Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Yszuf dostum son cümlende inançsızlar neden sonsuza kadar cehennemde kalacak yazmışsın, ben bunun sebebinin peygamberin kendine daha çok mürit/yandaş toplamak için söylediği bir şey olduğunu düşünüyorum bazen.
Tanrı insanları zapt etmek için uydurulmuş benim fikrimce.

Evet ve maalesef de işe yaradığı durumlar oluyor.. Eğer kötülüğün cezasının cehennem olacağını söyleyen bir sistem olmasaydı, insanların daha savruk olacağını ve daha çok kötü şeyler yapacağını düşünüyorum ben.

Bir yaratıcının olduğuna inan, kötülüklerden uzak dur ve iyi insan ol. Bu yeterli. Cennete gitmek için hem bunları yapıp üstüne Müslüman olmaya gerek yok. Bu Müslümanların uydurduğu bir şey. Oldu o zaman tüm iyi Müslümanlar cennete gidecek, diğer 7 milyar insan cehenneme mi gidecek? Böyle bir saçmalık yok.

Şeytan'ı Tanrı yarattıysa, nasıl oluyor da Şeytan Tanrı'nın gücünde olabilir ve ona kafa tutabilir? Peki, ya aslında hem iyi hem de kötü olmak üzere evrende iki Tanrı varsa? Yani cennet iyi Tanrı tarafından, cehennem de kötü Tanrı tarafından yönetilebilir.

İnsanlık belki de çok yanılıyor. Belki de dinler tamamen sahte. Bunu bilemeyiz ki. Geçmişten günümüze doğru gelen ailelerden kaynaklı bir inanç biçimi var. Müslümanlara kalsa hiçbir şey araştırmazlar, sorgulamazlar. Ancak Kur'an'da araştırın, sorgulayın denir. Bir insan araştırıp, sorgulamaya başlayınca da, mutlaka Ateist, Deist veya diğer dinlere doğru yönelmeye başlıyor.

Semavi dinler tanrısından bahsediyorsak eğer, bu tanrı 5000 yıl öncesine kadar insan ırkını önemsemiyordu. İlk semavi din musevilik. 5000 yıl önce geldi. Şimdi kendimizi kanıtladık ve tanrı sonunda bize kıymet verdi ve artık hikmetinden bizi esirgemiyor. Bu arada homo sapiensler 200.000 yıldır var.

Ah tanrı sapiensleri umursamadan geçen o 195.000 yıl...

İşte sevgi, işte rahmet, işte yücelik. Sadizmin zıddı her şey...

İslam inancına göre tanrı insanları ilk insandan (Hz adem) beri umursuyor, tutarsızlık var yorumunuzda.

Tüm yorumların özeti niteliğinde replik. @erme @bitwise @Yszuf @Orion Nebula @hadwiger @Tanrı_Misafiri @CHRİS W4LKER
IMG_20211102_145717_807 1.jpg IMG_20211102_145721_509.jpg IMG_20211102_145725_963.jpg IMG_20211102_145729_506.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı