Steam mi Epic Games mi?

Steam mi Epic Games mi?

  • Steam

    Oy: 398 80,6%
  • Epic Games

    Oy: 96 19,4%

  • Oy verenlerin toplamı
    494
  • Anket kapandı .
Her ikisini indirmek daha mantıklı bir tercih.

Hala Epic fanı olan var mı? Bundan 20 sene önce Epik'in başındaki şeytan (tim sweeney) "PC oyunculuğu ölüyor" diye açıklama yapmıştı, Launcher'ları o kadar bozuk ki satılamayan The Division 2 için Ubisoft'tan özür dilemişlerdi, şimdi de PC oyunculuğunu büyütenlerin kendileri olduğunu söylüyorlar.

PC için oyunculuk bu kadar büyümeden önce de Epik'in ilk konsola, sonra da PC'ye port ettikleri oyunların o rezil portları bile PC oyunculuğunu saygıları olmadığını gösterir.

Sırf bunu yazdım diye "bedava oyun veriyorlar" diye savunma yapanların APK'lı dayılardan farkları yok. O kadar kötü yönetiyorlar ki 2027'den önce kar edemeyeceklerini düşünüyorlar.

Eki Görüntüle 1286787

2020'nin temmuz ayında Far Cry 5'in Gold sürümünün fiyatını 459 TL'den 91 TL'ye indirmişti, indirim 23 Temmuz da bitecekti fakat çok sevgili epik indirimi 2 gün önceden bitirdi, amaçlarının reklam olduğu ne kadar belli.

unnamed.jpg
 
Bence haklı Epic'te ucuz olsa bile Steam'den almayı tercih ediyorum.

Hayır saçma dediğim nokta o değil. "Fotoğraf çekemeyeceksem RDR2 oynamanın ne anlamı var ki?" tümcesi RDR2 ile ilgili hayatımda duyduğum en saçma tümce. RDR2 oynamanın zevki fotoğraf çekmekse hiç oynama zaten.
 
Bi arkadaşın dediği gibi burda kafa karıştıracak bir durum yok hem epic'i hemde Steam'i yükle başlangıç öğeleri kısmından ikisinide kapat. Epic ten ücretsiz oyunlarını al senede 2 defa verilen 60 TL lik kuponlarla oyunları ekstra indirimli al. Steam'de ise atölye içerikleri önemli oyunları biraz daha fazla para verip al hiçbir siteye ihtiyaç duymadan modları sisteme entegre olan atölye bölümünden indir heyfine bak. Hangi oyunu oynayacaksan oyunu hangi firmadan aldıysan onun launcher'ını aç oyna. Bu konu bir seçim değildir. Sadece ne yapman gerektiğini bilmelisin. Bende Epic, Steam, EA play, GOG, Ubisoft, PC Gamepass, ve aklıma gelmeyen bikaçtane daha launcher yüklü. Sistemde altta çalışmadığı sürece yüklü olması sistemimi yavaşlatmıyor. Keyifli oyunlar dilerim.
 
2020'nin temmuz ayında Far Cry 5'in Gold sürümünün fiyatını 459 TL'den 91 TL'ye indirmişti, indirim 23 Temmuz da bitecekti fakat çok sevgili epik indirimi 2 gün önceden bitirdi, amaçlarının reklam olduğu ne kadar belli.
İndirimler oyun yapımcısı tarafından belirlenir ve düzenlenir. O indirim Ubisoft Forward nedeniyle askıya alındı. Sonrasında geri geldi. Bilginiz olsun.
 
Sistem çok eski ikisini indirip denemiştim çok yavaşlamıştı bende seçim

Sistem çok eski ikisini indirip denemiştim çok yavaşlamıştı bende seçim yapmaya karar verdim.
Steam
Hayırdır Epic parayı cukkalıyor mu? Epic Steam'den daha az komisyon kesiyor bu arada haberin olsun. Yani 50 TL'lik oyunu Steam'den aldığında üreticiye 40 TL gidiyorsa, Epic'te 45 TL gidiyor. Bu konuya hiç girmeyelim o yüzden.

Soruya gelecek olursak tabii ki Steam. Steam o kadar uzun zamandır var ki, neredeyse bütün eksikliklerini giderdi, yalnız bir oyun platformu olmaktan öteye geçti. Profil, oyun incelemeleri atölye vs. hepsi değerli şeyler. Epic Games de gayet kullanıcı dostu fakat Steam kadar eski değil, eksiklikleri var hala. Fakat dağıttığı oyunlar olsun, verdiği kuponlar olsun; hepsi hoşuma giden şeyler.

Kullanıcı olarak ikisinden de faydalanıyorum. Birinden birini seçmek zorunda değilsiniz, ikisini de indirin bence.
Epic games god of war almak istiyorum ama performans yada grafikleri iyi olurmu
 

Geri
Yukarı