Şınav çekemiyorum

DeliDivane

Hectopat
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
1.983
Çözümler
6
1.90 boyum 100 kiloyum 2 yıl kadar boksla uğraştım 120 kilolardan düştüm hala şınav çekemiyorum hocam başta dizüstü şınavla başlattı 20x4 set yapıyordum hergün öyle öyle nizami 3-4 tane çekmeye başladım o da çok zorluyor ne yapmam gerekiyor kollarım güçsüz degil koltukda kendimi kaldırıp 5 dk havada durabiliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk zamanlarda ben de Şınav çekemiyordum zamanla alıştım şimdi birer gün arayla Şınav çekiyorum vücut alıştı artık, zamanla her şey olur. Ayrıca 90KG'ya düşseniz daha iyi olur bence. Şınav sayısını fazla yapıcam diye asla yarım yapmayın, hareket aralığı tam olsun.

Bunu izleyebilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@Silinen üye bu tür kişiler (atletler) vücudun denge merkezini bularak ayakları yerden kaldırıp çektiriyor şınavı, olağanüstü bir seviye resmen. 1,5 yıldır düzenli spor yapıyorum lakin her gün denememe rağmen hala o seviyeye ulaşamadım.
 
Kas yapısı dayanım ve gerilme gücü olarak kısa sürede gelişebiliyor. Başlangıçta 1 ya da 2 tane bile olsa biraz zorlayarak tekrar edin, birkaç ay sonra hatırı sayılır düzeye çıkarsın. Ben de geçen Eylül ayında 14 şınav çekebilirken şu anda 40'ı geçmeye başladım. Aslında 30'lara gelmem sadece 1 ay sürdü. Hiç barfiks çekemezken şu anda 7'yi görüyorum.
 
@200749 Hocam yanlış anlamayın ama 1,5 yıldır düzenli olarak spor yaptığınız halde Şınav çekemiyorsanız biraz geri kalmışsınız demektir. Ben de 1,5 senedir spor yapıyorum üst gövde için Bench press en temel en iyi egzersizdir aksini kimse söyleyemez ama bu ara evdeyiz yapacağımız en iyi hareket Şınav oluyor, mükemmel bir harekettir bilmeyen yok, vücut ağırlığı ile yapılan en iyi hareket Şınav ve Barfiks'tir.

Ben de tabii mükemmel değilim ama eve kapandığımızdan beri kendimi zorladım ve şu an 40-50 tane bir seferde Şınav çekebiliyorum, zorlamazsan bir şey olmaz.
 
Valla ben 1 sene fitness ile uğraştıktan sonra şınav çekmeyi denediğimde bile doğru şınav çekemiyordum. Önermiyorum ama yanlış bile olsa sürekli kendimi zorlayarak alıştım. Artık göğsümü yere dokundurarak düzgün bir şekilde çekebiliyorum. Aynı şekilde barfikste yeni başladım eskiden 1 tane çekemezken artık 10 tane falan çekebiliyorum.
@200749 hocam yanlış anlamayın ama 1, 5 yıldır düzenli olarak spor yaptığınız halde şınav çekemiyorsanız biraz geri kalmışsınız demektir. Ben de 1, 5 senedir spor yapıyorum üst gövde için bench press en temel en iyi egzersizdir aksini kimse söyleyemez ama bu ara evdeyiz yapacağımız en iyi hareket şınav oluyor, mükemmel bir harekettir bilmeyen yok, vücut ağırlığı ile yapılan en iyi hareket şınav ve barfiks'tir.

Ben de tabii mükemmel değilim ama eve kapandığımızdan beri kendimi zorladım ve şu an 40-50 tane bir seferde şınav çekebiliyorum, zorlamazsan bir şey olmaz.

Bende 1 sene düzenli spor yapmama rağmen çekemiyordum. Ama şimdi düzgün doğru bir şekilde kollar yakın 10 tane kollar açık 20-30 tane çekebiliyorum. Bence şınav fitness yaparak artacak bir şey gibi gelmiyor :D ya da ben yanlış düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı