bıktım artık ben bir kızım acaba beni çirkin buldukları için mi zorbalık yapıyorlar. Çünkü ortada bir sebep yok. Kendimi pek çirkin bulmuyorum, aşırı güzel de bulmuyorum ama cidden neden böyleler? Buradan anlatınca basit geliyor ama daha neler neler var, ben basit basit anlattım. Her gün ağlıyorum moralim bozuk. Umarım güzel şeyler yazarsınız. Özür dilerim çok uzattım ve buraya derdimi yazdığım için başka yazacak yerim yoktu pek. 🤧 Bu arada üstte dedim ama tekrar edeceğim. Cinsiyetim kız. Bu arada içine kapanık, utangaç, inatçı vb. biri değilim. Onlara paraları sözde yokken para bile verdim iyilik yaptım ama hala zorbalık.
Merhaba. Öncelikle intihar edeceğim gibi saçmalığı kafanızdan atın ve sakın böyle bir şey denemeyin. İki üç andaval için veya başınıza ne gelirse gelsin böyle bir şeyi yapmayın. Eve gittiğinizde müsait bir zamanda babanızı karşınıza alın ve olayları detayına inerek anlatın. Emin olun ki her şey çözülecektir ve o eblehler bir daha bulaşmaya cürret edemeyecektir.
Okuldan sonra eve gittiğinizde bu olayları kafanızdan atamıyorsanız arkadaşlarınızla dışarı çıkıp kafa dağıtabilir, müzik dinleyebilir, bisiklet sürebilir, yürüyüş yapabilir, kitap okuyabilir ve televizyon izleyebilirsiniz. Elinizde yapacak bir sürü şey var. Bu tarz insanları umursamayın. Bu tarz insanların çöp torbasından farkı yoktur. Kendinizi onlardan yüksek görün. Kendinize "bunlar kim ki kafama takıp sorun edeyim? Çöp torbalarından farkı yok" gibi cümleler söyleyin. Onları ciddiye almayın, takmayın, düşünmeyin ve dinlemeyin. Rahat olun. Ben 9. sınıfta bu ahmaklardan çok gördüm böyle şeyler. Şu an 11. sınıftayım ve ikisiyle tekrar karşılaştım, aynı sınıfa düştük. Fakat hiç samimi bile olmuyorum. Merhaba merhaba, bu kadar.

İçinde bulunduğunuz durum gerçekten üzücü. Ancak bunları geçeceğini unutmayın, karamsarlığa kapılmayın. Sonsuza kadar böyle devam etmeyecek. İntihar gibi şeyleri düşünmeyin. Sizin yaşlarınızdaki kişiler intihara daha meyilli olabiliyor bazen. 3-5 evrimini tamamlamamış, beyinsiz ergen için hayatınıza kıymayın. Hayatınız bu kadar ucuz değil ve bir kere geliyoruz bu dünyaya. Çok küçük yaşta beyinsizler yüzünden heba etmeyin hayatınızı. Anladığım kadarıyla çevrenizde çok az anlayışlı insan var. Öncelikle bu gibi durumlar da dinsel veya daha farklı, kabul görmeyecek konulardaki fikirlerinizi kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ederim. İleride daha normal, medeni insanların olduğu yerlerde yaşama şansı bulursunuz elbet. Şimdilik çevrenizdekilere bunun doğru olmadığını Müslüman olduğunuz söyleyebilirsiniz. Daha önceden onlara dinden çıktığınızı söylediyseniz eğer, yanıldığınızı söyleyip Müslümanmış gibi davranabilirsiniz. Birde belki sizi korumada yardımcı olabilmesi için erkek arkadaş bulmayı deneyebilirsiniz. Sevgili veya sadece arkadaş. İyi mi olur böyle bilmiyorum. O arkadaşı da iyi seçmek lazım. Her şeyin çözümü var, kesinlikle çaresiz hissetmeyin. Mantıklı kalmaya çalışın ve bunların geçeceğini unutmayın. Büyüyünce bu günleri saçma bir dönem olarak hatırlayacaksınız büyük ihtimalle. Bu durumları yaşamak zorunda kalan çok kişi oluyor. Sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de bir çok kişi böyle tiplere maruz kalabiliyor. Babaannenizi götürmek işinize yarabilir, yukarıda belirttiğiniz gibi. İyi kötü geçinebildiğiniz kız arkadaşlarınız olması ne olursa olsun güzel. Takılmanıza bakın. Size bol şans diyorum... Umarın bu sorunları en kısa zaman çözersiniz.

Beni tınlayan olacağını sanmam. Sanki beni takmayıp cevaplamayıp dalga geçeceklermiş
gibi geliyor çok korkuyorum böyle şeylerden. Ailemde de kuzenim fln yardım etmez. Çoğusu yardım etmez hepsi değişik insanlar.
Ne kadar değişik olurlarsa olsunlar. Sen onlara gidip bana zorbalık ediyorlar, çok rahatsız oluyorum, ne yapmam lazım, bana yardım et dediğinde zaten senle dalga geçip bir şekilde yardımcı olmaya çalışmayacaklarsa adam değiller demektir. Eğer öyle olursa bir kez daha tanımış olursun onları. Ben yine de kendine en yakın hissettiğin, en güvendiğin kişiyle bu durumu paylaş derim. En fazla dediğin gibi seni tınlamaz. Kimin ne olduğunu anlamış olursun. Zararda olmazsın yani.

Merhaba. Öncelikle intihar edeceğim gibi saçmalığı kafanızdan atın ve sakın böyle bir şey denemeyin. İki üç andaval için veya başınıza ne gelirse gelsin böyle bir şeyi yapmayın. Eve gittiğinizde müsait bir zamanda babanızı karşınıza alın ve olayları detayına inerek anlatın. Emin olun ki her şey çözülecektir ve o eblehler bir daha bulaşmaya cürret edemeyecektir.
Okuldan sonra eve gittiğinizde bu olayları kafanızdan atamıyorsanız arkadaşlarınızla dışarı çıkıp kafa dağıtabilir, müzik dinleyebilir, bisiklet sürebilir, yürüyüş yapabilir, kitap okuyabilir ve televizyon izleyebilirsiniz. Elinizde yapacak bir sürü şey var. Bu tarz insanları umursamayın. Bu tarz insanların çöp torbasından farkı yoktur. Kendinizi onlardan yüksek görün. Kendinize "bunlar kim ki kafama takıp sorun edeyim? Çöp torbalarından farkı yok" gibi cümleler söyleyin. Onları ciddiye almayın, takmayın, düşünmeyin ve dinlemeyin. Rahat olun. Ben 9. sınıfta bu ahmaklardan çok gördüm böyle şeyler. Şu an 11. sınıftayım ve ikisiyle tekrar karşılaştım, aynı sınıfa düştük. Fakat hiç samimi bile olmuyorum. Merhaba merhaba, bu kadar.
Teşekkür ederim güzelce yazdığın dertleştiğin için. Umarım daha mutlu olursun. Ama sorunlardan biri de bu kafa dağıtabilecek arkadaşlarım yok. Kafa dağıtabilecek bir yer bile yok burada, gezecek yer yok, oturacak düzgün bir bank dahi yok s.oktumun yerinde. Sürekli evde Pc, telefon başında yatarak geçiriyorum. Gezecek yer olsa, en kötü oturacak güzel bir çevre olsa, kafamı tek başıma da olsa dağıtırdım ama burası beni çok ürkütüyor, kötü anılarım aklıma geliyor sokakları gördükçe.

Nerde yaşıyorsun yaşın kaç?
16, Yaşım büyük olmaya bilir ama olgun ve çoğu şeyin farkındayım. Nerde yaşadığımı da yanıtlarda yazdım çok da yayılmasını istemiyorum.
Bu konuyu okuduğumda buna benzer bir kitab vardi çok güzeldi bulursam atarim okumanizi tavsiye ederim biraz daha farklı tabii.
Teşekkürler önerin için.
Neredesin usta bir yer belirt aynı şeydeysek bir şamarlayak onları.
Keşke aynı yerde olsak ama sanmıyorum: ( Bilecik'in bir ilçesinde yaşıyorum iğrenç bir yer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı