@maestro89 hocam merhabalar. Ben Ryzen 3600 ve soğutucu olarak Hyper 212 Spectrum aldım. Aldıktan sonra clock tuner programında 30-40 dakikalık diagnostic testi yaptım ve işlemcim golden sample çıktı. Daha sonra denemelerim sonucunda sabit 4.2 GHz'i Cinebench R23 puanlarına(9551 puan multicore) göre en iyi 1.14-1.15 Volt değerlerinde yakaladım. AIDA64 testini 10 dakika denedim maks 67 dereceyi gördüm. Sizce değerlerim nasıl? Hangi testi yapmamı önerirsiniz? Bu arada sadece oyun oynuyorum PC de.
Hocam bugun 30 dakika AIDA 64 testinde maks 64 dereceyi gördü. Kasanın önünü mesh e çevirdiğim için 2-3 derece farketti sanırım. OCCT testini de yapıp dönüş yapacağım burdan. Teşekkür ederim.Hocam AIDA 64 güzel yüklemiyor şansi görüşüm OCCT de 1 saat dursun kapanma olmazsa güzel güzel kullanın. Değeriniz oldukca iyi gerçi ben 1.2v da hiç 67 dereceyi görmedim ama ortam kasa farkından olabilir 67 maksimum değerde gayet iyi hiçbir oyun o denli kullanamayacaktır nasıl olsa.
Hocam bugun 30 dakika AIDA 64 testinde maks 64 dereceyi gördü. Kasanın önünü mesh e çevirdiğim için 2-3 derece fark etti sanırım. OCCT testini de yapıp dönüş yapacağım buradan. Teşekkür ederim.
@maestro89 hocam şu an testi başlattım. Bir sorum daha olacaktı. Normal masaüstünde HWiNFO da işlemcim 1.14-1.15 civarı kullanırken OCCT AIDA gibi testlerde neden 1.125-1.131 voltaj kullanıyor?
Eki Görüntüle 848417
Hocam test sonucum böyle genelde 59-60-61 civarlarında seyretti sıcaklık. 4.2 GHz sabit 1.15 Volt değerlerim gayet güzel sanırım.
Çok teşekkür ederim size.İlk defa böyle bir şey yaptığım için insan acaba yanlış mı diye düşünerek onay almak istiyorAynen hocam değerler gayet iyi bazı programlarda ufak tefek sapmalar olabiliyor. Mesela Ryzen Master ile HWiNFO arasında voltaj farklılıkları vs onları çok kafaya takmayın uçurum fark yoksa.
Çok teşekkür ederim size. İlk defa böyle bir şey yaptığım için insan acaba yanlış mı diye düşünerek onay almak istiyor.
Ya aslında daha düşük voltaj yapabilirdim belki ama R23 testinde 1.14 ün altına çekince puanım düştü 9300 küsürlere o yüzden tekrar 1.14-1.15 e çıktım. Daha düşmeye gerek yok bence değil mi?Ne demek hocam ben teşekkür ederim bu arada 15-20 PC'ye yakın yaptım bu işlemi rekora en yakın değer sizinki şu anda 1.12'lik bir rekor var bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz![]()
Ya aslında daha düşük voltaj yapabilirdim belki ama R23 testinde 1.14'ün altına çekince puanım düştü 9300 küsurlere o yüzden tekrar 1.14-1.15'e çıktım. Daha düşmeye gerek yok bence değil mi?