Red Dead Redemption 2 | Overrated nedir?

İyi, kötü ve çirkin neyse benim için film sektöründe oyun sektöründe de RDR 2 aynı seviyededir. O filmi izlerken yaşadığım inanılmaz tecrübeyi bu oyunu oynarken hissettim resmen. Bu oyunu sevmek için western takıntılı olmaya gerek yok. Oyun seni o döneme ışınlıyor ve yaşatıyor resmen.
Üçlemeyi izlerken aldığım zevki hiç aratmadı bana RDR2, poncho modu kurup yine modlarla Blackwater civarında düello atarken Blondie gibi hissediyordum. Arthur bir yandan da Blondie (Veya No Name) karakterine benziyor tam uyuyor bence :D
 
Üçlemeyi izlerken aldığım zevki hiç aratmadı bana RDR2, poncho modu kurup yine modlarla Blackwater civarında düello atarken Blondie gibi hissediyordum. Arthur bir yandan da Blondie (Veya No Name) karakterine benziyor tam uyuyor bence :D

Ondan esinlenmişlerdir herhalde.
 
Gunslinger yan görevlerine başlamadan bardaki sohbette "I don't have a name" demesi kesinlikle referans olmalı

Fakat Arthur'un daha karakteristik bir yapısı var bence. Duygusal olarak bağ kurabiliyorsun. Film üçlemesinde ana karakteriyle bağ kurmak biraz zor fazla gizemli biri.
 
Örnek ver dersen bana göre geçen senenin en abartılan oyunu Elden Ring'ti.

Buna ben de katılıyorum. Dark Souls sevmeyen birinin Elden Ring'i sevmesi için hiçbir sebep yok. 3 Dark Souls oyununu da birkaç saat oynadıktan sonra sıkılıp bırakmış biriyim. Elden Ring'i de 9 saat civarı oynayıp bıraktım. Ancak seven de çok seviyor, onlara da "Niye seviyorsun?" ya da "Bugüne kadar bilmem kaç tane oyun oynadım, ben sevmiyorsam bu oyun kötüdür." falan demiyorum :D Bu biraz insanların ne tarz oyunları oynamaktan zevk aldığıyla alakalı. Dark Souls oyunları veya Elden Ring için "Bu oyunlar neden kötü?" tarzı bir konu hiç açmadım mesela ama bu konunun sahibi birkaç saat oynadığı oyunla ilgili hemen eleştiri konusu açmış. Ki RDR 2 dediğin oyun 200 saatin üzerinde içerik bulunduran bir oyun, bu oyunu 5-6 saat oynayıp eleştiri konusu açmak çok komik. Kişinin bitirmediği, hatta yan etkinliklerinin önemli bir kısmını da deneyimlemediği oyunlar hakkında böyle konular açması tam bir saçmalık bana kalırsa.
 
Son düzenleme:
Fakat Arthur'un daha karakteristik bir yapısı var bence. Duygusal olarak bağ kurabiliyorsun. Film üçlemesinde ana karakteriyle bağ kurmak biraz zor fazla gizemli biri.
Evet üç filmde de tam anlamıyla hikayenin en önemli karakteri gibi hissettirmiyor, sonuçta intikam ve kefaret konuları diğer karakterler arasında işlenirken For A Few Dollars More'un son sahnesi gibi ortaya oturmuş olan biteni izliyor ve gerektiğinde dahil oluyor. Arthur bütün oyun boyunca en yakından her şeyini gördüğümüz bir karakter olduğu için ister istemez onun hakkında öğrendiklerin karaktere olan bakış açını değiştiriyor. Eğitimsiz katilin teki olmasına rağmen onur seviyesine bağlı olarak sarf ettiği sözler gerçekten bir karakterin hayatta kalma veya kendini affettirme arzusunu hissettiriyor. Diğer insanlarla etkileşimi, onların senin kararların ve davranışlarına karşı aldığı tavır ve düşünceler basit bir "a seçeneği veya b seçeneği" olmaktan çıkıp oyun sonuna kadar etkisini sürdüren seçimler oluyor.
 
Hocam mesele RDR değil ki. Adam her fırsatta sosyaldeki her üyeyi yaşı ondan küçük diye bullylemiş. Yok sen anlamazsın yok sen bilmezsin bıktık be bu orta yaşlı çok bilmişlerden. Adam gibi çıksın yorumunu yapsın beğenmedim desin katılırız/katılmayız sorun yok ama konu sahibinden herhalde 100 kat fazla tecrübeye sahip ıgn gitmiş oyuna 100 tam puan vermiş bunun üzerinde beğenmedim denir ama "overrated" denmez.

Evet katılıyorum fakat bazı küçük yaşlı RDR2 fanları oyunu beğenmeme sebebini söyleyince hemen disslike atıyor, toxic cevaplar veriyor.
 
Buna ben de katılıyorum. Dark Souls sevmeyen birinin Elden Ring sevmesi için hiçbir sebep yok. 3 Dark Souls oyununu da birkaç saat oynadıktan sonra sıkılıp bırakmış biriyim. Elden Ring'i de 9 saat civarı oynayıp bıraktım. Ancak seven de çok seviyor, onlara da "Niye seviyorsun?" ya da "Bugüne kadar bilmem kaç tane oyun oynadım, ben sevmiyorsam bu oyun kötüdür." falan demiyorum :D Bu biraz insanların ne tarz oyunları oynamaktan zevk aldığıyla alakalı.

BG3 benim gözümde Elden Ring'i de geçti açıkçası. Çünkü beklentim büyüktü ve büyük bir Divinity Original Sin hayranıydım. Hiç kimse doğru düzgün oyunun 3 yıl erken erişimde kaldığı halde bu kadar sorunlu optimizasyonla ve hatayla çıkmasını eleştirmiyor. Kimse doğru düzgün hala oyunun vaat edilen seviye de olmadığını ve eksiklerini konuşmuyor. Ölümüne medya tarafından pamuklara sarılmış bir oyun şu an. Eleştirmek isteyince de fan kitlelerinden ve o platform tarafından engelleniyorsun ve oyunla ilgili tek söyleyebileceğin şey bu oyunun dünyanın en iyi oyunu olduğu. Ben bunu cidden anlamadım. Yıllardır oyun oynarım böyle tuhaf bir şeyle karşılaşmadım.
 
RDR 2'ye overrated dersek dünyadaki bütün popüler oyunlar içinde aynı şeyi kabullenmek gerekir başka türlüsü mümkün değil. RDR 2'ye bunu söyleyip başka bir oyunu övemezsin.
Bu da çok sağlıklı bir düşünce değil, herkes oyunları sadece prodüksiyonları için oynamıyor.
 

Geri
Yukarı