Oyun nasıl yapılır?

Fatih Terim

Centipat
Katılım
22 Nisan 2021
Mesajlar
424
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben bir oyun yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum oyun yapmak istediğim tam böyle.
Attığım resimler sadece bunlar değil daha da fazlası var ama nasıl yapılır öğrenmek istiyorum.
Video olarak böyle bir şey istiyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7VZp8N.jpg


indir.jpg


maxresdefault.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2D oyunlar için Godot Engine öneririm. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılım. Programlama dili olarak C#, Godot'un kendi dili olan ve motora %100 uyumluluk sağlamak için tasarlanmış GDScript, GDScript'in görsel hali olan VisualScript veya topluluk tarafından üretilen eklentiler ile herhangi bir dili kullanabilirsiniz. Öğrenmek için kaynaklar genellikle ingilizce. Ama fazla sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Şu an kendim de kullandığım için rahatlıkla tavsiye edebilirim. Önce internetten oyunların nasıl yapıldığını ve nasıl bir süreçten geçildiğini araştırıp sonra bir motor seçimi yapmanız daha sağlıklı bir seçim olur.

İlle de kaynak istiyorsanız oyun nasıl yapılır konusuna şuradan, oyun motoru nedir hangi oyun motoru ne işe yarar konusuna da şu ve şu linklerden bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Yeni başlayacaksan resimdeki gibi oyunları yapamazsın önce bunun farkına var. Attığın oyunlar ekip işidir ve saatlerce uğraşılarak yapılır. Sen de her yeni öğrenmek isteyen gibi internet'ten unity kaynaklarına bakarak öğreneceksin. Başlangıçta temel 2B platform oyunları yaparak kendini geliştireceksin. Eğer böyle oyunlar yapacak bilgiye eriştiğini düşündüğün zamanda kendine ufak bir ekip (pixel artist, senarist, yazılımcı) toplayarak oyunlar geliştireceksin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı