Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinler uydurma.
Evreni olusturan gucu bilmiyoruz, dolayisiyla bir tanri olup olmadigini da bilmiyoruz.
Varsa bile dinlerde tasvir edildigi gibi evden hangi ayaginizla ciktiginizi salladigi falan yok.
Evrendeki doga olaylarinin onemli bolumunu ihtiyac duymadan aciklayabiliyoruz, aciklayamadiklarimiz icin "tanri" yi uyduruyoruz, hepsi bu.
 
Çoğu din arasından en merhametli ve en güzeli, değiştirilmemiş bir kitap, mantıklı gibi birçok şey var.
Ben sana 100 farklı kuran getirsem 100 ünde farklı şey yazacak. sonra diyeceksin ki bu yanlış çevirmiş, bu böyle değil, bu doğru değil.
 
Yine felsefe bölümü olduğunu unutup herkes kendi inancını savunmaya gelmiş. Eğer manevi duygularınıza hakim olamıyorsanız bu kategoriye girmeme gibi bir seçeneğiniz var.

James Webb Uzay Teleskopu ile evreni çok daha iyi gözlemleyebileceğiz. Bence bu gelişme bize tanrı hakkında da bilgi verecektir. 6 aya yakın bir süre sonra çok daha bilgimiz olacak evren hakkında. Evren hakkında bilgimiz arttıkça tanrı hakkında da bilgimiz artacak.
 
(Yanlış anlaşılmasın erkek üstünlüğünü savunduğum yok bence herkes aynı haklara sahip olmalı) Sence Kuran'da geçen Erkeğin fiziksel olarak kadından güçlü olması olabilir mi??
Kuranda erkek kadından üstündür yazmıyor. kuranda erkeklere verilen hakların neredeyse hiç biri kadına tanınmıyor. kadın erkeğin işini görecek. erkeğine itaat etmezse dayak yiyecek. erkek isterse boşayabilir. mirasın 3 te 2 si erkeğin 3 te 1 i kadının. daha sayayım mı?
 
Arapçada bir kelimenin bir sürü anlamı var o yüzdende öyle olabilir.
Bu sizin kendinizi avutma biçiminiz. O zaman kuran değiştirilmiştir. hangisinde doğrusu yazıyor diye sorsam bana doğru bir tanesini gösteremezsin. çünkü hepsi aynı şeyi yazıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı