PlayStation 5 Pro beklenmeye değer mi?

PS5 Pro'nun çıkacağının garantisi yok. Çıksa bile Rockstar'ın oyunu PS5 Pro enhanced yapacağının hiç garantisi yok. RDR2'yi örnek alırsak, oyunun PS5 versiyonu yok mesela, 30fps oynanıyor hâlâ. Rockstar'ın şu an bununla ilgili bir çalışması da yok gördüğüm kadarıyla. He nasıl olur, GTA6 çıkana kadar PS5 Pro çıkar da Rockstar oyunu direkt olarak PS5 Pro enhanced çıkartırsa o zaman bir anlamı olur. Onun dışında bunlar çok muğlak durumlar. Ben olsam böyle bir beklentiye girmez, kur arttığı için alacaksam şimdiden alırdım.
 
Hocam eğer GTA 6 için alacaksanız zaten tüm PS5 modellerine çıkacaktır. Bence elinizde para varken beklemeyin, alın. Her hafta yada ay zam geliyor.
 
Yüksek ihtimalle ilerleyen yıllarda PS5 Pro gibi makine göreceğiz ancak GTA 6'nın çıkışına yetişir mi tartışılır. PS5'te 30 FPS oynatacak gibi gözüküyor. Eğer çıkarsa almaya değer tabiki. Oyun ilk olarak konsollara yayınlanacağı için siz bilirsiniz. O zamana kadar her şeyin fiyatı artabilir.
 
Ben olsam iyi bir PC toplardım.
Bence de abonelik servisleri ateş pahasına. PC üstelik son derece esnek ve her oyun için 60 dolar da vermiyorsunuz. Pek çok kişi GTA’ya değer verdiği için bu ücreti ödemeye razı ama diğer şartlar için konsol almak artık çok da akıl işi değil. Hele bence Series S fena cortlıcak.

@Myk61
Burada mısın hocam? Series S’e bu oyun gelmez ya da oynanmayacak şekilde gelecek rez alırsınız. En iyi ihtimalle texture berbat olacak dehşet bir downgrade ile stable 30 zorlayacaklar 1080P için.


GTA 6 için en ekonomik ve en iyi çıkış o günün şartlarına göre sistem toplamaktır. Paranızı da bu süreçte enflasyondan olabildiğince koruyacak yatırımlar yapın.
 
Paran varsa şimdiden PS5 al, ilerde pro çıkarsa bunu satarsın. Her türlü alıcısı olur. bu gidişle PS5'i 30-40 bin bandında görürüz, prosu çıkarsa da sen düşün fiyatını.

Ben olsam iyi bir PC toplardım.
Ben yıllarca PC topladım ettim, oyun için konsol derim. Her yeni oyun çıktığında acaba ne zaman kasacak acaba ne zaman kaldırmayacak diye düşünmüyorum. Üstelik ne kadar parça o kadar risk, PC parçaları bozulmaya daha meyilliler. Zamanında MSI 5600 XT Gaming X ekran kartım bozulunca şirket artık elimizde yok diyerek para iadesine zorladı. Zamanında aldığım fiyat 3700 TL'di yenisini alsam 10k'lardaydı. Mahkemeyle şunla bunla uğraşmak o kadar süre ekran kartsız kalmak nedir iyi bilirim. Keza AMD 2700X işlemcim de bozuldu, neyse ki o vakitler faiz nas mas saçmalığı yoktu da çok zararım olmamıştı zahmet dışında. Yine de Türkiye'de garanti süreçlerini herkes bilir kimse mutlu değildir tam olarak. O yüzden oyun için konsol tercih edin.
 
Son düzenleme:
Bir oyuna odaklanıp bu kadar uzun vadeli hesaplar yapmak çok saçma geliyor. O zamana kadar kim bilir ne donanımlar çıkar hatta muhtemelen 2025-2026 yılının giriş seviye ekran kartları şimdiki PS5'ten hatta belki çıkacak PS5 Pro'dan da çok daha güçlü olacaklar. En iyisi sağlam bir DDR5 sistem toplayıp 3000-4000 serisinden bir kartla idare etmek, oyun çıkınca da o günün orta-üst seviye ekran kartına yükseltilir olur biter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı