Tanrı sonsuz güçte mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@208247 Neyi kıvıracağım? Bu cümlede veya tezde kıvıracak bir taraf yok. Anlatmak istediğim "Tanrı" ile "karar vermek" kavramlarının yan yana gelemeyeceği. Düşünmek ve karar vermek gibi şeyleri insan merkezli olarak ele alırsak Tanrı gibi bir varlığa uyarlamak zaten saçma olur. Ben zaman gerekli diyerek anlatmaya çalıştım ki Tanrı zamana dahil değil ise bir şeye karar vermesi de söz konusu olamaz diye ama sen işi zaman gerektirmeyecek bir karar verme olayına çektin. Bence asıl senin yaptığın kıvırmak oldu.

Anlatmak istediğim "Tanrı" ile "karar vermek" kavramlarının yan yana gelemeyeceği.
Sana göre yan yana gelmez çünkü inancına ters geliyor. Yanyana gelemiyorsa bizi kim yarattı o zaman? Evreni kim yarattı? Birseyi yaratması için karar vermek zorunda.

"Yaratılmış olanların kavrayışı, gerçeklikle ilişkili değildir; gerçeklik de yaratılmış olanlarla ilişkili değildir. Düşünceler, kişiye özgüdür; yaratılmışların bu öznellikleri gerçeklerle ilişkili değildir. Gerçeğin algılanması bu denli güçtür, ama gerçekliğin gerçekliğinin algılanması bundan kat kat güçtür. Üstelik Tanrı gerçekliğin ötesindedir ve gerçeklik Tanrı'yı kapsamaz." Hallac-ı Mansur

Bana da mantıklı gelmiyor. Bunu 'Tanrı bizi yarattı' diyenlere soruyorum. Bende madem bizi yarattı ve herşeyi biliyor diyenlere yukarıda ki soruyu soruyorum. @Parti Şapkası

Video 1 Video 2 tüm sorularınız için bu adamı izleyebilirsiniz sonuna kadar. Başka sorularınız olursa da birçok videosu da var kaynaklı ve mantıklı cevaplar veriyor bilginize.

Daha "sonsuz" kavramı bile kolay algılanabilen bir kavram değil. Anladığını ya da algıladığını sanıyor insan sadece. Farkındalığı üç boyutlu bir dünya, ömrü birkaç on yıl ile sınırlı insanların sonsuz kavramını tam olarak algılayabileceğini düşünmüyorum. Büyüklük küçüklük ölçmeye uygun bir kavram bile değil "sonsuz". Sonsuzluğun tek referansı yine sonsuzluktur.

Bende şöyle bir soru sorayım;

Tanrı her şeyi biliyor değil mi? Bu durumda vereceği kararları da biliyor olması lazım. Vereceği kararları biliyorsa tanrı'nın kendi iradesi yoktur, bu durumda tanrı kendi kendini yöneten bir varlık olmuş olur.

Bilmiyorsa o zaman tanrı her şeyi bilen değildir. Bu da onu kısıtlı bir varlık yapar.

Ayriyeten konu sabinin sorusuna cevap vermek için tanrı var mı yok mu bunun bilmeliyiz. Ki asla bilemeyecegimiz için kafa yormaya gerek yok.

Kanıt isiyorum ben sözde her ateist der bunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı