Okumak istemiyorum

Gençlik birkere gelecek fakat ve sürekli zamanımı çöp etmekten sikildm en kötü askeri ücretle geçiririm mutluluk olmadıktan sonra para olsa ne olur
Okurken zamanının boşa gittiğini düşünüyorsun ama asgari ücretli işte çalışmak mı istiyorsun :D Günde 10 saat köle gibi çalıştırıldıktan sonra doğru düzgün karnını bile doyuramayacağın bir para alırken zamanın çok daha boş geçecektir emin ol. Git internette lise mezunu seviyesi yarı zamanlı işlere bir göz at, yarı zamanlıları bile 7 saatten başlatıyorlar.

Hocam o işler öyle olmuyor maalesef bende senin kafadaydım ama asgari ücretle tüm gün ayakta çalışman gerekecek. 40 yaşında her gün sabah erken kalkıp nefret ettiğin işine gidip akşama kadar çalışıp Max asgariden 5 bin vs fazla kazanacaksın. En kötü KPSS çalışıp memur olmaya çalışın.

Aynen en enazından KPSS girip memur olun memur maaşları iyi bir değişiyorda 25 k üstü galiba tam bilmiyorum konumunuza göre hakket iyi is degil yoksa örnek garsonluk yaptığınızı düşünelim ben yazin komilik yapmıştım benzer şeyler zaten komilik ile garsonluk bizim restorant 12 de açılıyordu kapanış genelde minimum 12 idi(tabii en erken garson ya da komi çıkış saati 10 da ben kapanışa kalıyordum ertesi gün kaçta çiktiysam 12 saat sonra geliyordum )ama arada 1'e de uzuyordu müşterinin geldiği zamanada bağlı 6 gün çalışıyorsun kendine ayıracağın zaman gece 1'den sonra işte yatana kadar geç yatan biriysen 4 5 gibi olabiliyor öyle pek olmuyor kisaca benim için uygun bir iş degil size de tavsiye etmem tabii diğer işlerdede calisma saati 12 saat ortalama herhangi bir markete çalışırsan örnek (tabii her iste minimum 8 9 saat çalışırsında bu sabah 9 akşam 5 ile öğlen 12 akşam 12 bir değil hocam)

MESEM düşünebilirsin. 9. sınıfı Anadolu'da okuduktan sonra MESEM'e geçtim şu an son sınıfım, makine bölümünde CNC torna işini yapıyorum. Devlet asgari ücretin yarısını veriyor iş yeri de o civar veriyor, asgari alıyorum diyebilirim. 4 gün iş bir gün okula gidiyorsun, senede 1 ay iznin var. 11. sınıfın sonunda kalfalık belgesi için sınava giriyorsun, okul bitince de lise diploması, ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi alıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı