Okulda zorbalık görüyorum

Beni seven düşünen biri yok. Tamam ailem seviyor ama hepsini alttan aldığım ve gerçekleri söylemediğim için kargaşa olmuyor. Ailem biraz değişik sağları solları belli olmuyor yine bütün suçu bana atacaklar ve bu zorbalıkları anlattığım da çok basit gelecek onlara, bir de üstüne senle mi uğraşıcaz hep olay hep olay diyecekler. Anneme düzgünce anlatırım zamanını bekliyorum.

Rehberlik ögretmeniniz ile konuştunuz mu?
Hoca annenizi çağırır son zamanlarda kiziniza zorbalik ediyorlar vs diye konuşur. Rehberlik hocaları iyi ve sizin söylediğinizi söylemezler.
 
Alanını 10.sinifta seçersin 11.sinifda başlar alanin ile devam edersin biz geçen sene böyle yapmıştık.
Anadolu lisesi olduğu için ve 11. sınıfta da karma oluyor alan seçildiği için yani sistem değişmişti tam bilmiyorum. Ama benim 2. dönem gitmem daha iyi olur. 10. sınıfımın boşa gitmesini istemiyorum bu okulla.
 
Zorbalara anladığı dilden konuşmazsan düzelmezler. Zamanında 1 üst sınıftan 2 keko bulaşmıştı abim ve arkadaşları bir gün ikisinde boğazını sıkıp yerde sürüklemişlerdi ondan sonra bitti. Hep üst ve kendi dönemlerimden yakın arkadaş toplardım millet bulaşamasın diye. Abin falan varsa biraz hırpalamayla çözülür.
 
Normalde 11. sınıf olmam gerekiyor ama bazı sebeplerden 10. sınıfa gidiyorum. Çevrede o kadar kötü huylu 2 yüzlü sürekli insan değiştiren sevgili değiştiren kavga çıkaran kısacası her türlü belası olan insanların çevresi var seviliyorlar, sayılıyorlar ve zorbalık görmüyorlar. Fakat benim kimseye bir zararım yok, hem 3 5 hafif şeyler olsa ne olur ki çevredeki arkadaşları daha kötüyken? Cidden hiçbir şey yapmadım, durduk yere sınıfta dışlanıyorum kimse beni ciddiye almıyor. Erkekler benimle uğraşıp duruyor. Yok Müslüman değilsin bilmem ne ve birkaç uğraşmalar sözler. Cuma günü arkadaşım ile okuldan çıkmış dolaşalım diye alt yoldan gittik önümüzde de sınıfımızdan 3 çocuk vardı ve bana durduk yere ayva fırlattı küfürler etti ben de pek bir şey demedim, dayanamayıp ben de küfür ettim ama çok ağır şeyler demedim küfür etmeyi sevmiyorum ama sinirime, ettim. Sonra boş verdik yürüdük bu sefer yine küfürler ederek bana ağzından ayva tükürmeye başladı. Sonra yine bir şey yapamadım, diyemedim çünkü gücüm yetmiyor keşke güçlü olsam da dövebilsem. Sonra yine arkamdan küfürler ederken biz karşıya geçtik onlardan kurtulmak için ve hala arkamdan boyumla dalga geçip durdular. Cidden boyumla dalga geçerlerse geçsinler ama bana durduk yere zorbalık yapmasınlar, dışlamasınlar. Sınıfta onlara bir şey yapmadım muhatap bile olmadım neyin tribindeler. Müdüre söyle falan demeyin müdürümüz değişti. Yeni gelen müdür çok şey biri anladınız siz asla yardımcı olmaz olaylar daha çok artar. Öğretmenlere de desem her şey daha kötü olur bir şey düzelmez ve aileme de anlatamam. Cidden bıktım artık ben bir kızım acaba beni çirkin buldukları için mi zorbalık yapıyorlar. Çünkü ortada bir sebep yok. Kendimi pek çirkin bulmuyorum, aşırı güzel de bulmuyorum ama cidden neden böyleler? Buradan anlatınca basit geliyor ama daha neler neler var, ben basit basit anlattım. Her gün ağlıyorum moralim bozuk. Umarım güzel şeyler yazarsınız. Özür dilerim çok uzattım ve buraya derdimi yazdığım için başka yazacak yerim yoktu pek. 🤧 bu arada üstte dedim ama tekrar edeceğim. Cinsiyetim kız. Bu arada içine kapanık, utangaç, inatçı vb. biri değilim. Onlara paraları sözde yokken para bile verdim iyilik yaptım ama hala zorbalık.

Senden hoşlanıyorsada öyle davranıyor olabilir. Kulağa saçma geliyor farkındayım ancak dediğim doğru olabilir. Bazen insanlar hoşlandığı kişiye hoşlandığına inanmaz. ya da karşı tarafın ondan hoşlandığını anlamasını istemez, ya da kendini üstün görür. Böyle konuları rehber öğretmenle konuşabilirsin. Zaten seni içlerinden saymıyorlar kaybedeceğin tek şey zaman olur rehber hocasına söylemezsen.
 
Erkeklerin müslüman değilsin diye seninle istememene rağmen fiziki bir şekilde uğraşmaları, ayva atması, cinsel içerikli küfürler etmesi artı tükürmesi bunlar taciz olarak sayılabilecek suçlardan. Durumu en kısa sürede ailene anlatman gerekiyor. Ailen önce okul müdürüyle konuşsun buna rağmen tacizler devam ederse polise şikayet ettikten sonra korkudan peşini bırakacaklarını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Ailene anlatmadan nasıl düzelmesini bekliyorsun anlamadım.
 

Geri
Yukarı