Protein tozu nasıl kullanılmalı?

Yusuf2939

Hectopat
Daha fazla  
Protein tozunu spor için almadığımı öncelikle belirtmek isterim. 2 yıldan fazladır spor yapıyorum ve bu süre boyunca hiç protein tozu ve diğer takviyelerden kullanmadım şu an alma sebebim bile spor için değil günlük protein alımımı sağlamak. Boyum 175 kilom 72 yağ oranımı ölçmedim ama yüzde on diyebilirim yağ oranını bildiğim kişileri aklımda kendimle kıyaslayarak. Sorum tam olarak şu gün içerisinde nasıl kullanmalıyım? Örneğin sabah kalktığımda suyla birlikte ne kadar ölçek kullanmalıyım ve günde 2 defa kullanacağım muhtemelen bu günün hangi zaman dilimlerinde olmalı? Günlük ortama 30 gr protein aldığımı hesapladım aşağı yukarı.

Protein tozunu spor için almadığımı öncelikle belirtmek isterim. 2 yıldan fazladır spor yapıyorum ve bu süre boyunca hiç protein tozu ve diğer takviyelerden kullanmadım şu an alma sebebim bile spor için değil günlük protein alımımı sağlamak. Boyum 175 kilom 72 yağ oranımı ölçmedim ama yüzde on diyebilirim yağ oranını bildiğim kişileri aklımda kendimle kıyaslayarak. Sorum tam olarak şu gün içerisinde nasıl kullanmalıyım? Örneğin sabah kalktığımda suyla birlikte ne kadar ölçek kullanmalıyım ve günde 2 defa kullanacağım muhtemelen bu günün hangi zaman dilimlerinde olmalı? Günlük ortama 30 gr protein aldığımı hesapladım aşağı yukarı.
Belirli bir zaman dilimi olmasına dikkat edecek kadar gereği yok diye düşünüyorum. Spordan sonra veya önce 1 ölçeğe 300 Ml su ile içiyordum ben. İstiyorsan 2 ölçeğe 600 Ml su içebilirsin, tavsiye edilen bu şekildeydi. Kahvaltıdan önce içersen ağır gelebilir, ben bir şey yemeden içince midemi bulandırıyordu. Günlük protein ihtiyacımı yediklerimle genellikle karşıladığım için öyle fazla içmiyordum.

Takip için “FatSecret” uygulamasını öneririm.

Günlük protein ihtiyacınıza göre 1 veya 2 ölçek kullanılabilir.

Antrenman yapmıyorsanız fark etmez. Yapıyorsanız antrenmandan sonra.

Eğer spor için almadıysanız neden günlük 2 ölçek içmek istediğinizi anlayamadım.

Kilon x 2 protein yeterli olacaktır. Günlük 144gram protein yani. Günlük normal besinlerden kaç gram protein aldığını hesapla Örneğin 100 gram protein tüketiyorsan kalan 44 gramı protein tozundan alabilirsin. Aldığın saatin vs pek bi önemi Kahvaltı ve öğle yemeği arası ara öğün gibi alabilirsin. 44 gram protein 2 ölçek ediyor birini sabah-öğle arası diğerini de öğle-akşam yemeği arası alabilirsin 1 ölçek ile 400 ml su işini görecektir.

Bu arada spor yapmadığınızı okumadım hocam spor yapmıyorsan günlük 72gr protein de yeterli olacaktır sizin için hesabınızı ona göre yapabilirsiniz.

2 yıldan fazla spor yapıp da bu soruyu sorman garip. ancak şöyle diyebilirim ki hiç kafana takma dostum günde sabit bir saatin olsun örneğin 12.00 , hergün aşağı yukarı 12.00 da su veya süte katarak iç (hangisi daha lezzetli geliyorsa). bu arada özel bir sağlık durumun yoksa protein tozu almanın para israfı olacağını bilmeni isterim. çünkü gün içinde tahmin ettiğin kadar proteinden yoksun kalmıyorsun.

Yemek yerine geçmez supplementler. Siz makronuzu protein tozundan karşılarsınız ama bunu sadece supplement üzerinden alamazsınız. Arkadaşlar nasıl kullanılacağını doğru yazmışlar.

2 yıldan fazla spor yapıp da bu soruyu sorman garip. Ancak şöyle diyebilirim ki hiç kafana takma dostum günde sabit bir saatin olsun örneğin 12.00, her gün aşağı yukarı 12.00 da su veya süte katarak iç (hangisi daha lezzetli geliyorsa). Bu arada özel bir sağlık durumun yoksa protein tozu almanın para israfı olacağını bilmeni isterim. Çünkü gün içinde tahmin ettiğin kadar proteinden yoksun kalmıyorsun.

Hocam yediklerimi bildiğim için proteinden yoksun kalıyorum. Zaten protein hesabımı yapıp kullanacağım sadece günün hangi saatinde kullanmak kafamı karıştırdı.

Eğer spor için almadıysanız neden günlük 2 ölçek içmek istediğinizi anlayamadım.

Günlük aldığım protein miktarı az dengelemek için.

Yemek yerine geçmez supplementler. Siz makronuzu protein tozundan karşılarsınız ama bunu sadece supplement üzerinden alamazsınız. Arkadaşlar nasıl kullanılacağını doğru yazmışlar.
Yemek için almıyorum zaten hocam sadece yemekten aldığım protein yetersiz diye alıyorum.

Kilon X 2 protein yeterli olacaktır. Günlük 144gram protein yani. Günlük normal besinlerden kaç gram protein aldığını hesapla örneğin 100 gram protein tüketiyorsan kalan 44 gramı protein tozundan alabilirsin. Aldığın saatin vs pek bir önemi kahvaltı ve öğle yemeği arası ara öğün gibi alabilirsin. 44 gram protein 2 ölçek ediyor birini sabah-öğle arası diğerini de öğle-akşam yemeği arası alabilirsin 1 ölçek ile 400 ML su işini görecektir.

Bu arada spor yapmadığınızı okumadım hocam spor yapmıyorsan günlük 72gr protein de yeterli olacaktır sizin için hesabınızı ona göre yapabilirsiniz.

Teşekkürler hocam aydınlatıcı olmuş yorumunuz. Ben sporu kendimce uzun süredir yaptığım için (2.5 yıl az gibi gözükse de zaten 17 yaşında başladığım için spora benim için uzun bir zaman) bu aralar azalttım yani haftada 2 gün gidiyorum bu durumda dediğiniz protein miktarının ortasında yani 108 gram protein alsam daha mı mantıklı olur şimdi? Ve dediğiniz gibi kullanmayı düşünüyorum daha mantıklı geldi tekrardan teşekkürler.

Hocam yediklerimi bildiğim için proteinden yoksun kalıyorum. Zaten protein hesabımı yapıp kullanacağım sadece günün hangi saatinde kullanmak kafamı karıştırdı.

Günlük aldığım protein miktarı az dengelemek için.

Yemek için almıyorum zaten hocam sadece yemekten aldığım protein yetersiz diye alıyorum.

Teşekkürler hocam aydınlatıcı olmuş yorumunuz. Ben sporu kendimce uzun süredir yaptığım için (2.5 yıl az gibi gözükse de zaten 17 yaşında başladığım için spora benim için uzun bir zaman) bu aralar azalttım yani haftada 2 gün gidiyorum bu durumda dediğiniz protein miktarının ortasında yani 108 gram protein alsam daha mı mantıklı olur şimdi? Ve dediğiniz gibi kullanmayı düşünüyorum daha mantıklı geldi tekrardan teşekkürler.
Haftada 2 gün yoğunluğun nasıl ona göre planlama yapmalısın hocam. Göğüs-Sırt-Bacak gibi büyük kas grupları için haftalık 10-15 set yeterli eğer bunu karşılayabiliyorsan yine kilonx2 öneririm. Ama fazla yoğun antrenmanlar yapmıyorum kasları parçalamıyorum vs diyorsan onarman için o kadar proteine ihtiyacın olmaz. Dediğim gibi 10-15 setlere çıkıyorsan haftalık kilonx2 yoğun değilse ise 1.6 bandında yapabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı