Otobüste yaşlılara yer verilmeli midir?

Otobüste Yaşlılara Yer Verilmeli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    91
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer vermeyenleri linç etme hakkına kimse sahip değildir. Kişinin ayağında ya da vücudunda yaşanan sakatlık var olabilir. Kişi yorgun olabilir. Atıyorum kişinin ayağı komple protez olabilir. Bunun dışında sağlıklı bir gencin yer vermesi kişinin vicdanına kalmıştır. Ben normalde yer veririm. Anca 10-12 saat çalıştığım günlerde, karşımdaki kişi gayet dinçse ve bir sakatlığı yoksa yer vermeyebilirim. Bu ekstrem durum dışında yer vermeyi tercim ediyorum.

Şunu da belirteyim. 55 yaşında olup, gayet dinç olan teyzeler ve amcalar da, otobüste başka yer yokken, hamile kadınlara ve engelli insanlara vicdanen yer vermelidir. O arkadaşlar değerlerden muaf olduğunu sanıyor.

Son düzenleme:
Ben yaşlı kişinin durumuna ve o anki yorgunluk durumuma göre karar veriyorum. Aşırı yoğun bir gün geçirdiysem kapatırım gözlerimi, kulaklığımı da takar keyfime bakarım.
Yaşlıların yer istemesi sorun değil ama başka birinin kalk teyzene amcana yer ver demesi beni delirtiyor. Yer vermezsen de büyük ihtimal olay çıkıyor. Henüz bana söyleyen olmadı ama bir iki defa tanık oldum buna.

Eğer ayakta seyahat edemeyecek durumda ise yer veririm. Bunun yaşla alakası yok. 60 yaşına gelip 20'lik delikanlılara taş çıkartanları da biliyorum, 40 yaşında ayakta duramayacak halde olanları da (kastım engelliler değil)
Ayrıca otobüs tıklım tıklım ise, kapalı-açık olmasına veya ayakta duracak halde olup-olmamasına bakmadan kadınlara yer veririm.

Son düzenleme:
Bazı yaşlılarda şöyle bir algı var. Bak bu genç, bu bana göre kesinlikle daha dinç ve enerjiktir. O oturmamalı, ayakta gidebilir. Yav adamın gün içinde ne yaptığını nereden biliyorsun? O da insan değil mi?

Oturmaya ihtiyacı olanlar zaten genellikle yer istemiyor ve halini uzaktan belli ediyor. Bu kişilere verilmeli. Yine hamile ve çok küçük çocuklu kadınlara da durumdan duruma göre verilebilir. Hamile kadına verirken, onun için değil karnındaki için veriyorsunuz.

15 dakika ayakta gitmek bazıları için önemsiz ama bazıları için 15 dakika oturmak önemli olabiliyor. İyilik eden iyilik bulur. Kendi yaşlılığınızı da düşüneceksiniz.

40 kg çanta mı diyen, okula gittiği için ölümüne yorulan mı. Beden dersin olsa ne yazar 40 dakika koşmuyorsun bile toplam. Kendi tembelliğinizi insanlara bağlamayın. Hasta değilsen vereceksin. Yok vermiyorum diyorsan da işi bunlara bağlama, kendine bağla..

Yer verme konusunda kimse sizi zorlayamaz. Bunu en tepeye yazalım.

40kg ne kadar ağırlık yapıyor daha bunu bilmiyorsun konu sahibi.
Yahu yaşınız daha yeni çift hanelere ulaşmış, dünya etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz.
Yaşlıların birçoğu konu sahibinden daha dinç miş, bu yaşında ne yaşadın ne sıkıntı gördün de çöktün ? Adamlar evde akşama kadar oturup tv izleyerek mi dinç kalmış ?

Bu şekilde saygısızca ve mantıksızca düşünceleri içeren bir konunun açılması gençliğin durumunun ne kadar vahim olduğunun kanıtı.

Yaşlıya yer verilmez, büyüğe yer verilir. Büyüğe yaşından ötürü saygı gösterilir, ancak yeni neslin saygı anlayışı farklı, kendi çıkarına olabilecek her durumda göz ardı ediyor sonra da vicdanını rahatlatmak için konu sahibinin yaptığı gibi çanta 40kg, adam akşama kadar tv izliyor, bizim çıkış saatimizde gıcıklığına otobüse biniyor diyor.

Çok otobüs kullanıyor musunuz bilmiyorum ama sabahları otobüse bindiğimde sırf 2 sokak ötedeki fırına gitmek için otobüse binen yaşlılarla dolu otobüs. Okuldan çıktıktan sonra gördüğüm olay şu;
4 yaşlı kadın otobüste karşılaşıyorlar,biri diyor işte ee sen ne yapıyorsun nereye gidiyorsun, o da bilmem şuraya buraya falan diye cevap veriyor, soruyu soran kadın gel ben şuraya gidiyorum diyor o da tamam ben de geleyim diyor 4'ü de aynı durakta iniyor. Yahu bunlara sabahtan akşama kadar ordan oraya altın günlerine gitsinler diye yer mi vereceğim ben? Hayır,gerçekten ihtiyaçları olsa ayakta duramayacak halleri olsa neyse, anlarım. Benim okulda zaten pestilim çıkıyor akşama kadar 10 ders. Sırtımda kitaplarla dolu çanta. E benim de belim sıkıntılı kardeşim, skolyoz var, ağrıyor ayakta uzun süre durunca. Ben gençmişim. Beni düşünen mi var? Bazen gerçekten anlayışlı insanlar oluyor. Kendileri diyorlar yer vermeyin, siz yoruluyorsunuz diye. Benim asıl onlara yer veresim geliyor.

Ben hiç oturmuyorum böylece polemiğe girmiyorum. Çanta taşıyanlar içinse önerim var otobüslerde poşet koymak vb. için koltukların arkasında bölümler var oraya konabilir yahut oraya yaşlılar oturamayacağı için oturulabilir. Bence yaşlılara yer vermeliyiz ki ileride bize de yer veren nesiller yetişsin.

@engin123 2 sokak ötedeki fırına gidiyorsa 3-5 durak sonra inmesi lazım herhalde, bu nasıl bir sorun yaratıyor?

Ayakta durmakta zorluk yaşayan herkese yaşı farketmeksizin yer veriyorum. Ayrıca hamile olanlara ve yanında küçük çocuğu olanlara da yer veriyorum. Her yaşlıya da yer vermiyorum. Ayakta zorlanmadan durabiliyorsa yer vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı