Saygı meselesi

Bu da yanlış bir bakış açısı. İslam peygamberi bile hayatı boyunca kalben iman etmediği halde müslümanım diyen kişileri bildiği halde 1 defa bile kimseye "bu kişi müslüman değil" dememiştir. Kimsenin dini inancının kuvveti bizi ilgilendirmez kardeşim. Yanlış yoldasın, kendine zarar verirsin.
Bu konuda haklisiniz ben hata ettim.

Sen insanlar kafir olunca ülke kurtarılmadı, battı dedin? Sen kendi dinini yaşa, %99 olsa bile kendi dinini yaşa. İnsanlara din sorup sonra ülke kurtulmadı deme. Atatürk olmasa dinini yaşayabilecek miydin aşırı merak ettim.
Buna cevabimi verdim. Biz inanirizki onu ancak Allah bilir. Ataturk olmasa Allah yolunda canini feda eden sehitlerimiz yine olacakti. Bir yere gitmeyecekti.

Savaş, sadece askeri çarpışmadan ibaret değildir. Bir savaşın kazanılmasında en büyük unsur tartışmasız komutadır. Komuta unsuru binlerce yıldır bütün harp kitaplarında yer almıştır. Başkomutan Mustafa Kemal olmasaydı, bitap düşmüş orduyu 1 yıl gibi kısa bir sürede taaruza geçecek seviyeye getirmeseydi, Batı Anadolu muharebelerinde zekice hamleler yaparak düşmanı ülkemizden sürmeseydi bugün bizim halimiz nice olurdu.
Bu konudaki kaynaklarimdan boyle olmadigini dusunuyorum. Ben yinede anlatmak istedigim sey, Ataturk Turklerin ulkesini kurtarmis olsa bile dine hakaret ettigi icin dindar birinin bu insani dost edinmemesi gerektigini, bunun Kuranda yazan bir emir oldugunu. Ki Ataturk ve zihniyetinin Muslumanlara ne kadar olanak sagladigi veya ne kadar kisitlama sagladigi tartisilir. Benim baktigim kaynaklara gore kendi fikrim var. Sizinkinede saygi duyarim.

Bu konudaki kaynaklarimdan boyle olmadigini dusunuyorum. Ben yinede anlatmak istedigim sey, Ataturk Turklerin ulkesini kurtarmis olsa bile dine hakaret ettigi icin dindar birinin bu insani dost edinmemesi gerektigini, bunun Kuranda yazan bir emir oldugunu. Ki Ataturk ve zihniyetinin Muslumanlara ne kadar olanak sagladigi veya ne kadar kisitlama sagladigi tartisilir. Benim baktigim kaynaklara gore kendi fikrim var. Sizinkinede saygi duyarim.
Şahsi fikrim, konuya da dönecek olursak Atatürk'ü en çok bizim saygı duymamız, sevgi beslememiz gerekir. Ben bugün Müslümanım diyebiliyorsam şüphesiz onun sayesinde. Naçizane fikrim bu yöndedir. Yıllar yılı önce vefat etmiş bir insanın da dini görüşünü tartışarak kendi aramızda bölünmemize de lüzum yoktur. Siz şahsi olarak ne düşünürseniz düşünün, bu da sizi bağlar. Ama ben doğru bildiğimi savunmaya devam edeceğim.

Bu konuda haklisiniz ben hata ettim.

Buna cevabimi verdim. Biz inanirizki onu ancak Allah bilir. Ataturk olmasa Allah yolunda canini feda eden sehitlerimiz yine olacakti. Bir yere gitmeyecekti.

Ülkeyi kurtaran adama saygı duymamak biraz "nankörlük" oluyor sanki ha?

Ülkeyi kurtaran adama saygı duymamak biraz "nankörlük" oluyor sanki ha?
Bir daha tekrar ediyorum, maddi ve dunyevi olarak ulkeyi kurtarsa bile, dini bu kadar kisitlamasi benim icin kurtarma olmuyor. Musluman ahireti dusunur bu dunyayi degil. Dinini yasayabilmeyi dusunur.

Şahsi fikrim, konuya da dönecek olursak Atatürk'ü en çok bizim saygı duymamız, sevgi beslememiz gerekir. Ben bugün Müslümanım diyebiliyorsam şüphesiz onun sayesinde. Naçizane fikrim bu yöndedir. Yıllar yılı önce vefat etmiş bir insanın da dini görüşünü tartışarak kendi aramızda bölünmemize de lüzum yoktur. Siz şahsi olarak ne düşünürseniz düşünün, bu da sizi bağlar. Ama ben doğru bildiğimi savunmaya devam edeceğim.
Benim de bildigim sudur ki, biz Kuranda biliriz ki ne olduysa Allahin hikmetidir, hidayeti verende Allahdir. Ataturk degildir. Bende kendi dogru bildigim fikri savunmaya devam edecegim inşAllah.

Bir daha tekrar ediyorum, maddi ve dunyevi olarak ulkeyi kurtarsa bile, dini bu kadar kisitlamasi benim icin kurtarma olmuyor. Musluman ahireti dusunur bu dunyayi degil. Dinini yasayabilmeyi dusunur.
Devlet işlerine din sokmaması gerekiyor. Din ile yönetilen ülkelerin hali belli, gösterince "sahte din" diye bahane kuruluyor. Huzur islamda ama o ülkeler neden geride ve mutsuz? Allah kullarını mı sevmiyor?

Devlet işlerine din sokmaması gerekiyor.
Benim dinime göre kanunlar Kuranda yazıyor zaten. Senin inancına göre öyle olabilir. Yinede sorun burada değilki. Ben böyle inanıyorum, benim inancıma göre böyle. Senin inancına göre benim inancım yanlış olabilir. Ancak sen gelipte benim inancımı canının istediği gibi anlatamazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gercek dindar biri dinine bu kadar saygisizlik eden bir insani sevmez.
Gercek dindar biri bilirki Ataturk olsada olmasada ne olacagini ancak ALLAH bilir.

Saygım arttı, akıllı adam işte. Dinin devlet işlerine karıştırılmaması gerektiğini anlatıyor, öznel yorumunu da katmış. Seni görmezden geliyormuşum zaten, bir arkadaş seni alıntılayınca gördüm. Saygısızlık yapsaydı İslam'ın adını bile duymazdın. Sen saygısızlık görmemişsin.

Bu diyeceklerimi yanlış anlamayın ama bende şu olayı anlamıyorum, bu ülkeyi sadece Atatürk mü kurtardı? Önceki atalarımızın ismi ve başarısı neden Atatürk kadar anılmıyor?

Bu arada Atatürk düşmanlığı falan yapmıyorum saldırmayın o yüzden.

Bu ülkeyi Atatürk tek başına kurtardı şunu anlayın artık. Sağda solda görüyorum tarih hakkında zerre bilgisi olmayan insanlar sanki halk kendi kendine silahlanmış gibi böyle konuşuyorlar. Git dönemi anlatan iki üç tane tarih kitabı oku, Atatürk meclisi açıp "hadi halkımız istediği gibi yapsın" deseydi savaş kaybediliyordu. Adam meclisi açtıktan sonra kaç ay saçma sapan sebeplerden oy birliği sağlanamadı, en son Atatürk oylarda hile yapıp kendi istediği sonuçların alınmasını sağladı. TBMM'nin aldığı bütün önemli kararlar doğrudan Atatürk'ün kararlarıdır. Meclis dışında Türk halkının savaşta cesurca savaşması da yararlı oldu ama onları Atatürk'le aynı kefeye koymayacağız tabii ki. O savaşta cesurca savaşan Türk halkı bir silahsa o silahı tutan komutan Atatürk'tür.

Ayrıca yok öyle "ya bunlar saygı duymasa da Atatürk'e bir şey olmaz ki" diye ezik ezik oturmak. Adam orada sadece Atatürk'e hakaret etmiyor, Atatürk'ün yaptığı her şeye hakaret ediyor. Bugün bu değerlere edilen hakaretlere susacaksanız yarın öbür gün bunlar şeriat ilan etmeye kalktığında da ağlamayacaksınız. Kendileri istedikleri gibi saygısızlık yapacak, benim değerlerime laf atacak ama ben kendilerine en ufak laf söyledim mi inanmıyorsan bile saygı duy diye zırlamaya başlayacaklar. Yok öyle bir dünya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim dinime göre kanunlar Kuranda yazıyor zaten. Senin inancına göre öyle olabilir. Yinede sorun burada değilki. Ben böyle inanıyorum, benim inancıma göre böyle. Senin inancına göre benim inancım yanlış olabilir. Ancak sen gelipte benim inancımı canının istediği gibi anlatamazsın.
Her müslüman dinini farklı anlatırken bana laf atman komik. Müslümanların çoğunluğu daha kuran okumamış zaten.

Her müslüman dinini farklı anlatırken bana laf atman komik. Müslümanların çoğunluğu daha kuran okumamış zaten.
Sende okumamışsın. Ben her gün okuyorum ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı