Steam mi Epic Games mi?

Steam mi Epic Games mi?

  • Steam

    Oy: 398 80,6%
  • Epic Games

    Oy: 96 19,4%

  • Oy verenlerin toplamı
    494
  • Anket kapandı .
İkiside. Fark etmez benim için Epic'ten Watch Dogs'umu da oynarım Steam'den Forza'mı da.

Ha Steam daha başarılı genel açıdan. En basitinden Epic Games'e oyun tanıtmak bile çok saçma bir yöntemle yapılıyor.
 
Steam kullanımım uzun yıllara dayandığı için açıkçası genellikle tercihim orası oluyor. Epic Games'i de verdikleri ücretsiz oyunları alıp denemek için kullanıyorum bence makul.
 
  1. Valve gibi büyük bir firmanın ürününü kullanıyorsun. Her türlü oyun ve desteği bulabilirsin.
Epic Games Tencent'e bağlı. Zaten bedava oyun vermenin gücü buradan geliyor. Hiçbir şekilde desteksiz kalmazsın, merak etme. Zaten Türkiye'de yaşıyoruz, hangisinde daha uygunsa gidip oradan alın.

Tabi ki Steam daha başarılı ama sırf bütün oyunlar aynı yerde olacak diye daha fazla para vermek enayilik gibi geliyor. Ben hangisi daha uyguna gelirse oradan alıyorum. Kalan parayı kendime harcarım.
 
Hayırdır Epic parayı cukkalıyor mu? Epic Steam'den daha az komisyon kesiyor bu arada haberin olsun. Yani 50 TL'lik oyunu Steam'den aldığında üreticiye 40 TL gidiyorsa, Epic'te 45 TL gidiyor. Bu konuya hiç girmeyelim o yüzden.

Soruya gelecek olursak tabii ki Steam. Steam o kadar uzun zamandır var ki, neredeyse bütün eksikliklerini giderdi, yalnız bir oyun platformu olmaktan öteye geçti. Profil, oyun incelemeleri atölye vs. hepsi değerli şeyler. Epic Games de gayet kullanıcı dostu fakat Steam kadar eski değil, eksiklikleri var hala. Fakat dağıttığı oyunlar olsun, verdiği kuponlar olsun; hepsi hoşuma giden şeyler.

Kullanıcı olarak ikisinden de faydalanıyorum. Birinden birini seçmek zorunda değilsiniz, ikisini de indirin bence.

Oyun iki yerde de aynı oyun. Performans ve grafiklerin iyi olup olmayacağı sizin sisteminize bağlı.
Sistem de sorun yok ama epic games ultra ayarlarla A Plague Tale Innocence oynadım görüntü kalitesi biraz bulanikti oyun akıcıydi

 
Ne saçma bi konu bu Epic'te olan oyunların bazıları Steam'de yok; Steam'de olan oyunların bazıları da Epic'te hangi oyunları oynayacaksan hangi launcherda varsa git onu yükle.
 
90 TL mi ? RDR2 gibi şahane grafikli bir oyunda fotoğraf çekemeyeceksem RDR2 oynamanın ne anlamı var ki. 60 TL fazla ver insan gibi Steam'de oyununu oyna.
Kanka sorması ayıptır, sen ekran görüntüsünü sadece Steam'den mi alıyorsun?? Windows Game Bar var ne bileyim ekran kartının yazılımı var. Ben 2019 Aralık ayında RDR2'yi Steam üzerinden tam fiyata aldım, oyunu tam da bitirmedim. Keşke biraz daha bekleyip ucuza Epic'ten alsaydım diyorum. Ha şöyle de
bir şey var. Ben bu yıla kadar Epic'in kuponlarını bile kullanmıyordum. Steam Profilimle sağa sola hava atmak için oyunları hep Steam'den aldım. Ama bu sene kış indirimlerinde ekonomik olarak dara düşünce Epic'e bir göz atayım dedim; Sepet sistemi vs. gelmiş ve kuponu Sepete de uyguladığını görünce alacağım ne varsa Epic'ten aldım. Hem de şöyle bir şey var: Steam %30 kendine kar alırken Epic sadece%5-10 (Unreal Engine ile geliştirildiyse hiç) kar alıyor. Yani Yayıncı ve Geliştiricinin cebine daha çok para giriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı