Saygı meselesi

İnan en ezik olduğum konu tarih.

Senin burada bunu tartışman gerçeği değiştirmeyecek gibi, illa sebep arıyorsan söyleyeyim. Son ülkeyi kuranın Atatürk olması olabilir, pek aklıma bir şey gelmiyor.

Ben burada tartışmıyorum tartışacak olsak zaten bilgilerin yetmeyecek, burada verdiğin cevaba göre araştırmadan soruşturmadan direkt olarak popüler kültürün etkisi ile Atatürk'ü seviyor sayıyorsun. Zaten şu dönemde çoğu genç ak parti sayesinde atatürkçü oldu bu da işin komik kısmı.

Ben burada tartışmıyorum tartışacak olsak zaten bilgilerin yetmeyecek, burada verdiğin cevaba göre araştırmadan soruşturmadan direkt olarak popüler kültürün etkisi ile Atatürk'ü seviyor sayıyorsun. Zaten şu dönemde çoğu genç ak parti sayesinde atatürkçü oldu bu da işin komik kısmı.
Popüler kültür Atatürk'çü mü? Bu dediğine kendin inandın mı?

Olay saygı meselesi mi yoksa Atatürk'e saygı mı.

Bana kalırsa Atatürk'ü gerçek Türkçüler seviyor, çünkü onun sayesinde olduğunun farkında. Gerçek dindarlar da seviyor, çünkü gerçekten Müslüman olan bir insanın kafası çalışır, Atatürk olmasa bugün ezan sesi değil çan sesi duyacağının farkındadır ve Atatürk'e duacı olur.
Atatürk'ü sevmek veya saygı duymak bir "zorunluluk" olmamalı. İçten gelmeli.
Atatürk olmasa ülkenin her bir tarafı bugün "Gevur" dediğin Avrupa devletleri tarafından işgal edilecekti, "Allah" kelimesini şanslıysan bir tarih kitabında görecektin sadece, sen kimsin de Atatürk'e ayyaş diyebiliyorsun? Atatürk olmasa bugün İslam diye bir dinin bu topraklarda duyulmayacağını anlayamıyor musun?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gercek dindar biri dinine bu kadar saygisizlik eden bir insani sevmez.
Gercek dindar biri bilirki Ataturk olsada olmasada ne olacagini ancak ALLAH bilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gercek dindar biri bilirki Atatürk olsa da olmasa da ne olacagini ancak Allah bilir.

unknown-2.png

Ben seviyorum.

Gercek dindar biri bilirki Ataturk olsada olmasada ne olacagini ancak ALLAH bilir.

Gerçek dindarlara da karar vermeye başladın yani? Sevenler gerçek dindar olmuyor sahte dindar oluyor. Anlıyorum.

Görünen bir gerçeği reddetmenin kimseye faydası yoktur. Bir gerçek var, o da Atatürk bu toprakları işgalden kurtardı, bize de bu günleri verdi. Madem diyorsun ki;
Allah bu iş için o dönem kendini şeyh ilan edenlerden birini değil de neden bugün taşladığınız Atatürk'ün ülkeyi kurtarmasını sağladı? Demek ki Allah'ın bu iş için Atatürk'ü seçmesinde de elbet büyük bir hikmet vardır. Nice Allah dostu insanların, peygamberlerin gelip geçtiği bu toprakları düşmanın işgalinden kurtarmak, elbette ki inancı olan birisine nasip olacaktır. Bu iş de ona nasip olduğuna göre, Atatürk'ün Allah dostu bir insan olduğu apaçık ortadadır.

Gercek dindar biri bilirki Atatürk olsa da olmasa da ne olacagini ancak Allah bilir.

Sen kim oluyorsun da insanların dindar olup olmadıklarına karar veriyorsun?

Gerçek dindarlara da karar vermeye başladın yani?
Karar vermeye basladim derken? Ben karar vermem ona Allah karar verir. Gercekten Kuran'i okuyorsa:

Maide suresi 10. ayet:
İnkâr edenlere ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince işte onlar cehennemliklerdir.

Ali Imran suresi 28. ayet:
Mü'minler, sakın mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa, artık onun Allah ile irtibatı tamâmen kopmuş olur. Ancak kâfirlerden gelebilecek tehlikelerden korkarsanız ölçülü bir şekilde onlara dostluk gösterebilirsiniz. Yine de Allah sizi azabından sakındırıyor.

Sen kim oluyorsun da insanların dindar olup olmadıklarına karar veriyorsun?
Aman dikkat et, dinsiz falan olursun şimdi.

Karar vermeye basladim derken? Ben karar vermem ona Allah karar verir. Gercekten Kuran'i okuyorsa:

Maide suresi 10. ayet:
İnkâr edenlere ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince işte onlar cehennemliklerdir.

Ali Imran suresi 28. ayet:
Mü'minler, sakın mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa, artık onun Allah ile irtibatı tamâmen kopmuş olur. Ancak kâfirlerden gelebilecek tehlikelerden korkarsanız ölçülü bir şekilde onlara dostluk gösterebilirsiniz. Yine de Allah sizi azabından sakındırıyor.
Bana ayet atma, cümlende gayet de güzel "gerçek dindarlar şunu yapar" geçiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı