Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar en çok neyden korkar ? Ölmekten. Peki ölünce ne olacak ? Kimse bilmiyor. Ölünce bir şekilde tekrar yaşayacağımızı sanarak ölmekten bir nebzede olsa korkumuz azalıyor. Peki bunu yaratan varlık kim ? Tanrı.

Tanrı her şeyin yaratıcısı. O Olmasa ne bu dünya nede diğer dünya olabilirdi !!? Ona itaat ederek, onun belirttiği yolda yürüyerek öldükten sonra rahatça sonsuza kadar yaşayacağız !!? Tanrı bu yüzden var.
 
Son düzenleme:
Neden istiyor ki şüküre neden ihtiyacı var?
Bir şeyi istediğimiz zaman ihtiyacımızın olması mı gerekiyor? Siz doktora gittiğiniz zaman doktor sizin ihtiyacınızı (hastalığınızı) gidermek için size "sizin" için ilaç önermiyor mu? Allah'ın bize ilaç nispetinde verdiği onlarca yiyecek ve içecekler karşısında O'na şükür (teşekkür) etmemiz olmaması gereken bir şey mi? Gayet de olması gereken bir şey. Çünkü Allah, bizlere aç gözlü olmamayı emrediyor. Müslüman bir insan şükretmeyi bilmezse elinde olan mal ile gözü doymaz çok daha fazlasını isterdi. Bunu düşünüp anlayabilmek o kadarda zor olmasa gerek..
 
Bir şeyi istediğimiz zaman ihtiyacımızın olması mı gerekiyor? Siz doktora gittiğiniz zaman doktor sizin ihtiyacınızı (hastalığınızı) gidermek için size "sizin" için ilaç önermiyor mu? Allah'ın bize ilaç nispetinde verdiği onlarca yiyecek ve içecekler karşısında O'na şükür (teşekkür) etmemiz olmaması gereken bir şey mi?

Arkadaşa ben şöyle anlatayım, biri sana yardım ettiğinde teşekkür edersin değil mi? Şimdi Allah sana bir iyilik yapmış olarak düşün ve ona teşekkür amaçlı ibadet ediyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı