Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen Mars'ı gördün mü, dokundun mu, kokusunu aldın mı?
Hayır, o zaman Mars'ta yok inanmayalım.
Lütfen fotoğrafları var deme, o zaman biri tanrının fotoğraflarını yaysın inanalım.
Mantığınız çok saçma.

Ben Mars'ın fotoğraflarda gördüğüm şey olduğunu düşünüyorum. Bana mars ne desen fotoğrafını gösteririm. Herkes bu konuda hemfikir, bana tanrının bir fotoğrafını göster ve b ütün insanlar evet tanrının fotoğrafı budur desin, o zaman tanrı da benim için o fotoğraftakinden ibaret olur.

Bazı insanlar şöyle diyor: "tanrı'nın olmadığını düşünüyorum ama XXX inancındayım" bunu gören tanrının onları kabul etmeyeceğini düşünüyorum ben mantıken. Ya da cennet için inananların.
Başkasının tercihinin benim için önemi yok, ister güneşe-danaya tapsın ister diğer dinlere mensup olsun ancak bu tip ideolojilerin ucu kötü bir şekilde bana dokunuyorsa bozuşuruz.

Zaten ilk inanç çıkmazına ölüm ile giriyoruz, ölümden sonrasını herhangi bir şekilde kanıtlayamazken burada birbirimizi yiyoruz.

Etrafıma baktığımda bu kadar kusursuz şeyler tesadüf olamaz, bu bile tek başına kanıt bence. Ayrıca inanıyorum elhamdülillah, inanmıyorum demedim.

Kusursuz olan hiçbir şey yok, sen kusurları görmek istemiyorsun. Aslında senin için kusur diye bir şey yok sana insanların doğuştan hastalanabileceğini, hatta doğmadan ölebileceğini söylesem, bunun bir kusur olmadığını illaki bir sebebi olduğunu söylersin. Sen kusurları kafanda bitirerek kusursuz olduğuna kendini ikna ediyorsunuz.
Ciddi mi yazıyorsunuz yoksa bu argümanı dile getiren ateist, bilimci insanlar ile dalga mı geçiyorsunuz?

Benim düşüncem böyle. Bu argümanı dile getiren bir ateist görmedim henüz.

Bir şeyin bilimsel olarak var olabilmesi için bir insanın onu 5 duyu organı ile hissedebilmesi gerekmektedir.

1-) Allahın kokusu yok.
2-) Allahın tadı yok.
3-) Allahın sesi yok.
4-) Allahın görüntüsü yok.
5-) Allaha dokunamıyoruz.

Demek ki yok.
Bir şeyin var olabilmesi için illa ki laboratuvar ortamına sokup da incelemek gerekmez. Gerçeklik, sadece laboratuvar ortamında incelenebiliyorsa; akıl, mantık, irade, aşk, haz gibi şeyleri de gerçek olarak kabul etmemeniz gerekir. Zira hiçbirinin kokusu, tadı, sesi, görüntüsü ve maddesi yok.
Veya desem ki size; "Sizin, dedenizin dedesinin, dedesi yok. Hiç var olmadı." Bu görüşü kabul etmezsiniz diye düşünüyorum. Hiç görmediniz, tatmadınız, duymadınız, koklamadınız ve dokunmadınız. Kabul etmenizin sebebi; aklen, "eğer ben varsam, benim soyumun da olması gerekir." düşüncesidir. Yani, bir gerçekliğe varmak için sadece laboratuvara değil, aynı zamanda sorgulama sınırı olmayan bir felsefeye de ihtiyaç vardır.

Kusursuz olan hiçbir şey yok, sen kusurları görmek istemiyorsun. Aslında senin için kusur diye bir şey yok sana insanların doğuştan hastalanabileceğini, hatta doğmadan ölebileceğini söylesem, bunun bir kusur olmadığını illaki bir sebebi olduğunu söylersin. Sen kusurları kafanda bitirerek kusursuz olduğuna kendini ikna ediyorsunuz.
Peki sen milyonlarca yıldır dönen bir dünya da bir kusur görebiliyor musun?

Benim düşüncem böyle. Bu argümanı dile getiren bir ateist görmedim henüz.

Bilimcilik, bilim dışında farklı bir kaynaktan doğru bilgi edinilemeyeceği görüşüdür. Ve kendi içerisinde çelişkilidir. Çünkü bilimcilik görüşü, bilimsel sonuçlar ile elde edilmiş bir görüş değildir.

5 duyu organı ile algılayamadığınız her şeyi reddediyorsunuz anladığım kadarıyla. Ve bilimcilik görüşünü savunuyor gibisiniz.

İddia makamı kanıt olarak sunulamaz. Ben tanrıyım, kanıtım da bu yazdığım ajanda desem inanacak mısınız?
Allah'tan önce varolan bir varlık var mı? Yok. Yani ona inanmamam için bir sebep yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı