PS4 vs PC

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
PS4'te grafik ayarlarının Ultra olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten?
Ultraya yakın. High-Ultra arası.
PS4'teki AMD'nin içindeki entegre ekran kartı o kadar güçlü değil. PS4 incelemelerinde sürekli 30 FPS veremiyor görünüyor, 30'un altına indiği de oluyor ve dolayısıyla hafif takılmalar da oluyor. Hatta Dying Light 2 için konsollar yetersiz kalacak gibi bir haber görmüştüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Witcher 3 PS4'e optimizasyon özürlü çıktığı için yapabilecek bir şey yok.

Ayrıca şu grafiklere sahip bir PC oyunu göstersenize bana. Gameplay videoları Trailer'den bile güzel gerçi. Yani diyeceğim şudur ki: Eğer oyun yapımcıları gerçekten emek verirse PS4'ün tam potansiyeli gözükür. Siz gerçekten The Witcher 3'te aldığı 25-30 FPS mi sanıyorsunuz PS4'ün tam potansiyelini? Gidip The Order 1886 oynayın bakalım 30 FPS'ten veya grafikleri PC'den kötü gibi saçma laflar edebilecek misiniz?

Üzerine biraz daha para verip Ultra ayarlarda 30 FPS yerine Medium ayarlarda 60 FPS görmek istiyorsanız siz bilirsiniz. Ayrıca 5-6 sene upgrade etmeden gider PS4. Ayrıca ben şimdiye kadar 7 oyun aldım ve sadece 400 TL ödedim. Bence 7 oyun için 400 TL çok değil ha?
@Akif Dost abinin eğer Vloglarını da izliyorsanız şunu söylemişti: Eğer ayar kısmakla uğraşacaksanız bu tam bir eziyet olur. Tüm ayarları kökleyip 60 FPS almadıktan sonra PC bilemiyorum... Buna benzer bir ifade kullanmıştı. Kısaca 5000 TL üstü bütçen varsa bence PC Third Party oyunlarda ezer geçer. Ama yoksa PS4 almak daha mantıklı.
Siz sanıyor musunuz ki PS4'te bütün oyunlar'da en yüksek ayarlarda 30 FPS alıyorsunuz.
Eğer öyle sanıyorsan yanılıyorsun onu baştan söyleyeyim.
Bilgisayardaki 60 FPS akıcılığı, modlanabilir olması, PS4'te bunların hiç birisi yok.
PS4'te sadece bir kaç oyun 'tam olarak HD kalitede.' ve aynı şekilde 'bir kaç oyun 60 FPS sunuyor.'
PS4'te Orta ayarlarda 30 FPS oynayacağıma bilgisayar'da modlanabilir bir şekilde orta ayarlarda daha akıcı bir şekilde oynarım.
Tabi bu kişiden kişiye değişir kimisi konsol sever kimisi bilgisayar zevkler eleştirilemez.

Siz sanıyor musunuz ki PS4'te bütün oyunlar'da en yüksek ayarlarda 30 FPS alıyorsunuz.
Eğer öyle sanıyorsan yanılıyorsun onu baştan söyleyeyim.
Bilgisayardaki 60 FPS akıcılığı, modlanabilir olması, PS4'te bunların hiç birisi yok.
PS4'te sadece bir kaç oyun 'tam olarak HD kalitede.' ve aynı şekilde 'bir kaç oyun 60 FPS sunuyor.'
PS4'te Orta ayarlarda 30 FPS oynayacağıma bilgisayar'da modlanabilir bir şekilde orta ayarlarda daha akıcı bir şekilde oynarım.
Tabi bu kişiden kişiye değişir kimisi konsol sever kimisi bilgisayar zevkler eleştirilemez.
PS4'te neredeyse bütün oyunlar 1080P yani Full HD. Bilgisayarda gördük 60 FPS akıcılığını. Arkham Knight'ta 40-60 FPS alıyordu PC kullancıları ama hissiyat 20 FPS. O yüzden 10-20 FPS fazla alacağım diye sabit 30 FPS'ten vazgeçersen olur sana bir başka Arkham Knight vakası. Neyse kısaca benim sabit 30 FPS'ten yana bir derdim yok. Zaten neredeyse bütün FPS oyunları 60 FPS. Emek veren firmaların çıkardığı Third Party oyunlarda sabit 30 FPS. Neyse yani öyle FPS'i sürekli kafayı takıyorsan al PC. Zaten seni konsol tatmin etmez. Ben öyle konsol kullanıcılarının sürekli FPS'e taktığını görmedim. O genelde PC kullanıcılarında var.
Son olarak ise şunu diyeyim: Eğer firmalar emek verir de oyunu çıkarırsa evet son ayarlarda 30 FPS alıyorum. Gördük bunları mesela Arkham Knight, The Order 1886, Bloodborne... Neyse bu liste daha uzar. Hani o laf atılan PS4 grafikleri şuan en iyi grafiklere sahip olan The Order 1886'e sahip.

Dostum fanboyluk yapmanın manası yok. Konsolların potansiyeli belli. İçindeki donanımı değiştiremezsin. Pc'de de Ultra takıntın varsa iki yıla bir GPU değiştirirsin. Witcher 3 için bakarsak ki optimizasyonu kötü demişsin en azından pc için değil. PS4'de 20 fps'ye düşen yerler var gördüğüm kadarı ile. Aletin çapı o, update'te bir yere kadar. Pclerin canına okuyor, PS4 mü kalkacaktı altından. :) PS4 grafik seviyesi için de seviye tahmini yapmak doğru değil. Witcher 3 için; bu videoda; dokuları high, uzaklığı medium ve ssao'yu açarsan al sana PS4 grafiği. Konsollar şu ana kadar grafik olarak öne geçemedi. Konsolun bence alınma amacı exclusive oyundur. Order'ı örnek vermende komik olmuş. O Batman oyunun pc sürmü Unity'den beter. Adamlar copy-paste yapmış gibi konsoldan.

Bu konuda daha önceden yazmıştım, kavga çıkar diye. Pc ve konsol fanboyları heryerde çünkü. :)

Dostum fanboyluk yapmanın manası yok. Konsolların potansiyeli belli. İçindeki donanımı değiştiremezsin. Pc'de de Ultra takıntın varsa iki yıla bir GPU değiştirirsin. Witcher 3 için bakarsak ki optimizasyonu kötü demişsin en azından pc için değil. PS4'de 20 fps'ye düşen yerler var gördüğüm kadarı ile. Aletin çapı o, update'te bir yere kadar. Pclerin canına okuyor, PS4 mü kalkacatı altından. :) PS4 grafik seviyesi için de seviye tahmini yapmak doğru değil. Witcher 3 için; bu videoda; dokuları high, uzaklığı medium ve ssao'yu açarsan al sana PS4 grafiği. Konsollar şu ana kadar grafik olarak öne geçemedi. Konsolun bence alınma amacı exclusive oyundur. Order'ı örnek vermende komik olmuş. O Batman oyunun pc sürmü Unity'den beter. Adamlar copy-paste yapmış gibi konsoldan.

Bu konuda daha önceden yazmıştım, kavga çıkar diye. Pc ve konsol fanboyları heryerde çünkü. :)

The Order 1886'i vermekte bence komik olan bir taraf yok. Exclusive oyunlar'a daha fazla emek harcandığı bir gerçek. Ben diyorum ki 'Bakın adamlar emek harcamış ve şimdiye kadar görülen en iyi grafikleri yapmış. Diğer firmalarda böyle çalışsa PC'den daha iyi grafiklere sahip olurdu konsol.' Ayrıca Witcher 3 kötü optimizasyona sahip bir oyun. XBox One'da 28-30 FPS çalışan oyun PS4'te 22 FPS görüyorsa burada optimizasyon sorunu var demektir.

PS4'te neredeyse bütün oyunlar 1080P yani Full HD. Bilgisayarda gördük 60 FPS akıcılığını. Arkham Knight'ta 40-60 FPS alıyordu PC kullancıları ama hissiyat 20 FPS. O yüzden 10-20 FPS fazla alacağım diye sabit 30 FPS'ten vazgeçersen olur sana bir başka Arkham Knight vakası. Neyse kısaca benim sabit 30 FPS'ten yana bir derdim yok. Zaten neredeyse bütün FPS oyunları 60 FPS. Emek veren firmaların çıkardığı Third Party oyunlarda sabit 30 FPS. Neyse yani öyle FPS'i sürekli kafayı takıyorsan al PC. Zaten seni konsol tatmin etmez. Ben öyle konsol kullanıcılarının sürekli FPS'e taktığını görmedim. O genelde PC kullanıcılarında var.
Son olarak ise şunu diyeyim: Eğer firmalar emek verir de oyunu çıkarırsa evet son ayarlarda 30 FPS alıyorum. Gördük bunları mesela Arkham Knight, The Order 1886, Bloodborne... Neyse bu liste daha uzar. Hani o laf atılan PS4 grafikleri şuan en iyi grafiklere sahip olan The Order 1886'e sahip.
Sen bilgisayar'da Arkham Knight'yi örnek veriyorsun tabi ki de Arkham Knight'de 3000 TL'lik bilgisayar ile bile 60 FPS alamazsın bunun sebebi Batman Arkham Knight'nin optimizasyon'unun berbat olması onun dışında PS4'te bütün oyunlar 1080P diyorsunuz burdan bir şey bilmediğiniz belli oluyor.
PS4'te HD dediğiniz oyunlar ya PS3'e çıkmış bir oyunun HD Remastered'i ya da dediğiniz gibi The Order 1886 gibi sadece bir kaç oyun.
Neyse bu konuyu daha fazla uzatmayacağım.

Şöyle söyleyeyim, ps4 ile pc kıyaslama yapıldığına göre oyun amaçlı olmalı. Bu durumda tabi ki de ps4. Neden? Günümüzde artık en dandik telefonla bile internette girilebiliyor. Pc oyunlarıyla ps4 oyunları arasında pek fiyat farkı da yok ve pc de oynayamadığın bir çok oyunu ps4 de oynama imkanın var. Ör: Tekken, Street Fighter, Yakuza vb.. (3 oyununda hastasıyım).
Gtx 970' li sistemim var ama Sony ps3 oyunlarını ps4' de oynama imkanı verse ps4 alırım. (yinede almayı düşünüyorum biraz daha bekleyeyim belki yazılımsal destek ile bu mümkün olur.)

Hala anlatamıyorum. Konsol'un çapı belli. 4 küsür yıl aynı GPU-CPU. Oyunlar gelişiyor yerinde durmuyor. İstediğin kadar optimizasyon kas fazla birşey değişmez. Konsolun amacı grafik kalitesi değildir. Exclusive oyundur.

Sen bilgisayar'da Arkham Knight'yi örnek veriyorsun tabi ki de Arkham Knight'de 3000 TL'lik bilgisayar ile bile 60 FPS alamazsın bunun sebebi Batman Arkham Knight'nin optimizasyon'unun berbat olması onun dışında PS4'te bütün oyunlar 1080P diyorsunuz burdan bir şey bilmediğiniz belli oluyor.
PS4'te HD dediğiniz oyunlar ya PS3'e çıkmış bir oyunun HD Remastered'i ya da dediğiniz gibi The Order 1886'da ki gibi sadece bir kaç oyun.
Neyse bu konuyu daha fazla uzatmayacağım.
Sizin bir şey bilmediğiniz belli oluyor. PS4'te neredeyse bütün oyunlar Full HD. Exclusive oyunlar(Bloodborne), dediğiniz remake oyunlar, yeni nesil oyunlar(Destiny, Cod:AW, Arkham Knight, MGS 5... Daha da devam eder bu.)

Hala anlatamıyorum. Konsol'un çapı belli. 4 küsür yıl aynı GPU-CPU. Oyunlar gelişiyor yerinde durmuyor. İstediğin kadar optimizasyon kas fazla birşey değişmez. Konsolun amacı grafik kalitesi değildir. Exclusive oyundur.
Sürekli PS4'ün grafikleri böle kötü şöyle kötü dedikleri için mecbur anlatman gerekiyor. PS4'ün grafik kalitesi o kadar kötü değil. 5 yıl sonra eminim daha kötü olur ama şuan PC ile yarışabilecek durum da ki yarışları kazanıyor nadir de olsa. Burada demiyorum ki PS4 hep daha iyi ama gözle görülür farkta yok be abi. Oyunda grafik aramadığın sürece fark etmen harbiden zor. Attığım video da oyun oynamak yerine sürekli ağacın yaprağına bakarsan elbette PC daha iyidir. Diğer sorun ise yok böyle PC daha iyi yok şöyle daha iyi diyenler hayatlarında PS4 kullanmamış kişiler. Bir kere o rahatlığa alışınca eminim PC'ye dönmek istemezler.
Mesela sürekli Witcher 3 Low vs PS4 atanlara karşı bende Ultra vs PS4 atıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı