Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 27 şubat 2021 tarihli açıklamadır. Ve 2 gün bile değil. Her gün gittiğine şahidim arkadaşımın.
Özel okuldakiler hastalık geçirmiyor galiba. Ya da hasta olsa bile aşı olacak parası var diye mi düşünüyorlar acep? Çok saçma...
 
Artık bu olay iyice uzadı ve uzayacak da. Bu aralar derslere katılım azaldı. Bugün ilk derse sadece 11 kişi katıldı (hoca haricinde). İster inanın, ister inanmayın; bizim sınıftan gitar dersine katılan sayı,
İlk derse katılan sayıdan daha daha az. Yani bunu niye dedim? Çünkü Online eğitimden sıkılındığı baya iyi anlaşılıyor. 2 kişi. Sadece 2 kişi gitara katılıyor (bizim sınıftan). Bir ben, bir de sınıftan bir arkadaşım.
 
Kusura bakmayın ama artık mesajımı alıntılamayın. Ben bu konuya da bakmayacağım artık. Ben orada empati yapın yazıyorum adam gelmiş: ''Sozon gobo onsonlor moskosoz doşoro çokoyor. Godop doşorodo yomok yoyor.'' yazdı ya. İnsani bir dille anlatıyorum. Lütfen anlayın. Ben dışarıya hiç maskesiz çıkmadım. Kanıtla Allah rızası için kanıtla. Eğer bir kanıtın varsa ben bir daha yazmayacağım. N'olur kanıtla.
 
Bizim okuldan örnek vereyim. Bizimle aynı sınıf seviyesinde olanlar üst üste kata dağılmış şekilde. Geçen aydı sanırım, okullar bir açıldığında okula gittik. İkinci haftadayken bir haber geldi, hooop 3 ayrı sınıfta korona çıkmış. Pozitif çıkan sınıflar dezenfekte edildi, o sınıf ve öğrenciler karantinaya alındı. Sonra bir haber daha geldi, hoop hentbol takımında korona çıktı. Tüm hentbolcular karantinaya alındı. Lakin biz okula gitmeye devam ettik, yemekhanede mecbur maskeyi çıkarıp yemek yiyorduk. Ayrıca sevgili olanlar, çok* yakın arkadaş olanlar hep kol kolaydı. Orada bulaşmayacak da nerede bulaşacak? Sınıflandırma yapmıyorum, yanlış anlamayın. Okumuş, kültürlü ailelerin çocukları bile bu kadar saçma davranışlar sergiliyorsa (Çocuğun kendisinde bitiyor iş. Bunun farkındayım ama okumuş insanın çocuğunun bu kadar saçma hareket etmesi tuhaf değil mi?) devlet ya da küçük okullardaki çocuklar taşıyıcı, hasta olmayacak da kim olacak. Şu an dünyada en saçma şey neyse, ondan daha da saçma, saçmaların saçması olan şey okulların açılmasıdır. (Çok fazla "saçma" ve "şey" kullandım. 🙃)

1 hafta yüzyüze eğitime gittim. Bütün gruplar kol kola dip dibeydi. Ayıran bile yok. Güvenlik önlemi diye bir tane dezenfektan şişesi koymuşlar sadece. Kimse kontrol bile etmiyor.
 
Bizim okulda hemen yan sınıfa temaslı birisi geldi. Ailesi karantinadaymış, ama başkalarının sağlığını düşünmeyen bu insan, konularda eksiğim olacak diye okula geldi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı