Teknik olarak en iyi oyun The Last Of Us Part 2'dir

Grafiksel ve oynanış olarak çok sağlam benim açımdan diyorum türünün en iyisi ama o son o oyuna yaziklar olsun dedirtti yani sabaha kadar sövdüm arkadaşı aradım onla birlikte sövdük aşık olduğum oyun serisinden soğuttu resmen buradanda senaryoyu yazan çizene sövüyorum 😄

En iyi oyun 3310'daki Snake II'dir. Kimse aksini iddia etmemeli, ettirmemeli.

(!)

Gördüğüm en komik konu olabilir, mizah ve eğlence bölümüne açılmalıydı. Kime ve neye göre teknik olarak en iyi oyun oluyor?

The Last of Us 2 çizgisel bir oyun, açık dünya oyunlarına göre çok daha kısıtlı bir dünyaya sahip. Dünya ne kadar kısıtlı olursa yapay zekayı geliştirmek ve teknik konulara odaklanmak o kadar kolay olur, çünkü kısıtlı dünyadan dolayı olasılıklar az.

Açık dünya bir oyunda yapay zekanın hareket edebileceği alan çizgisel oyunların onlarca katı, bu da yapay zekanın daha fazla hareket olasılığının olması demek. The Last of Us 2'de çoğu düşmanın yapabileceklerini ayarlamak Red Dead Redemption 2'ye göre çok daha kolay, nedeni ise yapay zekanın hareket olasılığının ve hareket edebileceği alanın Red Dead Redemption 2'ye göre çok daha kısıtlı olması. Red Dead Redemption 2 açık dünya bir oyunda bu kadar iyi yapay zekaya sahip olduğu için The Last of Us 2 'den teknik olarak çok daha başarılı, The Last of Us 2'nin Red Dead Redemption 2 kadar büyük bir açık dünyası olsa yapay zeka şimdiki halinden çok daha kötü olurdu.

Hikaye konusu özneldir ancak yine de duygusal davranmadan değerlendirilmesi gerekir. Ben The Last of Us 2'nin hikayesini gülerek izledim mesela, bana göre The Last of Us 2'nin hikayesi hiç vurucu değil ve gereksiz ajitasyonlarla oyuncuların duygusallığını kullanmaya çalışmış.

Eki Görüntüle 1014964

Teknik anlamda oyun sektörünün tepe noktası, hikaye anlatımı, akıcılık, oynanış, atmosfer anlamında yıllarca kimsenin geçemeyeceği bir kalite belirlediler.

Hikaye görecelidir ben de ilki kadar sevmedim. Ama kötü falan değil hatta sektörün çok üstünde.
Bu madalyonun iki yüzü konsepti ilk kez görülmüş bir konsept değil, Dishonored, ilk NieR, legacy of kain defiance bunların hepsi TLOU2 ile aynı konseptte oyunlar sövenler iyiler var kötüler var savaşın konseptindeki oyunları oynamaya devam edebilir.

En iyi oyun diye bir şey yoktur kişiseldir, teknik olarak bakarsanız nesnel bir sonuca varabilirsiniz.
Bu oyun ne en sevdiğim oyun ne de benim için en iyi oyun ama bugüne kadar çıkmış oyunlar arasında teknik olarak en iyi olduğu gerçeğini kabul etmemek için fanboy olmak gerek.
Ki 300 ödül ile dünyanın en çok ödül alan oyunu olarak belirledikleri kaliteyi kanıtladılar.
3. oyun çıktığında kendi belirledikleri kaliteyi de geçeceklerdir. :p

Eki Görüntüle 1014968

Teknik anlamda RDR2 üzerine bir oyun yok açık dünya olmayan bir oyun zaten nasıl teknik olarak en iyi oyun oluyor anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı