Sigaraya başlamalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vereceğim cevap için hiç bir sorumluluk kabul etmem. Başlamanı tavsiye ederim.
 
Sigaraya başlamak yerine yürüyüş yapın, temiz hava alın. Rahmetli babam o kadar sigara içerdi. Maddi olarak hiçbir faydasını görmedi. COVID yüzüne yoğun bakıma yattı. Sigarayı bıraktığı için yoğun bakımdan çıkmıştı.

Geçmiş olsun bende ters tepti bu olay sanırım. 2 tane kıytırık Çin aşısı vurdurdum 20 yıldır da sigara içerim hiç sigara içmeyen ve Biontech aşıları tam arkadaşla COVID'lilerin düğününde halay çektik bu 1 hafta yataktan çıkamadı bana da pozitif dediler fark bile hissetmedim.

Virüs barınacak ortam bulamadı zaar.
 
Normalde sigaradan nefret eden bir insanım ama dün gece uyumadan önce babamın Parliament'i dikkatimi çekti dedim 2 3 fırt çekeyim bir şey olmaz dedim güzel geldi tadı ama başım çok döndü. Bayılıyordum para verip kendime zarar vermek de mantıklı gelmiyor ama içmesi güzeldi. Ne yapmam lazım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sigaraya başımı döndürüyor falan diye başlama sonra öyle bi kafasıdır bilmem nedir yok sigarada. Sen hiç içmediğinden nikotin bünyeye girince öyle bir yan etki yapıyor. Tadı içinde başlayacağını düşünmüyorum zaten. Sigara içip havalı olayım kız düşüreyim falan deme öyle bir şey yok. Dertliyim sigaraya vurdum diyenlerin hepside bırakmak istememe yalanı onuda geç. Stresimi alıyor içiyorum diyenlerede kanma sigaranın daha çok stresi arttırdığı kanıtlandı. Yani sigaraya başlamak için hiçbir neden yok kendine yazık etme. Yıllardır sigara içtim bırakalı 1 sene oldu artık sabahları balgamlı uyanmıyorum, balgamlı öksürük krizleri gelmiyor, koşarken yürürken yorulunca falan öksürmüyorum, sigara kaynaklı halsizlik yorgunluk gitti, iştahım tekrar açıldı, sigarayla beraber nescafedir bilmem nedir kötü alışkanlıklarıda sildim çok farkediyor gerçekten. Boşver içme.

Düzenleme: Sigara bende ekstra hastalık bıraktı 'reflü' ayriyeten astım başlangıcı var. Kendine bunları yapmak zorunda değilsin ben pişman oldumda iş işten geçiyor pişman olduğunda.
 
Sağlık sebebiyle önermediğimi baştan belirteyim. Hayat kalitenizi, sağlığınızı inanılmaz kötü etkileyecektir tütün ürünleri. Tütün tadından zevk aldıysanız ve ille de içeceğim diyorsanız puroya ya da pipoya yönelebilirsiniz. Ya da esigara ve n.e.t aroma da kullanabilirsiniz. Aslında bence tütünün keyifli hali esigara ve n.e.t aroma. Çünkü direkt tütünün aroma partiküllerini buharlıyorsunuz.

Sigaranın sağlık açısından zararları malum. Fakat bundan da öte tütünün en berbat kısımları sigarada kullanılıyor. Tütün yapraklarının dibinde kalan toz tütün vs. yani. Ve de kağıdından kaynaklı plastik, kağıt falan da tadını mahvediyor. Üstüne de rafta korunması için eklenen çeşitli kimyasallar... Hiç önermiyorum. Hele ki markette satılan hazır paket sigaralar rezil. Nemden falan çok uzaklar. İlle de sigara diyorsanız en azından gidip tütün sarın. O da kötü de en azından market sigaralarından daha iyi.

Önerim en çoktan en aza doğru; hiç kullanmamanız, esigara+n.e.t aroma, puro, pipo, tütün sarmak, sigara olurdu.

Şunu da söyleyeyim, sigara tat alma duyusunu öldürüyor. Sadece sigaranın tadı için keyif aldığınız içecekten, yemekten vs. vazgeçeceksiniz. Hatta sigara bile o noktada size zevkli gelmeyecek. Bence mantıklı bir alışveriş değil.
 
Son düzenleme:
Bu yazacağım cümleyi 5-10 hatta 100 kere dahi çizerek belirtebilseydim keşke " sakın ama
SAKIN başlamayın! " hem cebinize hem sağlığınıza ileriki dönemlerde etkisi oldukça fazla olacaktır bilmeyen yoktur zaten.
 
7-8 senedir kullanan biri olarak söylüyorum, SAKIN İÇME. Hayatının en büyük hatalarından biri olur, bırakması çok zordur. İlk zamanlarda gerek tat gerekse stresi bastırma konusunda seni kendine çekebilir ama bağımlı olduktan sonra hayat kaliteni sıfıra indirir. Oturmandan kalkmana kadar hayatının her noktasında zararı ile karşılaşırsın.
 
Geçmiş olsun bende ters tepti bu olay sanırım. 2 tane kıytırık Çin aşısı vurdurdum 20 yıldır da sigara içerim hiç sigara içmeyen ve Biontech aşıları tam arkadaşla COVID'lilerin düğününde halay çektik bu 1 hafta yataktan çıkamadı bana da pozitif dediler fark bile hissetmedim.

Virüs barınacak ortam bulamadı zaar.
Sigara içen bireylerde COVID bazında ortalama %40 daha fazla ölüm var ancak COVID'in vücutta tutunma oranını doğrudan etkilemiyor, içenlerin akciğerleri zayıf olacağından dolaylı yoldan etkiliyor. Yine de bir çok parametre var. Arkadaşınızın aşılı ve sigara içmemesi sağlıklı olduğu anlamına veya iyi bir bağışıklık sistemine sahip olduğu anlamına gelmeyebilir. Hatta sağlıklı olmak için her şeyi yapsa dahi genetik olarak zayıf olabilir. Aynısı sizin için de iyi veya kötü anlamda geçerli.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı