Herkese merhaba. ASUS TUF B450 PRO Anakartımda Ryzen 5 3600 için ayar yapmaya çalışıyorum.
İşlemcim daha BIOS ekranında 57-60 derece bandında bir sıcaklıkta çalışıyor. Bana hiç normal gelmediği için çektiği v değerini düşürmeye çalıştığımda hiçbir işe yaramıyor.
Core Performance Boost ve Turbo Core Boost'u kapatıyorum. Ayrıca CPU Core Ratio'yu 40.00'a ayarladığımda kaydolmuyor.
CPU'nun kullandığı V değerini 1, 25'e çekmek istediğim zaman kaydolmuş görünse bile değerlerde bir değişiklik olmuyor CPU-Z'de 1.4'e kadar tekrar çıkabiliyor. Ayriyeten ayarlayıp BIOS'tan çıktıktan sonra bilgisayar yeniden açılıyor fakat kapatıp tekrar açtığımda görüntü alamıyorum.
Uzun süredir bilgisayarı zorlayacak program/oyun çalıştırmadım. Geçenlerde AC: Odyssey oynarken fark ettim ki sıcaklık 90 dereceleri aşıyor. Sıcaklıkla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum.
Her şeyi otomatiğe alıp yük altında kaç derece bakar mısın? Ryzen işlemcilerin uyku halindeki değerlerini yanlış okuyor çoğu program. BIOS'da nasıl gözükür bilmem gerçi ama...
Her şeyi otomatiğe alıp yük altında kaç derece bakar mısın? Ryzen işlemcilerin uyku halindeki değerlerini yanlış okuyor çoğu program. BIOS'da nasıl gözükür bilmem gerçi ama...