Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu Var mı?

ProofStriket

Megapat
Yer
Ankara, MAMAK
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?

Benim BIOS menümde Advanced/AMD CBS/CPU Common Options kısmında Core Performance Boost kapattığımda 3.6 Ghz sabit hızda çalışıyor. AMD CBS şeklinde bir sekme var mıdır acaba?

Yanlış hatırlamıyorsam AMD CBS diye bir kısım olması lazım. Daha önce de belirttiğim gibi;

1- Bellek için D.O.C.P standart olarak ayarlandı.
2- Core Performans kapatıldı.
3- PBO Kapatıldı.

Başka herhangi bir şey yapılmadı. Her şey varsayılan ayarlarda. Sonuçları da ekran görüntüsü olarak daha önceki yanıtlarım da ekledim. Benim sistemimdeki bios yapısıyla büyük ihtimal sizinkiler farklı. Bu nedenle sonuçlarda farklı oluyor.

Şimdi sistemi yeniden başlatıp baktım.
Advanced/AMD CBS/CPU Common Options Ayrıca Core Performance Boost mevcut oradaki Auto da ona dokunmamışım. Ben de 2 tane yerde Core Performance Boost mevcut.

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam AMD CBS diye bir kısım olması lazım. Daha önce de belirttiğim gibi;

1- Bellek için D.O.C.P standart olarak ayarlandı.
2- Core Performans kapatıldı.
3- PBO Kapatıldı.

Başka herhangi bir şey yapılmadı. Her şey varsayılan ayarlarda. Sonuçları da ekran görüntüsü olarak daha önceki yanıtlarım da ekledim. Benim sistemimdeki bios yapısıyla büyük ihtimal sizinkiler farklı. Bu nedenle sonuçlarda farklı oluyor.

Şimdi sistemi yeniden başlatıp baktım.
Advanced/AMD CBS/CPU Common Options Ayrıca Core Performance Boost mevcut oradaki Auto da ona dokunmamışım. Ben de 2 tane yerde Core Performance Boost mevcut.
Bellekler 3000Mhz X.M.P. profilinde Precision Boost kapalıyken;

Core Performance Boost Kapalı

CPB kapalı.jpg

Core Performance Boost Açık

CPB açık.jpg

Tekli Çekirdek Karşılaştırma CPB açık halde
CPB açık liste.jpg

Çoklu Çekirdek Karşılaştırma CPB açık halde
CPB açık liste çoklu çekirdek.jpg

Bana sizin BIOS sürümünüz hatalı gibi geldi. Core Performance Boost kapalıyken temel hızın üzerindeki boost frekanslara çıkıyor gibi görünüyor işlemciniz. Benchmark sonuçları da benzer.

Evet şuan işlemci boşta tüm uygulamalar kapalı arka planda hiçbirşey yokken 37 derecelere kadar geriledi. Stok fan ile bu değer normaldir diye düşünüyorum.Henüz cm pro macun da uygulamadım onuda uygularsam sanırım biraz daha etkisi olur.
Bu arada cam kapaklar kapalı bu dereceye geriledi.Yinede işlemcide bi dengesizlik var 37 dereceyken birden 44 45 dereceye çıkıp tekrar inebiliyor sanırım buda voltaj değerleriyle alakalı.
Onun için yazılımsal güncellemeyi beklemek en doğrusu.
Son olarak işlemci için şuan en güncel chipset driver linkini paylaşma şansınız varmı ?
Asus sitesinden indirdim fakat çok güncel olmayabilir

Dosya Ekleri

• Adsız3.png
    Adsız3.png
    180,4 KB · Görüntüleme: 70
Bellekler 3000Mhz X.M.P. profilinde Precision Boost kapalıyken;

Core Performance Boost Kapalı

Eki Görüntüle 425370

Core Performance Boost Açık

Eki Görüntüle 425371

Tekli Çekirdek Karşılaştırma CPB açık halde
Eki Görüntüle 425372

Çoklu Çekirdek Karşılaştırma CPB açık halde
Eki Görüntüle 425373

Bana sizin BIOS sürümünüz hatalı gibi geldi. Core Performance Boost kapalıyken temel hızın üzerindeki boost frekanslara çıkıyor gibi görünüyor işlemciniz. Benchmark sonuçları da benzer.

Belki hatalı olabilir. Fakat CPB yi kapalı tutmam sıcaklık değerlerini ve voltajları etkiliyor. Ayrıca sistemim performans olarak da geri kalmıyor. Olması gerektiği gibi performans alıyorum. Bir de şöyle bir düşünce var kafamda. Asus Rog Crosshair VII hero overclock odaklı bir anakart bu nedenle de böyle bir durumla karşılaşıyor olabilirim.

Evet şuan işlemci boşta tüm uygulamalar kapalı arka planda hiçbirşey yokken 37 derecelere kadar geriledi. Stok fan ile bu değer normaldir diye düşünüyorum.Henüz cm pro macun da uygulamadım onuda uygularsam sanırım biraz daha etkisi olur.
Bu arada cam kapaklar kapalı bu dereceye geriledi.Yinede işlemcide bi dengesizlik var 37 dereceyken birden 44 45 dereceye çıkıp tekrar inebiliyor sanırım buda voltaj değerleriyle alakalı.
Son olarak işlemci için şuan en güncel chipset driver linkini paylaşma şansınız varmı ?
https://www.amd.com/en/support bu linkten indirebilirsin.

Boştayken kısa sürüleri çıkışlar inişler oluyor bu normal, windows arka planda çalışan servisler, uygulamalar var. İşlemci frekansını sürekli otomatik ayarlıyor, değişiyor. Doğal olarak da sıcaklık ve voltajda değişiyor. Endişelenecek bir durum yok.

Güncel sürüm,

Ben PBO ve CPB özelliklerini kapattım. 3.6 Ghz sabit hızda çalışıyor. Boost özelliği aktif değilken çarpan yükseltmemesi gerekiyor işlemcinin. BIOS'tan ekran görüntüsü paylaşma şansınız var mı?

Dostum benim de PBO ve CPB özelliklerini kapalıyken 3.6 Ghz sabit hızda çalıştı benchmark skorları çok düştü geri eski ayarlara getirdim.
Bu işin çözümü düzgün bir biostan geçiyor bekleyeceğiz bakalım.

Dostum benim de PBO ve CPB özelliklerini kapalıyken 3.6 Ghz sabit hızda çalıştı benchmark skorları çok düştü geri eski ayarlara getirdim.
Bu işin çözümü düzgün bir biostan geçiyor bekleyeceğiz bakalım.
Benchmark skorlarına takılmayın bence. Black Desert'ta 1080P'de aynı ayarlarda GTX 1660Ti için aynı FPS değerlerini aldım. Ekran kartı darboğaz yaptığı için işlemcinin performansının düşüşü hissedilmiyor. Ben kapalı şekilde kullanmaya devam edeceğim BIOS ve Chipset güncellemeleri ile stabil olana kadar.

Benchmark skorlarına takılmayın bence. Black Desert'ta 1080P'de aynı ayarlarda GTX 1660Ti için aynı FPS değerlerini aldım. Ekran kartı darboğaz yaptığı için işlemcinin performansının düşüşü hissedilmiyor. Ben kapalı şekilde kullanmaya devam edeceğim BIOS ve Chipset güncellemeleri ile stabil olana kadar.
Ryzen işlemciler Black desert de performans sorunu yaşıyor diyorlar, bu durum gerçekten var mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı