Technopat Sosyal kurallarını seviyor musunuz?

Technopat kurallarını seviyor musunuz?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
İçinde bulunduğum sistemde kuralları sevsem ne olur? Sevmesem ne olur? Kurallar hakkında şüpheniz varsa; herkesin, her kurala riayet ettiği hâle bakın ki onu hiçbir vakit bulamayacaksiniz. O durumdaki görünen aksaklıklar, kuraldan sebeptir.
 
Kurallar eskisi gibi katı değil. Katı olsa daha güzel olacak bence. Sosyal'e yeni katılmış kişilerin ilk mesajlarına tolerans gösterilebilir ama kuralların eskiye göre esnek olması fark ediliyor gerçekten. Konuyla bağımsız sohbet eden çok kişi görüyorum genellikle. Öylelerine direkt olarak bir günlük uyarı verilmesi lazım. Bu dediğim türden kullanıcıları genellikle sistem toplama konularında görebilirsiniz. Kuralların Sosyal'in ilk zamanlarında olduğu gibi katılaşması lazım.
 
Şahsen birkaç aydır hiç ceza yemiyorum ve forum kurallarına uyarak hareket ediyorum. Gayet yerinde cezalar var ama üstteki arkadaşın dediği gibi kuralları uygulayan bazı kişilerde sıkıntı var.
 
Bence çok güzel bir kural sistemi var. Hatta mesajları yazıyorum daha sonra düzeltme tuşuna basıp kelimelerin doğrularını görüp öğreniyorum. Keşke LGS'den önce burayı keşfetmiş olsaydım belki 1 net daha yapardım. Bazıları katı demiş ama düzgünce yazarsan gayet yumuşak sadece 2 cezam var.
 
Şahsen birkaç aydır hiç ceza yemiyorum ve forum kurallarına uyarak hareket ediyorum. Gayet yerinde cezalar var ama üstteki arkadaşın dediği gibi kuralları uygulayan bazı kişilerde sıkıntı var.

Ben ilk başlarda çok ban yerdim artık sadece "?" koymayı unuttuğum için ban yiyorum.
 
Bende yeniyim büyük harfle yazmaya başlamadığım için ceza puanı yazılmış puan toplama gibi derdim yok ama 1 günlükde olsa ceza büyük harf için saçma olmuş okulu bırakalı çok oldu brnim telefon klavyesi öyle ayarlı değiştirmekte istemem
 
yazım kuralları biraz abartılıyor. Mesela yaşca büyük abiler teyzeler var teknoloji tutkunu ama yazım kurallarını pek bilmiyor. Yazamadı diye ceza veriliyor. Ya biraz hoşgörü herkesin türkçesi mükemmel olmak zorunda mı? ayrımcılığa giriyor biraz.

Bir abimiz konu açacak yeni yeni bilgisayar dünyasına giriyor, takıldığı bir sorun var, işte "de" ekini ayırmaması gereken yerde ayırdı vs gibi sebeplerle ceza alıyor konusuna cevap yazamıyor. üzücü bir durum. Sen önce türkçe yazmasını öğren demek gibi birşey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı