Şimdiki nesil neden böyle?

Olayın nesil ile çok alakası var Türkiye'deki yeni nesilin çoğunluğunun aklı başında değil aile sevgisi görmemişler saygı sevgi bilmiyorlar daha bir ton nedeni var bu kadarı tesadüf olamaz çünkü.
Sadece Türkiye ile kısıtlamak yanlış bir durum ama şuna katılıyorum aileler çok bilinçsiz
Sadece Türkiye ile kısıtlamak yanlış bir durum ama şuna katılabilirim Türkiyedeki bir çok aileler çok bilinçsiz. Çoğu aile çocuktur yapar mantığından çıkamadı maalesef

Başka bir okula naklini isteyebilirsin veya bu konuyu ailenle konuşabilirsin. Benim yaşadığım bölgede ne ilkokul, ne ortaokulne de lise böyledir; çoğu öğrenci adam akıllı burada. Belki okulunuzu değiştirirseniz daha düzgün insanlarla karşılaşır ve sorununuzu çözersiniz.

Çoğu kişinin kafasındaki soru. Bu sene liseye geçeceğim, ortaokul arkadaşlarımın olduğu bir WhatsApp grubu var. Gruba girdiğim zaman çıkan mesajları okuyunca "l*n burası tımarhane grubu da biz mi bilmiyoruz?" Diye söyleniyorum. Kızlar çoraplarını erkekler pantolonlarını paylaşıyor. Hep bel altı muhabbet oluyor. Hadi bunları geçtim, teknoloji konularında benden başka bi' b*k bilen yok. Kendimi teknoloji profesörü görmüyorum. Yanlış anlaşılmasın ama daha işlemci gösterdiğim zaman hard disk sananlar var. Az çok anlayan bir kişi vardı. O da başka okula nakil aldırdı. Merak ediyorum, acaba bizim neslimiz 25 yaşlarına geldiğinde neler olacak? Benim bir umudum yok açıkçası. Türkiye o zamanda büyük ihtimalle Osman'lı'nın son dönemleri gibi olur. Zaten uçuşa geçmiş ekonomimiz ayakta kalırsa Allah'a şükürler olsun. Peki, siz ne düşünüyorsunuz?
Aynı yaştayız (sosyalde ne kadar çok yaşıtım varmış yahu 1-2 sene önceye kadar bu kadar yoktu). Bence sen en büyük hatayı sınıf grubuna girerek yapmışsın. Bizim sınıf o kadar grup açtı çağırdılar 1 kere bile gitmedim. Takıldığım 2-3 kişi var onlar dışında fazla kişilere pek takılmadım. Hiç mi yok doğru düzgün sınıfta 1-2 kişi ya? İlla ki vardır.

İşlemci hard disk olayı bence saçma olmuş. Adamların zaten ilgi alanı değil. Hayatından görmemiş etmemiş. Benim sınıfımda açılan sayfayı kapatmayı bilmeyen vardı.

Geleceğe ise ben de pek umutlu bakmıyorum. Nesil konusuna bakarsak bence nesil aynı nesil. 100 yıl önce neysek oyuz, ama teknolojinin getirdiği yeniliklerle beraber her sene nesiller bu değişimlere ayak uyduruyor. Yani kızmamız gereken kısım içerisinde bulunduğumuz nesil değilde bu nesli bu hale getiren kişiler olduğunu düşünüyorum.

Bence bu konuyu fazla takıyorsun. Biraz rahat takıl. Sana dokunan yoksa onlar kendi halinde olsun sen kendi halinde ol.

Çoğu kişinin kafasındaki soru. Bu sene liseye geçeceğim, ortaokul arkadaşlarımın olduğu bir WhatsApp grubu var. Gruba girdiğim zaman çıkan mesajları okuyunca "l*n burası tımarhane grubu da biz mi bilmiyoruz?" Diye söyleniyorum. Kızlar çoraplarını erkekler pantolonlarını paylaşıyor. Hep bel altı muhabbet oluyor. Hadi bunları geçtim, teknoloji konularında benden başka bi' b*k bilen yok. Kendimi teknoloji profesörü görmüyorum. Yanlış anlaşılmasın ama daha işlemci gösterdiğim zaman hard disk sananlar var. Az çok anlayan bir kişi vardı. O da başka okula nakil aldırdı. Merak ediyorum, acaba bizim neslimiz 25 yaşlarına geldiğinde neler olacak? Benim bir umudum yok açıkçası. Türkiye o zamanda büyük ihtimalle Osman'lı'nın son dönemleri gibi olur. Zaten uçuşa geçmiş ekonomimiz ayakta kalırsa Allah'a şükürler olsun. Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

Kendin bir şeyler başararak bu zinciri kırabilirsin.
Sen yaşında çok yetenekli gençler var etrafımda. Ülkemize hizmet ederek icatlar ve yönetimi düzeltmek çok iyi olacaktır.

Yaşadığın yerde çok büyük bir etken bunun için çocukluğumu 10 yaşına kadar İstanbul Beylikdüzü'nde geçirdikten sonra şuan Ankara Beypazarı'nda yaşıyorum 8 senedir İstanbul'da yaşarken kendime yakın insanlar bulabiliyordum fakat buraya taşındıktan sonra kendimi çok dışlanmış hissettim çünkü insanların ilgi alanları görüş açıları çok değişiyor. Yani nesille ilgili genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum herkesin elinin altında internet adında bir icat var ve bunu yararında kullanan insanlar cidden kendini belli ediyor.

"91321 taen erdbluu ijtim kavam gzl." kafasında oldukları için bize garip geliyor.
O ne demek?
Öyle olmuş. Mal 1 eleman yok bizim grupta.
İsyan ediyorum.
Başka bir okula naklini isteyebilirsin veya bu konuyu ailenle konuşabilirsin. Benim yaşadığım bölgede ne ilkokul, ne ortaokulne de lise böyledir; çoğu öğrenci adam akıllı burada. Belki okulunuzu değiştirirseniz daha düzgün insanlarla karşılaşır ve sorununuzu çözersiniz.
Hocam zaten liseye geçeceğim. İnşallah yanlışlıkla aynı okula denk gelmeyiz.

Hani Instagram'da var ya Redbull'u rakı sanıp içen ergenler. Onlardan bahsediyorum.
Yok onlar (yok kadar az). Çoğu kurgu/montaj. UAQ gibi sayfalar içerik üretmiş olmak için editliyor. İnsanlar da o gruptan olmadıkları için bu postlarla ego tatmini yoluna gidiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı