Tanrı var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuyu burada tartışabilecek kapasitede insan yok. Toplasak iki elin parmaklarını geçmez hadi en fazla.
Burası bu forumdaki felsefe bölümü ama "Tanrı var mı?" sorusu sorulduğunda felsefe ile alakası olmayan insanlarda yazıyor. "Tanrı var mı?" başlıklarının etkileşimi ile diğer başlıkların etkileşimine bakın. "Toplum katildir." başlığını anlamayan adam, "Tanrı var mı?" başlığında aslan kesiliyor. Felsefe bölümünde "Tanrı var mı?" tartışmasında adı bilinen filozofların anlayışı, fikirlerini umursamıyoruz bile. Felsefi argüman kullanan yok. Bu tuzağa bende düşüyorum. Descartes, "Tanrı vardır." demiş ama nasıl demiş diyen yok. "Spinoza'nın Tanrısı nasıldır?" diye soran yok. "Neden Nietzsche Tanrı'yı sevmiyordu?" diyen yok. Bu nasıl felsefe bölümü anlamadım?

Burası bu forumdaki felsefe bölümü ama "Tanrı var mı?" sorusu sorulduğunda felsefe ile alakası olmayan insanlarda yazıyor. "Tanrı var mı?" başlıklarının etkileşimi ile diğer başlıkların etkileşimine bakın. "Toplum katildir." başlığını anlamayan adam, "Tanrı var mı?" başlığında aslan kesiliyor. Felsefe bölümünde "Tanrı var mı?" tartışmasında adı bilinen filozofların anlayışı, fikirlerini umursamıyoruz bile. Felsefi argüman kullanan yok. Bu tuzağa bende düşüyorum. Descartes, "Tanrı vardır." demiş ama nasıl demiş diyen yok. "Spinoza'nın Tanrısı nasıldır?" diye soran yok. "Neden Nietzsche Tanrı'yı sevmiyordu?" diyen yok. Bu nasıl felsefe bölümü anlamadım?

Bir üstte yazdığım gibi forumda hala korsan oyun haram mıdır gibi başlıklar dönüyor. Yaş ortalaması zaten 2003-2005 arası büyük çoğunluk. Yani zeka yaş ile ölçülmez ama bu etkenler nedeniyle tartışmak mümkün olmuyor. Zaten en ufak bir şey de moderatörler ya ceza veriyorlar ya da konuyu kilitliyorlar burası bunun yeri değil kısaca.

Bence bu soru kişisel cevaplanabilir bir soru, bence tanrı var. Ben inanıyorum fakat inanmayanda insan inananda yani insanlari dinine göre ayırmayıp insan olmak en iyisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı