Acer Nitro 5 AN515-54 (RTX 2060, i5 9300H) model laptop'umda yaşadığım ortalama ısınma problemleri neticesinde, termal macununa zaman aşımına uğradığını veya kalitesiz olduğunu düşünerek el attım ve kabus burada başladı.
İlk aşamada Arctic MX-6 macunu gpu/cpu'ya uyguladım. Başlarda düşük sıcaklık değerleri ile tatmin eden MX-6, İki haftalık yoğun oyun seansları ve render işlemleri sonucunda, değişimden önceki duruma kıyasla aşırı yüksek thermal throttling engeli ile karşılaşmama sebep oldu. Tercih ettiğim macundan kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünerek başka bir çözüm aradım.
Sonraki aşamada ise elimde kalan MX-6'nın yanına daha kaliteli olduğunu düşünerek TG Kryonaut aldım ve gpu/cpu kombinasyonuyla uyguladım. CPU altında başlarda muazzam performanslı seyreden Kryonaut çok geçmeden ısınma sebebiyle tekrardan başımı ağrıttı ve laptop'lardaki geleneksel "pump-out" olayını keşfettim.
Anahtar kelimeyi aratınca bu başlığa ulaştım ve 103 sayfalık yorumu derinlemesine okudum.
Ebuy7 üzerinden PTM7950, yanına Halnziye Thermal Putty HY236 aldım. Sonuçları ise gelir gelmez uygulayıp paylaşacağım; başlıkta emeği geçen herkese teşekkürler.