Okumak istemiyorum

Çıraklığa gidersen haftada 1 gün okul 4 gün ise iş yerine gidersin. Asgari ücretin 3'te 1'ini alıyordun sanırsam. Açığa gidip bir iş yerine girebilirsin evden çalışıp dönem dönem sınava giriyorsun.

MESEM nasıl oluyor okumayıp her ay 5100TL mi alıyoruz rica etsem anlatır mısın?
Yukarida soyledim. Ve ayrica basit Google arastirmasi ile de ogrenebilirsin.

Ilk 1 veya 2 sene okula gidiyorsun sonra bir yerde calisiyorsun ve aylik 5100 lira aliyorsun.

Bu fiyatin %30'unu devlet isletmeye oduyor.

Hocam o işler öyle olmuyor maalesef bende senin kafadaydım ama asgari ücretle tüm gün ayakta çalışman gerekecek. 40 yaşında her gün sabah erken kalkıp nefret ettiğin işine gidip akşama kadar çalışıp Max asgariden 5 bin vs fazla kazanacaksın. En kötü KPSS çalışıp memur olmaya çalışın.

Ortaokul sona gelmişsin zaten, meslek lisesinde kaliteli bir bölümü tercih edersen üniversiteye falan ihtiyacın olmaz, yüksek maaşla güzel bir iş bulabilir ve rahatlıkla ev araba alabilirsin, umudunu kesme bu fırsat bir daha gelmez.

Gençlik bir kere gelecek fakat ve sürekli zamanımı çöp etmekten sikildm en kötü askeri ücretle geçiririm mutluluk olmadıktan sonra para olsa ne olur?

Öyle deme hocsm bu zaman da asgari ücretle yaşanmaz hani yaşamak için yaşıyor olursun ha bak onun yerine bir meslek lisesine gidip MESEM'de okuyabilirsin direk hem iş öğrenirsin 4 sene boyunca parada alıyorsun diye biliyorum MESEM'de sınıfına göre belli bir miktar zaten meslek lisesine gidersen de 12 inci sınıfta staj yapiyorsun asgarinin yüzde 30'unu alıyorsun AMP olursan yani ama senin için MESEM daha doğru gibi hocam MESEM'e gidersen en azından ileride kafanı duvardan duvara vurmazsın kolunda dedikleri gibi bir altın bileziğin olur Allah bilir belki gidip atölye sahibi olup parayı kırıcan ileride bilemeyiz yani sen okumak istemiyorsan en azından MESEM'i dene ki pişman olma ileride.

MESEM nasıl oluyor okumayıp her ay 5100TL mi alıyoruz rica etsem anlatır mısın?

MESEM'in tam kısaltmanın açıklamasını bilmiyorum da mantığını az buz biliyorum dedikleri gibi 4 gün bir iş yerine gidip MESEM öğrencisi olarak çalışıp iş öğreniyorsun çırak olarak(sonra hatta kalfalığa falan da geçiyordun galiba 11 inci sınıf ta 12 de falan tabii rütbe atlamak için bir sınava sokuluyorsun galiba tam bilmiyorum bir okula sormanız ya da Google'dan araştırırsanız daha iyi bilgi bulabilirsin) 1 günde okula gidip kültür dersleri alıyorsun edebiyat matematik İngilizce falan o şekil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı