Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben inanıyorum. Ama bence inanların çoğu sonundaki ödül için inanıyor(ben dahil.). Ama bana cidden bu kadar büyük bir evrenin kendi kendine oluşması ihtimalinden çok bir irade tarafından oluşturulma ihtimali daha mantıklı geliyor.

Tanrı olduğuna inanıyorum. Ama garip bazı şeyler var. Mesela Tanrı nasıl oldu? Tanrı yoksa Evren nasıl oldu? Aklımız almıyor bu tarz şeyleri.

Ve konu dışına çıkacak ama. Müslüman'lık dinine göre her Müslüman cennete gidecek inanmayanlar cehenneme gidecek diyor. Bence çocuklara t*cavüz eden, insanları sebepsiz yere öldüren, kumar oynayan bir Müslüman cennete gitmemeli ama yüzlerce insanın hayatı kurtarmış veya ömrünü uzatmış ateist, deist, agnostik birinin bir müddet ceza çektikten sonra cennete gitmesi gerekiyor.

Müslüman'lık dinine göre her Müslüman cennete gidecek inanmayanlar cehenneme gidecek diyor.

Öyle bir şey yok. Kuran'ın hiçbir yerinde Müslüman olmanın cenneti kazanma sebebi olduğu yazmıyor. İnananlar ve iyi işler yapanlar diyor. Bir insan isterse hiçbir namazını kaçırmasın, kötü bir insansa cennete gidemez.

Gerekli argümanları kanıtla sunsak bile red edecek insanlar var. Bu konuda gereksiz kavgalar oluşacağını hepimiz biliyoruz. Fikrimi sorarsanız bence var.

Ben inanıyorum. Ama bence inanların çoğu sonundaki ödül için inanıyor(ben dahil.). Ama bana cidden bu kadar büyük bir evrenin kendi kendine oluşması ihtimalinden çok bir irade tarafından oluşturulma ihtimali daha mantıklı geliyor.
Ben de hiç araştırmadan önce birisi bana sorduğunda böyle diyordum.

Öyle bir şey yok. Kuran'ın hiçbir yerinde Müslüman olmanın cenneti kazanma sebebi olduğu yazmıyor. İnananlar ve iyi işler yapanlar diyor. Bir insan isterse hiçbir namazını kaçırmasın, kötü bir insansa cennete gidemez.

La ilahe illallah diyen bütün insanlar cennete er ya da geç gidecektir. Eğer sevapların günahlarına ağır basarsa direkt cennete gidiyorsun. Ama tam tersi olursa önce cehennem sonra cennet.

Bence allah var çünkü allah insan gibi değil insanlar allahı sanki insanmış gibi değerlendiriyorsunuz onun yaratıcısı kim diyince birde dinimize arap masalı diyorsunuz dünyada 1000 tane din var çoğunda tanrı var insanları kandırmak içinse neden allahın olduğu kanıtlanmıştır gidin kuran okuyun anlarsınız ateistler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı