Ryzen 5 3600 Aşırı Isınma

xClaush

Hectopat
Herkese merhaba. ASUS TUF B450 PRO Anakartımda Ryzen 5 3600 için ayar yapmaya çalışıyorum.

İşlemcim daha BIOS ekranında 57-60 derece bandında bir sıcaklıkta çalışıyor. Bana hiç normal gelmediği için çektiği v değerini düşürmeye çalıştığımda hiçbir işe yaramıyor.

Core Performance Boost ve Turbo Core Boost'u kapatıyorum. Ayrıca CPU Core Ratio'yu 40.00'a ayarladığımda kaydolmuyor.

CPU'nun kullandığı V değerini 1, 25'e çekmek istediğim zaman kaydolmuş görünse bile değerlerde bir değişiklik olmuyor CPU-Z'de 1.4'e kadar tekrar çıkabiliyor. Ayriyeten ayarlayıp BIOS'tan çıktıktan sonra bilgisayar yeniden açılıyor fakat kapatıp tekrar açtığımda görüntü alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünü 2007 sürümüne güncelle ardından load optimize dafault yap
İşlemci termal macunu değiştir, kasa içi havalandırmayı düzenle sirkülasyon düzgün olsun.

Yük altındaki değerlerden kastınız stress test mi? Nasıl yapabilirim?
AC Odyssey yük sayılır hocam 🙂 Aynı anda yazınca mesajı görmedim 90 derece olduğunu.

Kasa modeli ne? Kaç fan var, nerede ve nereye üflüyor? Kasa yan kapağını çıkartıp dener misin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı