Hocam biri açıkdünya iken diğeri koridorlardan ve küçük maplerden oluşuyor. Dolayısıyla TLOU'da karakterin nasıl tepki vereceği, karşılaşılan durum ya da olay sonucunda hangi gerçekçi animasyonun koyulacağı hesaplabilirken RD2 gibi bir oyunda bu mümkün değil. Çünkü açıkdünya oyunlarda oyuncunun neleri yapacağını, karakteri hangi saçma durumlara sokacağını öngöremezsin. Dolayısıyla bazı durumlarda saçma tepkiler, animasyonlarla karşılaşman çok doğal. Ancak konu RD2'ye geldiğinde bu tarz bir saçmalıkla da karşlılaşmıyorsun açıkçası, 15-16 yıldır oyun oynarım en gerçekçi ve kendi evreni içerisinde tutarlı bir oyun oynamadım.
Oyun hantal değil hocam gerçekçi, 40 yaşına merdiven dayamış günün şartlarına göre bile iyi beslenmeyen bir insandan nasıl bir atiklik bekliyorsunuz? Sonuçta kendisi ne spiderman ne de herhangi bir aksiyon oyununda yer alan iyi beslenmiş, vücuduna bakmış, sportmen bir karakter. Dolayısıyla kabul ediyorum belki de herkese hitap etmeyebilir ancak bu oyunun animasyonlarının ve genel oynanış mekaniğinin kötü olduğu, saçma olduğu anlamına gelmez. Yapımcının seçimidir nihayetinde.
Kontroller konusunda eleştirinize cevap vermeye gerek yok açıkçası, neden R tuşuna bir şey atanmış demişsiniz ancak oyun nihayetinde kontrolcüler düşünülerek tasarlanmış ki beğenmiyorsanız R tuşundan başka bir tuşa atayabilirsiniz.
Yürüme simülasyonu kısmına da katılamayacağım zira baya saçma bir argüman çünkü oyun vahşi batıda geçiyor dolayısıyla insanlar o zamanlar araçları da olmadığı için evet işlerini halletmek için bildiğin at sürüyorlar. Dolayısıyla çok daha fazla zaman alması bence çok normal.
Vuruş hissi konusu da subjektif olsa da gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
Sonuç olarak zevk meselesi olduğunu kabul etmekle beraber, bence eleştirileriniz çok yüzeysel ve yanlış bakış açısıyla yapılmış gibi geldi bana.