Red Dead Redemption 2 | Overrated nedir?

Oyunun en övülen yanlarından biri olan vuruş hissiyatı konusunda olumsuz yorum yapmak enteresan, çünkü cidden vuruş hissi muazzam. (ki cidden mükemmel, vurduğunda hissediyorsun, npcler saçma sapan düşmüyor örneğin tüfek, tabanca tepkileri farklı, headshot attığında mermiyi yediğini hissettiriyor, öldürücü olmayan bölgeye sıkılınca orayı tutuyor, çatışıyorsa o şekilde devam ediyor)
Karakter hareketlerinin ağırlığı, kusura bakmayın bence gayet güzel. Hikayesi 8 saat süren sıka sıka hadi hadi yardır tadında ilerlemesindense bu kesinlikle daha iyi. O oyunlar kötü demiyorum, Red Dead Redemption 2'nin geçtiği çağa uygun değil diyorum. Oyundaki en hızlı silah mitralyöz, onunla da 3-5 defa muhatap oluyoruz.
Yürüme ve at binme simülatörü diyenlere kahkahalar atarak gülüyorum. Erken sanayi çağı, kişisel olarak ulaşabileceğiniz tek binek at, o da yoksa yayasınız mecburen. Tren dışında makineye dayalı ulaşım yok. Haliyle at bineceksiniz tabi o çağın ulaşılabilir tek şahsi bineği. (Cidden komik)
Ama en çok şuna güldüm R ile almak. Gerçekten saçmaymış ya R ile alınır mı hiç?

Ön söz; 90lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. En sevdiğim oyunlar; Stalker serisi, Metro Serisi, Fear, Borderlands serisi, Half Life gibi ve ondan da önce Duke Nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, Commandos ve klonu benzer oyunlar (Desperados, samuraylı olan vs.) vb.
Yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (R ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem Eksi hem Artılar
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; Yarılamadan kaldırdım yine :) Oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen bir çok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.
Tek bildiğim şey rdr2 hikaye olanı satın aldım ve şu an online olmamasından rağmen sadece online giriyor yardım edin

Apokaliptik ve fantastik temalı oyunları sevdiğiniz için bu tip gerçekçi oyunlar size kötü gelmiş ola bilir

/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Bu kadar güldüğümü daha önce hatırlamıyorum

Çok üzülerek söylüyorum ki katılıyorum galiba bu düşünceye. Bir kere çocukluğum san andreasla geçti. Ve bu oyunu çıktığı günden beri deli gibi oynamak istedim. Tam da 2019 da yeni sistemi almıştım. Ama bir türlü denk gelmedi. Korsanı da olmayan bir oyundu. Bir kere bile deneyemedim sözün özü ama çok canım kaldı çok heves ettim. O gün geldi ve geçen indirimde almıştım. 300 küsur saatim var şu an. Nedense bir canım çekemiyor artık. Gta 4 ü de saatlerce oynadım ama "üff bir gireyim araba süreyim" hevesi geliyor hâlâ arada. Ama gireyim bir şu atı süreyim hevesi gelmiyor. Gta 4 ü uzun zamandan sonra oynadığımda oyunun hız ayarının full olduğunu falan zannettim. Rdr 2 den sonra niko baya hızlıydı. Herhalde bize bir araba bir harita yetiyor galiba. Hikayesi falan başımın tacı. Hiçbirine lafım yok. Çok da seviyorum ama canım çekemiyor ona bozuluyorum. Yavaşlığı ve darlaması da sıkıyor canımı. Birini öldüreceğim hemen tanık. Lan çölün ortasındayız telefonla mı aradın nasıl geldi bunlar? Sonra altımda en hızlı at olmasına rağmen sanki kovalama görevlerinde kovaladığımızı son sahneye kadar yakalayamayalım diye scriptli olması gibi direkt yanıma ışınlanıyorlar. Sonra şerefsiz olmayalım diye uğraşıyoruz o kadar beyefendi gibi davranıyoruz bir lavukla yanlışlıkla çarpıştım vs. diye yumruğu vurmak zorunda kalıyorum. Lüük onur seviyesi yerin dibine kadar iniyor. Lan s*kerler diyorsun tak tak tak etraftaki hepsinin kafasına sıkıyorsun bu sefer. Gtanın bize alıştırdığı "Ortalıkta terör estir ve kolayca kurtulabil" kavramı olmadığı için darladı beni. Ama kesinlikle en hızlı ata yetişebilmeleri ve çok arkadan mermi tutturmaları darlanmak değil saçmalık. Belki ona alıştığımız için bunda darlanmışızdır ama sonuç olarak alıştık. Sözün bittiği yer yani. Alışmayan için dert değildir belki. Rockstardan çıkıp böylesine açık dünya olduğu için zaten "Gta 6" veya "Gtanın atlı ve eski zamanlı hâli" şeklinde gözüktü gözümüze. Bu durum da başka oyun olarak bakıp alışkanlıklarımızı göz ardı etmeyi sağlamadı.

@ByBurak ben dayanamam anlaşılan. Zaten SA'nın haritası bile beni darlıyorken, bunu hiç oynamasam daha iyi olur.
Hayır dostum buna müdahale etmek isterim. Kesinlikle denemeni öneririm. Fakat GTA kafasından çık başka oyun havasında gir oyuna. Max Payne gibi düşün mesela. Veya mümkün mü bilmiyorum ama hiçbir şey düşünmeden girmeye çalış. Ben illa bir şeye benzetiyorum. Öyle camından ateş ede ede şehirde arabayla dolaşıp hemen bir payn spraye girdiğin gibi düşünme. Hemen sana ulaşacaklarını bil. Yine gerçekçi oyun eski yıllar olduğu için dağa taşa koştuğunda kolayca kaçabiliyorsun da aslında. Fakat kalıcı olarak değişen bir başka şey de onur seviyesi işte. Başına konan ödül de cabası. Başına konan ödül verdiğin zarar orantılı artıyor. O sınırlarda dolaşırken kelle avcılarıyla mücadele edeceksin bir de. Aslında güç sahibi olunmadığı için darlanıyor. Keskin gözü açmadıktan sonra çatışmalar neredeyse eşit oluyor. Gtalardaki gibi öyle kolay kolay 1 vs 10 çatışamıyorsun. Bu da gerçekçi aslında ama alışkanlıkların aksinde.

Ön söz; 90lı yılların başlarından beri PC oyunları oynuyorum. Yaşım 40. En sevdiğim oyunlar; Stalker serisi, Metro Serisi, Fear, Borderlands serisi, Half Life gibi ve ondan da önce Duke Nukem 3D hatta Doom 2 gibi klasikler, Dying Light, Resident Evil serisi, Commandos ve klonu benzer oyunlar (Desperados, samuraylı olan vs.) vb.
Yani? Yani fanboylar uzak dursun :)

Arkadaşlar daha önce eski sistemde bu oyunu kısa bir süre oynamış kontroller ve vuruş hissini beğenmemiş kaldırmıştım. Yeni sistemde bir şans daha vermek istedim. Artılar ve eksiler şeklinde yazıyorum;

Eksiler;
-Kontroller, karakter hareketleri, eskilerin "oynanabilirlik" dediği şey "sıfır". Karakterin hareketleri çok hantal, kontroller çok saçma sapan (R ile alma gibi)
-Oyunun genel havası, yan görevler ana görevler vs. çok olsa da genelde boş boş dolaşmanız. Yürüme ve at binme simülasyonu gibi oyun. Karakterin hareketleri ile birleşince kötüleşiyor bu. Yoksa bu bir sorun olmazdı.

Hem Eksi hem Artılar
+/-Oyunun genel grafikleri, genel görünüm çok güzelken, kaplamalar 10 sene öncesinin düşük çözünürlüklü kaplamaları. Hali ile göze batıyor çok. Karakter modellemeleri de kötü. Ama manzara ve genel görünüm, ışıklandırma mükemmel. Karşılaştırma olarak Days Gone ayarında diyebilirim. Ama onun kaplamaları da mükemmel :)
+/-Vuruş hissi konusunda fikrim kötü olduğu idi. Biraz oynayınca haksızlık olmasın diye eksilere yazmıyorum. Çok kötü değil. Ama böyle bir oyunun, içinde vahşi batı çatışmalarının olduğu (hem de bol bol olduğu) bir oyunda çok iyi olmalıydı bu.

Artılar
+Optimizasyon bugüne kadar gördüğüm en iyilerden. Bütün oyun yapım şirketleri oyunlarını bu şekilde düzgün optimize etseler, çok daha düşük kartlarda çok daha yüksek ayarlarda oynanır oyunlar.
+Detaylara verilen önem ve detayların çokluğu.

Sonuç; Yarılamadan kaldırdım yine :) Oyunun içeriği az olsa ve kısa olsa belki o karakter hareketleri bir nebze çekilir bitirilir ama bu kadar içerikli bir oyunun karakter hareketleri yani oynanabilirlik ve vuruş hissi mükemmel olmayınca sıkıyor.

İnternette yabancı forumlara baktığımda benim gibi düşünen bir çok kişi gördüm. Benzer şikayetler hep. Yani bu oyunun "overrated" olduğunu düşünen kişi sayısı az değil. Ön sözde yazdığım gibi 90ların başlarından beri oyun oynuyorum ve bu oyun bugüne kadar gördüğüm en "overrated" oyun oldu benim için.
Overrated değildir, vuruş hissi ise harikadır. İyi günler.👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı