Sokak köpekleri uyutulmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anket yaptım. 95 kişiden 75'i dolaylı ve doğrudan uyutulmalıyı seçti. Referandum yapılsa halk, uyutulmaya evet der diye düşünüyorum.

Anketin geçerli olması için katılanların her kesimden, cinsiyetten, yaştan vb. olması gerekli. Halbuki buradakilerin çoğunluğu 13-14 yaşında.

Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var ? Uyutmaktan başka bi çözüm bulunmalı kardeş.

Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
Babanın oğlu mu saldırmıcani düşünüyon hepsi hikaye en hoş köpek bile ısırır

Anketin geçerli olması için katılanların her kesimden, cinsiyetten, yaştan vb. olması gerekli. Halbuki buradakilerin çoğunluğu 13-14 yaşında.
Ankete toplam 117 kişi katılmış. 96 kişi farklı seçeneklerin toplamı ile uyutulmalı demiş. Bunun yarısı 18 yaşından küçük desek bile 48 kişi ile çoğunluk uyutulmadan yana oluyor.

Ankete toplam 117 kişi katılmış. 96 kişi farklı seçeneklerin toplamı ile uyutulmalı demiş. Bunun yarısı 18 yaşından küçük desek bile 48 kişi ile çoğunluk uyutulmadan yana oluyor.

Metropolün yaptığı bağımsız ankette %2.7 çıkıyor uyutulsun diyenler. Bu ülke insanı geçmişten tecrübeli, (hayırsızada) asla uyutulsun demez köpekler için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlenmesini tavsiye ederim.

Güzel örnekler vermiştim geçen sene herkes gülmüş ve dislike atmıştı. Tabi technopatın güzel halkı oturduğu yerden her güzel şeyi eleştirebiliyor. Buyrun efendim bilimsel yaklaşımda beni haklı çıkartıyor :)

Bu çok yönlü düşünülmesi gerek. Niye ben bizim yurttaki kimseye bir zararı olmayan pişmaniyeyi uyutayım? İnsancıl kendini sevdiren köpeğin ne zararı var ? Uyutmaktan başka bi çözüm bulunmalı kardeş.

Barınak sisteminin geliştirilmesi bence gayet mantıklı. Bu hayvanlar kısırlaştırılabilir ama uyutulmasına karşıyım. İlerleyen 10 sene içerisinde zaten sayıları çok çok aza düşer.
Buyrun :)

Son düzenleme:
Kesinlikle uyutulmalı hepsi. Yok barınak yapsınlar falan ne alaka? Devletin derdi ne de bu kadar parayı çöpe atsın. Uyutsun hepsini. Çocuklar yaşlılar tüm insanlar rahat rahat sokağa çıkamıyorlar. İnsandan değerli değil sokaktaki itler.

Millet beğenmemiş barınak fikrini hayret. Dis atan ve gülen arkadaşların daha güzel fikirlerini sunmasını beklerim :)

Muhabbet uyutulmaması başka insancıl bir çözüm bulunması, ben hala barınak sisteminin geliştirilmesinden yanayım.

Devletin derdi ne de bu kadar parayı çöpe atsın. Mışıl mışıl uyutulacaklar. Karşı çıkanları da uyutsalar keşke.

Avrupa'yı baz alalım uyutulmalı sahipli hayvanlarında sokağa atılmasına engel olunmalı.

Avrupa'da uyutuluyor zaten. Her şeyine özeniyorsunuz ya buna da özenin hadi.

Arkadaşlar konu eski bir konu fakat son zamanlarda gündeme gelmesi ile bu konu çıktı karşıma ve gördüğüm arkadaş için bir şey söylemek istiyorum. Bir erkek bir kadına tecavüz ettiğinde bütün erkekleri uyutma yöntemi ya da kısırlaştırma yöntemi ile yapsak hoşunuza gider mi? Evet çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız canımız değerli ama her canlının canı değerli şimdi diyenler olur Avrupa'da köpek yok? Adamlar 1900'lerde kısırlaştırma ile bu sorunu çözdüler birden birçok köpeğin kısırlaştırma ile öldürülmesi çok acımasızca evet bizde istemiyoruz o hayvanlar sokakta soğuk, aç, susuz kalsın ama bütün köpekleri de uyutup böyle acele bir iş yapmak gerçekten katliam bana göre. Bu yazdığımı gören ucubelerin gülme emojisi atmak yerine mesaj yazarlarsa sevinirim.

Sana göre sorun olan bir konuya. Sorunla yanıt vermen tuhaf. Köpekler adam öldürüyor diyoruz, insanlar da öldürüyor diyorsun. E köpekler hala öldürüyor, sen bizim sorunumuza çözüm bulmadın ki, köpekleri savunmadın yani. Çünkü savunulacak bir tarafları yok.

Son düzenleme:
Bizim sokakta mahallecek baktığımız köpeklerimiz var hepsi sonradan sokağa bırakılmış kimseye zararlı olmayan cins köpekler. Şimdi kimsenin haberi yokken sokak köpeği diye götürüp uyuturlarsa onların hesabını kim soracak? Bu köpeklerden kimse şikayetçi değil, herkes canı gibi sever ve korur.

Uyutmak en son çare olmalı zaten biz muz cumhuriyeti olduğumuz için hep en son başvurulacak yöntemleri deneriz. Asgari ücretten %40 daha fazla maaş alan evi kira olmayan her aile bir sokak hayvanı sahiplenmek zorunda olsaydı bu durumda olmazdık.

Hepsini sen almak zorundasın deseler napacaksın. Kimseye zorla köpek veremezsin. Mahallece baktığımız diyerek çarpıtma, sokak köpeği. İnşallah ilk onları uyuturlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı