Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi çaplarında onlar da haklılar. Önümüzde engel olmasa biz Musul ve kerkük gibi yerleri almaktan geri durur muyuz? Eski topraklarını geri alıyor sadece Rusya.

Tabii savaşı desteklemiyorum ama nefret bakımından bakarsak nefretlik bir şey yok. İnsanlık tarihinde her vakit savaş olmuştur, insanlar birbiriyle anlaşmakta zorluk çekince savaşırlar. Çıkarlar, masumların canlarına bedel olabilir. Masumların suçu yok, onlara zarar gelmeden savaşılmalı ya da iki tarafın barışması gerekmekte.
Putin de kendi yanından haklı, NATO Rusya sınırlarına dayandı ve bu Rusya için bir tehdit konumunda.

Ben hala Rusya'nın savaş ile karşılık vermesini doğru bulmuyorum.
 
Ukrayna'nın bayraktarları bitene kadar direnir. Bu gece kullanırlar diye tahmin ediyorum bir çoğunu.
 
Kiev ne kadar dayanır acaba.

Ben bu savaşın o kadar kolay ve hızlı bitebileceğini sanmıyorum hocam. Yanarak ölen, parçalanmış vaziyette ölen Rus ve Ukraynalı askerlerin videolarını ve fotoğraflarını görünce istemsizce yutkundum valla. Bu savaş bitse bile Rusya'ya yapılan yaptığımlar hiçbir zaman bitmeyecektir.
 
Ukrayna'nın bayraktarları bitene kadar direnir.
İHA'ların bu savaşta çok bir etkisi olmaz. Rusya gibi bir ülkeye karşı TB-2'ler çok katkı sağlamaz, özellikle savunmada.
 
@znmeda ABD kendini riske atmak istemez. ABD karışırsa Çin de karışır. Bu durumda dünya savaşına kadar gider. İki Ukrayna toprağı için kimse dünya savaşı çıkartmak istemez.

Devletler arası dostluk yoktur, çıkar ilişkisi vardır. Çıkarına uymazsa yardımcı olmazsın. Ayrıca bazen kaş yapayım derken göz de çıkartabilirsin. Anlattığın destek olursa aynı bu durum yaşanır.

Çin aslaha savaşa giremez Çin'in tek kazancı Avrupa. Savaşa girmesi demek Avrupa'dan gelen paranın yok olması demek. Ayrıca Çin başkanı tarafsız kalacağını açıkladı yasal olarak Rusya'ya destek veriyor. Biden sadece Ukrayna'da değil Afganistan savaşında da beceriksizliğini gördük. Amerika'nın enflasyonu yüksek oranda kendiside yönetemiyor ülkeyi halk ondan memnun değil.
 
Rusya binlerce tankını ve askerini 10 sene boyunca Suriye'de yitirdi eline geçen ne oldu ?
 
Rusya binlerce tankını ve askerini 10 sene boyunca Suriye'de yitirdi eline geçen ne oldu ?
Akdeniz'in tek hakimiyetini batıya bırakmadı. Suriye'de olma sebeplerinin ana sebebi Akdeniz'le ilgili. Suriye'yi alma gibi bir planları yok zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı