Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açlıktan ölen çocuk diyorum sen bana sınav diyorsun, daha hiçbir şeyi kavrama yetisi olmayan küçük bir çocuğun, patlayan bir bombayla veya açlıktan ölmesi neyin sınavıymış.

Hayatın zorlukları adında şeyler var. Mesela sen açlıktan ölürken diğeri zenginlik yaşıyordur, hayatın kuralı bu.
 
Vardır, görmek için de çevreye bakmak yeterlidir.

Bu yeterli bir argüman değil bu dediğin şeye benziyor bir resmin ressamı varsa e evrenin de bir ressamı olmalı gibi burada insanlar kendilierini kandırıyorlar kimileri belki bu resim diye gördüğümüz şeyi şöyle yorumluyor oksijen var hava alabiliyoruz doğada bir düzen var vesaire, bunun olması için de bir zaata ihityaç var gibi ama sen şu an ressamı olan bir resimden bana örnek veriyorsun bunun dışında ressamı olamyan bir resim görmedin yani illaki birisi tasarlıyor tasarlandığını bildiğin emin olduğun bir şeyden bilmediğin bir şeye örnek gösteriyorsun e bu durumda paradoksa girmiş oluyosun.
 
Soyutluk üzerine yapılan bir deneyde neden zaten somut bir şey arayalım? Kedi deneyinde bu bir düşünce deneyidir. Ve quantum fiziği üzerinedir. Parçacıkların gözlem altındayken farklı dağılıp gözlem altında değilken farklı dağıldığını biliyoruz, bunun sebebini somut bir şekilde kanıtlayamıyoruz (şimdilik) ama bu bunun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ama bu verdiğiniz örnekler ile Tanrı'nın kanıtlanması mevzusu çok farklı iki uç konular.
Bence de çok benzer konular. Mesela yazdığınız cevabın sadece son cümlesini değiştirdim hiç eğreti durmadı. Bir başkası da bunu yazmış olsa gayet mantıklı duruyor derim.

Soyutluk üzerine yapılan bir deneyde neden zaten somut bir şey arayalım? Kedi deneyinde bu bir düşünce deneyidir. Ve quantum fiziği üzerinedir. Parçacıkların gözlem altındayken farklı dağılıp gözlem altında değilken farklı dağıldığını biliyoruz, bunun sebebini somut bir şekilde kanıtlayamıyoruz (şimdilik) ama bu bunun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ama bu verdiğiniz örnekler ile Tanrı'nın kanıtlanması mevzusu da benzerdir, gerçek olduğunu biliyoruz ama şimdilik somut olarak kanıtlayamıyoruz.
 
Bu sorular baydı artık. Ben şahsen inanan biri olarak tanrının var olduğunu düşünüyorum. Yani benim dinimde benim tanrım "Allah (c.c)". Bu forumda inanamayan insanlarda var. Şu konuları açmaktan bıkmadınız mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı