RX 590 Undervolt Yapma

Şimdi 65 derecede 2300 RPM ile çalışıyor fanlar. Güç planını Yüksek Performansdan Dengeliye aldım biraz sıcaklık düşüşü oldu.
@Akerfeldt Çok garip. Problem nerede anlayamadım. Tek başına da olsa, toplu şekilde de olsa sıkıntısız çalışıyor sistem.
Oyunda ayarları en düşüğe alınca ne güzel 1.100 volt kullanıyor, 62 derece ısı, fan sessiz. Ultraya alınca nasıl 75 dereceye fırlıyor ama!
 
Son düzenleme:
Kasa hava surkilasyonunuzda problem olabilir mi? Kasa kapagini acip denermisiniz?
Gecmis olsun bende OCCT indirip test ettim. Ettigim diger testlerde hicbir sorun cikmaz iken yaptigim 3D testi baslattigim anda sistem kapandi.
 
Son düzenleme:
@Akerfeldt Çok garip. Problem nerede anlayamadım. Tek başına da olsa, toplu şekilde de olsa sıkıntısız çalışıyor sistem.
Şu anda çekirdek hızı 1560 bu ekran kartının. Bu çekirdek hızını 10 MHz felan azaltsam yani hızını biraz düşürsem bir faydası olurmu? Sıcaklık azalması veya güç azalması felan ?
 
Bu İncehesap indirim gecesi günü galiba en kötü silikonluları denk getirmişler.
Aynı gün alan kişilerde aynı şeyden muzdarip gibi.
Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum ben. James donkey gamepower gibi çer çöpleri erittiler. Bu kartlarda herhalde başkalarının iade ettiği kartlar olsa gerek. Undervolt yapmak istedik olmadı. Şu kernel power 41 sorunu çıktı birde hangi parçanın yaptığınıda bilmiyoruz. Bu Corsair Carbide Spec 05 kasasınıda o indirimde aldım. Keşke başka kasalara baksaydım sırf indirimde diye aldım bu kasayla psuyu.
 
Yalnız sıcaklık değerleri iyi ve kasa yabana atılacak bir kasa değil.
Ama kart silikonu kötü belli yani.
Corsair Carbide Spec Delta RGB kasası 500 TL idi indirimde onu kaçırdım onu alabilseydim bi ah...
Kasa çok garip hocam ya. İçinde 2 tane fan var biri egzos birisi önde. Ben öne 3 tane fan koymak istiyorum iyice hava alsın diye en altta harddisk bölmesi var, kasanın ingilizce tanıtım videosundada diyorlarki oradaki harddisk bölmesini sökerseniz 3. fanı takabilirsiniz. Ben böyle saçma bir olay daha görmedim. Kasanın önünde bi boşluk var şekilli, bide yanlarda var bal peteği şeklinde daha hava alacak yeri yok. Kasanın yanları küçük zaten ekran kartının güç kablosu cama dayanıyor cam tam kapanmıyor. Arkadaşımın gamepower marka kasası bile bundan daha iyi çalışıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı