PlayStation 5 2 yıl sonra almaya değer mi?

Firmalar yatırımlarını yıllar önce yapıyor.
Belki 4 sene sonra GoW'un PC'ye çıkacağı şu an belli bile.
Demek istediğim, TLoU gibi, Spider Man gibi, GoW gibi serilerin PS5 oyunlarının 1-2 sene içinde PC'ye çıkmasının zor olduğu.
Belli olmaz aslında . Sony PC satışlarından baya memnun kalmış. Satışlar daha da artarsa 2 yıl içinde PC'ye de çıkarabilirler yeni oyunları.
 
Bence değer çünkü gelen oyun sayısı ve cihazın gücünü kullanacak teknoloji o zaman çıkacak.
PS4 gibi düşük ilk çıkışında fazla oyun yoktu ama şuanda efsane oyunları var.
Konsolda oyun oynamak istiyorsan ne zaman alacağının pek önemi yok.
 
Zaten oyunlarının çıkması, toparlaması derken 2 yıl geçer. Tam vaktinde almış olursunuz. Malum ilk başta PS için fazla oyun olmuyor. Ama geriye uyumluluk sayesinde PS4 oyunlarının oynanabilmesi artı denebilir. PS4 almamış olan arkadaşlar PS5 alarak oyunsuz kalmamış olur. Sizin için de bu geçerli. Ben de dijital sürümün stoklara gelmesini bekliyorum. Alıp kenara koyacağım :) İleride fiyatlar artış gösterebilir çünkü.

@Shadow Ryzen XBOX'ın bütün oyunlarını topla bir tane GOD veya The Last of Us etmez :) Ayrıca PC'ye de gelen oyunlar. Maddi durumu iyi olanın ilk tercihi PS olur. Çünkü orta veya yüksek sistemli bilgisayarı olan birisinin XBOX alması kadar mantıksız bir hareket olamaz. Bilinçsiz harcamadan başka bir şey değil.

Not: PS5 için de geriye uyumluluk var. Sadece XBOX'a özel değil.
Xbox'a çıkan bütün oyunları toplasam PS5'e dokuz doğurtur. Exclusive'e tapmayı bırakın. Bana göre de o zaman GoW ile Halo iyi, Forza Horizon iyi, Bethesda iyi. :)
 
O iş öyle değil, yanlış yorumluyorsunuz. Xbox Series S şu an fiyat performans ürünüdür. O fiyata bir bilgisayar alıp o oyunları o kalitese oynatamazsınız. Ayrıca Amazon.de'den gayet ülkemize nazaran gayet makul fiyatlara da alınabilmektedir. Series X'e gelecek olursak eğer, zaten PS5 ile çoğu oyunu aynı grafiklerle ya da bazen daha iyi/kötü şekilde oynatıyor. Özel oyunlara herkes ilgili yaklaşmıyor maalesef ki özel oyunlar haricinde de bir sürü oyun var daha sonuçta. Yani kısacası güzel bir bilgisayarı olan adam belki Xbox almaz ama eğer bilgisayarın yoksa ya da zayıfsa eğer Xbox mükemmel bir alternatif, özellikle Series S.
Yanlış yorumlamıyorum. Dikkat ettiyseniz orta veya iyi bilgisayarı olan biri XBOX almaz diyorum. PC yoksa eğer kesinlikle düşünmeden tercihim XBOX olur şahsen. Bu yüzden yorumunuza katılıyorum. Sadece demek istediğimi anlamamışsınız. Aslında aynı şeyi söylüyoruz bir bakıma. Kısaca PC yoksa XBOX kesinlikle alınır ama sağlam veya orta bir sisteme sahipseniz XBOX almaya gerek yok. Bu yüzden tercihinizin PS olması gerekir veya PC upgrade yapılabilir.
Xbox'a çıkan bütün oyunları toplasam PS5'e dokuz doğurtur. Exclusive'e tapmayı bırakın. Bana göre de o zaman GoW ile Halo iyi, Forza Horizon iyi, Bethesda iyi. :)

Herhalde anlamama konusunda ısrarcısın. XBOX'a özel değil çıkardıkları oyunlar. Bunu söylemeye çalışıyorum. Bütün XBOX oyunları PC'de oynanabildiğine göre XBOX konsolunun bir esprisi yok diyorum. Dokuz veya kırk doğurtsun, o tercih meselesi. Bilgisayarınız yoksa tercih tabii ki XBOX olması gerekir, PS değil. Exclusive oyunlara tapmak tabiri yanlış. Kalite oyunlar sadece Sony tarafından çıkıyor maalesef ve başka hiçbir platform üzerinden erişilemiyor. Bunu göz önünde bulundurarak bilgisayar yanına PS almak mantıklı. Bilgisayarı olmayanın ise XBOX alması mantıklı. Şimdi daha anlaşılır oldu herhalde :)

Bir de belirtmekte fayda var, PS oyunları yavaş yavaş PC'ye gelmeye başlarsa o zaman PS almanın da pek bir mantığı olmayacak. Horizon Zero ve Days Gone geldiğine göre Sony tarafı PC'ye daha çok ağırlık verecek gibi gözüküyor. Kar etmek istiyorlarsa zaten doğrusu da bu.
 
Son düzenleme:
Firmalar yatırımlarını yıllar önce yapıyor.
Belki 4 sene sonra GoW'un PC'ye çıkacağı şu an belli bile.
Demek istediğim, TLoU gibi, Spider Man gibi, GoW gibi serilerin PS5 oyunlarının 1-2 sene içinde PC'ye çıkmasının zor olduğu.
Evet haklısınız. Firmalar yatırımlarını çok daha önce yapıyor. Siz örnek vermişsiniz bende aynısından vereyim. GoW bence Ragnarok çıkmadan 5-6 ay önce PC'ye gelir. Bu oyunu PC'de oynayıp beğenen (PS sahibi olmayan) kişilerde devam oyununu oynamak (tabi ki sadece bir oyun için almayabilirler ama GoW için konsol alan birçok kişi var) için PS5 alabilir. Ancak dediğim bu durum yeni oyunun sadece PS5 için özel olması durumunda mantıklı olur.

Hepsi gelmez tabi ki ancak Sackboy gelebilir mesela. Bu tarz daha az popüler oyunlardan bahsetmiştim ben.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı