Tanrı insanları neden yarattı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin ol senden çok daha fazla araştırdım. Doğru düzgün okumuş olsaydın inanırdın. Ama size ne kanıt sunsak ne desek boş inanmamayı seçmişsiniz bir kere. Anca kendinizi kandırırsınız böyle yaparak neyse neye inanıyorsanız inanın insanların da inancına saygı duyun. Saçma sapan şeyler yazıp İslam'ın adını lekelemeyin.
Sizin bir kanıt sunabildiğiniz yok. Dininizin kutsal kitabı bilime ters. Senin inancına saygılıyım istersen taşa tap umrumda değil. Biraz bilim ve mitoloji okumanızı tavsiye ederim.
 
Allah Adem ve Havvaya elmayı yemeyin dedi onlarda iradesine sahip çıkamayıp yediler bunun sonucunda cezalandırmak için Allah onları cennetten kovdu. Sonra ise insanlar üredi ve çoğaldı.
İslam’da ensest ilişki yasak. Adem ve Havva ilk iki insan olduğuna göre, çocuklarının ya birbirleriyle, ya da anneleriyle çiftleşerek yeni çocuk dünyaya getirmesi gerekir.

Çelişki.
 
Gayet seviyeli ve saygılı bir tartışma var burada. Sizi rahatsız eden nedir?
Sadece kendinizi görüyorsunuz herhalde. Buradaki tartışma bitmeli. Burası laik bir ülke.
 
İnsanları yaratmadan önce ne yapıyordu sizce? Sonuçta onun sonsuz zamandır var olduğunu dile getiriyorsunuz. İlk insan fosili 195.000 yıl önce bulundu. Bundan önce ne yapıyordu?

Hıh, ne var yani birazCIK salladıysam 😒
 
Bence ahiret de bu dünyada ve evrimin en son evresinde insan ölümsüzlüğü bulup cenneti oluşturacak. Cehennem ve cenneti elinde tutan üst ırk. Dünyaya geliş amacımız bu olabilir. Evrimin amacı da. Belki bu zamana kadar ölen insanları da bundan binlerce yıl sonra diriltecek olan da insanlar olacak.
 
Bence böyle konular açıp ego tatminatörlerini konunuza bulaştırmamalısınız. Cevabı çok basit yaratabileceği için yarattı. Buna hayır diyenin sebebini de duymak isterim. Yine de dediğim gibi forumun IQ seviyesini açtığım bir önceki konuda deneyimlediğim için insanların böyle konular açıp anca kendi midelerini bulandıracağına inanıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı