TheNightFuRy
Kilopat

Var tabii.
Biri kanıtlasın arkadaşlar, üşeniyorum.

Biri kanıtlasın arkadaşlar, üşeniyorum.
Ayetler eski haliyle kalsaydı inanan tek bir kişi dahi olmazdı.Diyanet meali; "göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter." Daha bir kaç sene önceye kadar diyanet dahil çoğu kişinin meali bu şekilde ve geçmişde de böyle biliniyordu ta ki genişlediğini öğrenene kadar sonra ayet değişti nedense? Sorarım sana tanrının gönderdiği açık ve net bir kitap da 1400 yıldır neden bu meal biliniyordur?
Ben hepsini okudum yalan söylüyorum ama sen okumadan net bir dille "alıntı malıntı" değil diyorsun. Ne diyim haklısın.Kuran Tevrattan alıntı malıntı değildir.
Ayetler eski haliyle kalsaydı inanan tek bir kişi dahi olmazdı.
Fiziksel şiddet. Fiziksel şiddet böyle başlar zaten. Bugün eşarp ile döversin yarın sopayla.Peygamberimiz kızdığı vakit eşlerine elindeki başörtüsü eşarp tarzı bir giysiyle vururdu.
Eski Türklerde kadını baş üstünde tutarlardı, dinden nereden bakarsan bak kadının yaşama hakkı dahi yok denilebilir. Şeriat ülkelerini örnek gösterebilirim.Fiziksel şiddet. Fiziksel şiddet böyle başlar zaten. Bugün eşarp ile döversin yarın sopayla.
Şu cümlende bile kaç tane çelişki var. Bir adem diyor bir Muhammed diyor Kimin için yaratıldı koskoca evren? Koskoca bir tanrıdan bahsediyoruz daha şeytanı dahi yaratmadan isyan çıkaracağını biliyordu, yarattı. Ademin yasak olan meyveyi yiyeceğini biliyordu, yarattı. İnsan oğlunun inanmayacağını biliyordu, yarattı. Bu imtihan mı oluyor şimdi? Yada Allah bizi sınıyor mu?Sadece dünya değil tüm evren ademoğlu için düzenlendi. Ve hatta sürgün yeri diyebiliriz. Evet dinim söylüyor bunu. Evrenin genişlemekte olduğu Zariyat Diyanet mealinde "Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz." şeklinde yazılı.
Bir çok canlıdan devasa ağaçları da örnek gösterdim nasıl faydalandığımızı da anlattım.
Taşkömürü yatakları ...
Evrende, dünyada ve canlılarda da düzen yoktur hiç bir şey kusursuz değildir hep aynı cevapları veriyorsunuz. Madem tanrınız kendini kanıtlamak için kitap göndermiş neden onunla kanıtlamak yerine "her şeyin bir tasarımcısı vardır", "neden insanlar kusursuz, evren düzen içinde" gibi daha konusunu bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapıyorsunuz? Ya inandığınız kitabı bile okumuyorsunuz yada kitapta bunların cevabı yok. Görüyorum ki ikisi de.
İnsan vücudu kusursuz değildir.
@Recep Baltaş "Kusursuz olsaydı gözlük takmak zorunda kalmazdık doğuştan. Evrilmeye devam ediyoruz işte, elden geldiğince"
Bende bir şey yazayım kadın rahminin ve kalçasının evrimini araştırmanı öneririm kadın doğum anında ölen bir canlı buna kusursuz demek nasıl bir mantık?
Neden kitabınızda dinazolar hakkında bilgi vermiyor? Peki dinozorlar dan çok çok önce yaşayan canlılar? Neden Kuran'da her canlı çift yaratılmıştır diyor? Hz ademin maks. 10 bin yıl önce yaşadığı biliniyor fakat modern insanlarınkiyle neredeyse aynı yapıda olan bir fosilin yaşı 300 bin yıl önceye dayanıyor. Birde Kuran'da Hz Adem'e her şeyin öğretildiği bahsediliyor ama dediğim fosiller konusmayı bile bilmiyorlardı.
Diyanet meali; "göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter." Daha bir kaç sene önceye kadar diyanet dahil çoğu kişinin meali bu şekilde ve geçmişde de böyle biliniyordu ta ki genişlediğini öğrenene kadar sonra ayet değişti nedense? Sorarım sana tanrının gönderdiği açık ve net bir kitap da 1400 yıldır neden bu meal biliniyordur?
Cidden bunu neye dayanarak söylüyorsun?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.