İnceleme PC'den PlayStation 5'e geçme deneyimim

Peki kontrolcü mü yoksa mouse klavyeyi mi özlediniz?

Hayırlı olsun hocam. Xbox aklımı çok karıştırmıştı fakat DualSense olayı beni PS almaya itti kesinlikle. 4K ayarlarda bu kadar stabil ve ister yatarak ister oturarak oyun oynamak cidden harika bir his.

Benim de gönlümden geçen PS5'di ama on iki bine Series X bulunca, daha da fazla para denkleştiremeyince aldım. PS4'ü de satmıştım sadece iki bin TL'ye yeni nesle geçmiş oldum, güzel oldu. Game Pass'i de kardeşimle yarı yarıya bölüşüyorum, o da bilgisayarında kullanıyor diye iyice bir ekonomik oluyor Xbox.

Tek sorunu yıllardır kontrolcüyü bataryaya geçirmediler. PS3'te var bunda yok

PS'den PC'ye geçmek sorun yaratmaz ama PC'den PS'ye geçmiştim 2 ay dayanabildim o rezalete. Rezaletten kastım FPS ve Görüntü kalitesi anlamında.

Peki kontrolcü mü yoksa mouse klavyeyi mi özlediniz?
Online oynamadığım için hâlâ daha kontrolcü hocam ama online oynasam net klavye mouse derdim

Sizinki tam kupon olmuş hocam yapabileceğiniz en mantıklı hareketi yapmışsınız bence. Tekrardan hayırlı olsun.

PS'den PC'ye geçmek sorun yaratmaz ama PC'den PS'ye geçmiştim 2 ay dayanabildim o rezalete. Rezaletten kastım FPS ve Görüntü kalitesi anlamında.
Doğrudur hocam tabii herkes aynı şeyi severse bu sektörler ilerleyemez neticede.

Ust segment bir bilgisayarim ve iki güncel konsolum var. Ozellikle son zamanlardaki kisisel deneyimime gore yalnizca bir platform tercih edecek olsam karararimi Playstation'dan yana kullanmam.

Yurt disinda platformlar arasi oyun fiyatlari cok fazla oynamasa da; Turkiye de Playtation, guncel oyunlarda 2-3 kat fazla ucret istiyor. Cikis tarihi eski olan oyunlarda bu fark 10-20 katlara cikiyor. Ekonomik durumunuz cok cok iyi olsa dahi üç, beş senelik bir oyuna 3.500 TL verilmez. Ayrica abonelik sistemi (PS Plus) gamepass'e gore oldulca zayif. Kendi oyunlarini, cikisindan uzun zaman gecmesine ragmen sisteme dahil etmiyor. Aylik verdigi oyunlari Epic Games bedava dagitiyor.

Yalnizca Playstation ozel oyunlarini oynamak icin tercih edecelseniz CFW'li bir PS4 Pro almak daha mantikli olacaktir. Son nesil de dahil neredeyse tum Sony oyunlarina erisebilirsiniz. Ancak benim kisisel tercihimi soracak olsaniz, ben konsol tercihimi XBOX SX'ten yone kullanirdim; bir PC sahibi dahi olsam. Cunku hem gunumuz oyunlarindan, geriye uyumluluk sayesinde 6. nesile kadar olan oyunlara PC'den dahi daha dusuk rakkamlara sahip olursunuz, hem de guncel ve kaliteli bir abonelik sistemine (gamepass) uye olabilirsiniz. Ayrica bir PC'niz varsa Gamepass'i orada kullanabilir, desteklenen oyunlarda bir kere satin alarak, oyuna hem pc'de hem konsolda sahip olabilirsiniz. (Play Anywhere) Playstation ozel oyunlarini dert etmenize de gerek yok. Cunku neredeyse tamamina PSN'deki satis fiyatindan cok daha uyguna ve daha iyi grafiklerle bilgisayarinizdan erisebilirsiniz.

Turkiyede ikinci el ve sifir guncel konsol satis fiyatlarima bakacak olursaniz, Turk oyuncularin tercihlerini artik Xbox'tan yana kullandiklarini, bu sebeple xbox modellerinin fiyatlarinda bir artis olsugunu gozlemleyeceksiniz. Yerel fiyatlandirma duzenlemelerine geri donulmezse Sony Turkiye pazarini kayip bile edebilir. Global olcekte PS plus'in 2024 basindandir abone kaybetmesi ve oyuncularin talebi dogrultusunda "konsola ozel oyun" gelistirememesi de ayrica bir sorun.

Normal sartlarda -ara konsollar dahil- tum yeni konsollari ilk yillarinda satin alirdim. Buyuk bir ihtimalle bu gelenegimi yakinda cikacak olan PS5 Pro ile bozacagim. Konsolu elimde tutmak icin tek sebebim ise diger platformlarda satin almadagim oyunlarinda bulundugu kutuphanem. Dualsense tabiki sahane, Sony'nin gelistirdigi oyunlar piyasada esine az rastlanir, evet; ancak genel itibariyle benim kisisel deneyimlerim ve satin alacaklara tavsiyelerim bu sekilde

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum hocam yazdıklarınıza ve cidden müzdarip olunacak durumlar. Xbox Series X gerçekten aklımı aşırı kurcalamıştı fakat hem takasa girecek birini bulamamam hem de oyunlarda farklı bir deneyim istemem beni PS tarafına itti. Sıfırdan alınacak bir cihaz mı bence de değil size katılıyorum.

İyi günlerde kullanin hocam. Anladigim kadariyla siz zaten PC'nin daha ugrastirici bir oyun deneyimi sunmasi ve oyuncunun uzerine "FPS" baskisi yuklemesinden dolayi konsola gecis yapmissiniz. Karariniz da sizi mutlu etmis sukur.

İyi günlerde kullanin hocam. Anladigim kadariyla siz zaten PC'nin daha ugrastirici bir oyun deneyimi sunmasi ve oyuncunun uzerine "FPS" baskisi yuklemesinden dolayi konsola gecis yapmissiniz. Karariniz da sizi mutlu etmis sukur.
Teşekkür ederim hocam. Söyledikleriniz baş nedenlerden biriydi ve şuan cidden memnunum. Zaten haftada maksimum 10 saat oyun oynayan biri olarak PC benim için gövde gösterisinden başka bir şey değildi. Geç fark ettim ama olsun buna da şükür.

Benim ana platformum PC olsa da aynı zamanda Series X sahibiydim birkaç ay önceye kadar. Bu konsollardaki performans problemleri baş göstermeye başlayınca konsolu elden çıkardım en sonunda.

Örneğin Starfield'ı DLSS veya AMD FSR 3 Frame Generation desteği ile birlikte çok rahat 60 FPS altında düşmeden RTX 3060 ile oynayabiliyorum ama Series X'de 30 FPS ile kısıtlıydım ve first person kamera açısına sahip bir oyunda 30 FPS çok rahatsız edici bir deneyim benim için.

Ama hakkını yemeyeyim PS5, Horizon Forbidden West, Ghost Of Tsushima, God of War, Spider Man gibi birinci parti exlusive oyunlarda etkileyici bir görsellik ve iyi performans sunuyor.

Ben Xbox kullanırken controller için şarj edilebilir piller ve şarj aleti almıştım. 5-6 gün götürüyordu. Şarja takıp bekleme derdi yok pil bittiği gibi 10 saniye içinde hazırda bekleyen şarj edilmiş diğer pilleri takıp devam ediyordum daha pratik bence.

Son düzenleme:
Merhaba, hazır bir PS5 Slim Digital im var şu an üstüne ekleyecek 15k bütçem de var bir de babamdan da biraz borç alabilirim PC ile bir işim olmuyor konsol sevdalısıyım sizce PS5'ı satıp üstüne 15k para ekleyip PS5 Pro alınabilir mi PS5 ve PS5 Slim'im var Slim'i satmak istiyorum 2 ay kullandım sadece Slim'i makul bir fiyata satıp üstüne 15k bütçeye para sizce yeter mi çünkü performans çok değişecekmiş Cyberpunk, TLOU gibi oyunları akıcı deneyim etme fırsatım olur tabii daha cihaz çıkmadı ama sızıntı çıktı bayağı vs. Sizce değer mi yoksa PS5'ten devam edip PS6 ya kadar beklemeli miyim? İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…