Ordu Sahada!

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.472
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
"Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir."

TSK her ne kadar tam gücüyle kullandırılmasa da sahadaki askerler canla başla çalışıyor. Hava kuvvetlerindeki A400M ve C130 uçaklarımızın ekipleri 40 saattir durmadan uçuyor. Helikopter ekiplerimiz aynı şekilde.

Biz tarihinizden beri ordu milletiyiz. Askerden korkmayın, askere güvenin...

IMG_20230208_013155.jpg
 
2. Orduya bağlı askerler sahada.
120 bin kişi var denilene göre. Haberde sadece 9 bin yazılmış ama daha fazlası vardır eminim.
 
sivil insanlar yerine eğitim almış insanlar sahada çalışsın.
Asker bu konuda eğitimsiz olsa dahi askeri hiyerarşik düzen sayesinde daha planlı arama kurtarma yapılır. Maalesef sivil halkı bu kadar ortak örgütlemek o krizde kolay değil.
 
Ordunun sahaya inmesi geç kalınmış doğru bir karardır. Her yere yetişilemediği ortada. Daha erken salacaksın orduyu ki en azından sivil insanlar yerine eğitim almış insanlar sahada çalışsın.
Ordu da bu işi adam akıllı bilen yok ki. Kimse bilmiyor maalesef. Ancak çok anormal bir durum yaşıyoruz. 10 vilayetimizi vurdu bu. Herkesin inmesi daha iyi.
 
Asker bu konuda eğitimsiz olsa dahi askeri hiyerarşik düzen sayesinde daha planlı arama kurtarma yapılır. Maalesef sivil halkı bu kadar ortak örgütlemek o krizde kolay değil.
Asker bu konuda eğitimsiz değil, yanlışınız var. Ben özellikle acemi birliğimle birlikte usta birliğimde de arama kurtarma eğitimleri aldım. Bkz. JAK Tabur Komutanlığı Tartışılması gereken bir konu varsa o da askerin sahaya neden bu kadar geç gönderildiğidir... Allah bölgede olanların yardımcısı olsun. Ordudan kimsenin korktuğu yok, bilakis ordu ve emniyet mensupları sahada ve insanlar onlara güveniyor. Çünkü, profesyonel ekip yetersiz kalıyor.
 
Yunan kurtarma birlikleri geldi
İsrailden gelenler var
Meksikadan birkaç kurtarma köpeğinin fotosunu gördüm gelmişler

Bizim ordu ise yeni mi geldi? HAYIR.

Ordu depremin ilk saatlerinden itibaren sahadaydı. Fakat çok az ve yetersiz insan ve ekipmanla. Sanıyorum nihayet 99'depremindeki kadar bir sayıya ve ekipmana ulaşılmış. 99'da her enkaza birkaç asker düşüyordu. Bu depremde nedense ilk başlarda bu yapılmadı...
 

Geri
Yukarı