Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Uranhay Peki hocam. :D

Onu demiyorum ben, bu kadar kudretli bir yaratıcı yolladığı ilk kitapları niye korumadı da Kur'an'ı korudu bu nasıl bir şey diyorum.
Sınayacağını söyledi insanı, izin verdi, mühlet verdi, bu esnada kitaplarını bozdular, peygamberlerini öldürdüler. Şimdi Allah hodri meydan diyor. Kuranı değiştiremezsiniz diyor. Bu iddianın gücünü artırmak için belki ama ana sebep güncellenme gereksinimi. Mesela yahudilere haram kılınan bazı yiyecekler bize helal kılındı bilmiyoruz sebebini. Belki o zaman zehirliydi ve zamanla zehrinin geçmesini bekledi Allah. (hayvanın iç yağları vs)

Şu çeviri mevzusuna bir açıklık getirmek istedim. Mesela dünya klasiklerinden bir kitap. İngilizce diyelim bunu okumak için ya ingilizce öğreneceksin ya da çevirisini okuyacaksın. Ama çeviride her şey doğru çevirilmiyor. Bkz. Franz Kafka/Dönüşüm kitabı. Benim okuduğum kitabı Gülperi Sert çevirmiş 74 sayfa ama diğer yayınlarda farklı kişiler çevirmiş 100+ sayfa. Çeviriciden çeviriciye farklılık gösterir.

Sınayacağını söyledi insanı, izin verdi, mühlet verdi, bu esnada kitaplarını bozdular, peygamberlerini öldürdüler. Şimdi Allah hodri meydan diyor. Kuranı değiştiremezsiniz diyor. Bu iddianın gücünü artırmak için belki ama ana sebep güncellenme gereksinimi. Mesela yahudilere haram kılınan bazı yiyecekler bize helal kılındı bilmiyoruz sebebini. Belki o zaman zehirliydi ve zamanla zehrinin geçmesini bekledi Allah. (hayvanın iç yağları vs)
Tamam hocam 21. yüzyıldayız elbet örnek verdiğiniz gibi bir şeyler değişmiştir, yeni din update'ini bekliyorum.

Bir çok canlı kayboldu ortadan dinozorlar ile indirgemeyin bunu.

"Ademoğlu için düzenlendi diyoruz" bunu da dininiz mi söylüyor :D Ademoğlu için düzenlenmedi, dünya hiçbir canlı için de var olmadı bilin bunu. İnsanda da olduğu gibi çoğu hayvanlarda da bilinç vardır, dinin ayrımcılığına da bakın.

Nerede bahsediyormuş evrenin genişlemekte olduğunu dininiz, bırakın palavraları, zora ki inandırmışsınız kuran mucizelerini kendinize.
Sadece dünya değil tüm evren ademoğlu için düzenlendi. Ve hatta sürgün yeri diyebiliriz. Evet dinim söylüyor bunu. Evrenin genişlemekte olduğu Zariyat Diyanet mealinde "Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz." şeklinde yazılı.
Bir çok canlıdan devasa ağaçları da örnek gösterdim nasıl faydalandığımızı da anlattım.
Taşkömürü yatakları ...

16 sayfa uzamış konu. Peki ne oldu varabildiniz mi sonuca? Bir kere şu konunun açılmaması gerekiyor. Size bir lafım yok aslında yanlış anlamayın. Bu sorunun cevabını kesin olarak kimse veremez. Çünkü herkesin inancı ve dini farklı. Ortada objektif bir bilgi yok. Her kafadan farklı bir ses çıkar. Ki tüm bunları geçtim burada yazılan bilgilerin kimisine göre doğruluk taşısa da kimisine göre maalesef tam tersi. Senin inancından biri olmayan adama ne anlatırsan anlat dinlemez seni, o da sana anlatsa aynı şekilde. İşte bu yüzden kargaşa oluşuyor konuda boş yere. Gereksiz yere kendinizi yoruyorsunuz. Değmez,
yapmayın. Herkesin dini inancı kendisine.

Yani Allah önceki gönderdiği kitabları koruyamadı ama son kitabını koruyabildi. Tamam ben ikna oldum bro!
Çarpıtma istersen Allah mühlet verdi, onları sınadı, geçmiş kavimler kitapları bozdular. Allah'ın haramlarını helal gibi yazdılar. Şimdi Allah diyor ki mutlak güç sahibi benim, ben sizi sınadım siz kibre kapıldınız, buyurun Kuran'ı da değiştirin. Onu koruyacak olan Biziz.

Pat diye dalacağım muhabbete ancak çok merak ediyorum. Tanrı neden insanları sınıyor? Zaten geleceği bilmiyor mu? Madem bu olacakları biliyorsa neden en baştan önlem almıyor da bile bile lades diyor?

Çarpıtma istersen Allah mühlet verdi, onları sınadı, geçmiş kavimler kitapları bozdular. Allah'ın haramlarını helal gibi yazdılar. Şimdi Allah diyor ki mutlak güç sahibi benim, ben sizi sınadım siz kibre kapıldınız, buyurun Kuran'ı da değiştirin. Onu koruyacak olan Biziz.
Hocam Allah'la birebir konuşmuş gibi yorumlayarak çarpıtan sizsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı