Tanrı neden Hristiyanlığı ve Yahudiliği korumadı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bence ben cevabını verdim ama sen çözemedin sanırım. Senin bu Dünya hayatında belki milyarlarca ihtimaller var ve sen bunlardan birini seçmiş oluyorsun. Sonuçta hayatını kendin şekillendiriyorsun dostum. Yani kimse sana zorla bir şey yaptırmıyor.
Haklı olabilirsin belki de haklısındır ama kesin veya doğru cevap değil. Yani bunun kesin ve doğru cevabını biz veremeyiz, anlatmak istediğim bu.
 

Bu kaynak sanırsam işini görür. Sen sormadan söyleyeyim, Hz. Muhammed'den sonra peygamber gelecek olsaydı, ki gelmeyecek, şimdiye kadar zuhûr etmiş olurdu. Zira her kavme peygamber gönderildiğine göre peygamberi olmayan yahut çok eski olan milletler de var.(örn. Çinliler, Türkler, Hintler vb.) Onların üzerine de sorumluluk yüklenmesi için Hz. Muhammed evrensel peygamber olmuştur. Hz. İsa veya Hz. Musa değil. Zaten onların getirdikleri de İsevilik ve Museviliktir. Yahudilik ve Hıristiyanlık bunların bozulmuş, yüz değiştirmiş halleridir.
 
Kardeşim yaşının küçük olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil ateist olunca mı havalı oluyor anlam vermiş değilim. Koskoca Türkiye'de yaşayıp İslamiyeti bize soruyorsun. Medeniyetler ülkesindesin. Çok merak eden ciddi bir şekilde araştırır. Senin burada yaptığın ilgi çekmek. '?????' Önce kendini sorgula ondan sonra etrafa bak. Daha dünyaya yeni alışıyorsun. Yaşın 14-15 sanırım.
İnsanlar ben ateistim diye dayak yiyor, dövülüyor dışlanıyor. Şayet hava için yapmış olsaydım instagrama "adeisqtlq ne Quzel" diye story atardım. Onun dışında olgunluk yaşla değil, kendini geliştirme ile gelir.
 
Sen Allah dersin öbürü Zeus der. Başkası gelir. Photermus der. Türkçede yaratıcı (Allah) için Tanrı denir.

Sınavdan kaç alacağımızı biliyor adı gibi sonuçta bizi yarattı, ancak madem biliyor neden yarattı?
Kuran'da
Kendimuze ait irademizle birlikte biz yarattı tebliğini de gönderdiği peygamberlerle yaptı, gerisini de bize bıraktı inanma ile inanmamayı.
Adamın sorduğu şey bu değil evet bizim irademiz var falan ama Allah her türlü her şeyi biliyor. Neden yaratmış?
 
İnsanlar ben ateistim diye dayak yiyor, dövülüyor dışlanıyor. Şayet hava için yapmış olsaydım instagrama "adeisqtlq ne Quzel" diye story atardım. Onun dışında olgunluk yaşla değil, kendini geliştirme ile gelir.

Bu tür saçma bir sorunun yeri burası değil. Eğer gerçekten merak eden biri olsaydın buralarda bunların tartışılmayacağını bilip ciddi bir araştırmaya girerdin. Sınıfta farklı olduğunu belirtince havalı olunuyor sanırım.
 
Yaratmamayı seçmek olayı çok farklı bir tartışma ki bu konudan daha da uzun. Onu biz kendimiz kabul ettik bu konuda benim de sorularım var lakin günümüzde cevap verecek adam sayısı pek fazla değil. O yüzden bende yanlış bilgi vermek istemem. Ama bildiğim kadarı ile bize soruldu ve biz de kabul ettik.
 
Herkezin mesajından çıkardığım bir konu var. Galiba böyle sorular kişiden kişiye değişiyor.
Senin sorduğun soruları yüzyıllar boyunca milyonlarca, milyarlarca insan sormuştur. Kimisi sorduğu sorunun cevabını almış kimisi ise alamamıştır. Senin sorduğun soruyu ise net bir şekilde cevaplayacak birisinin bu forumdan çıkacağını düşünmüyorum. Biz sadece kendi açımızdan yorumluyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı