Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu'nun devamı mıdır?

@archixusa Çok güzel bir paylaşım. Yalnız takıldığım konu "Bu kadar toprak kaybedilmiş onlar artık imparatorluk değil, para da hak iddia edemezler" cümlesindeki yüzsüzlük. O zaman Osmanlı'dan kalan milyar dolarlık borçlar da silinsin. Türkiye olarak derin bir nefes alalım :)
Batılı şirketlerin oyunları işte. Mahkeme dava edenlerden daha akıllı olduğundan kararı lehimize vermiş. Çok haklısın hahahaha.

Ne olursa olsun asla devamı demezdim. "Etrak-ı bi idrak" nedir, Osmanlı'da Türkler nasıl muamele görürdü bi araştır istersen.
İyi ki öyle muamele görmüşüz. Bugün dünyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir ağırlığı varsa Osmanlı Devleti'nin Türklere yaptığı zulümden dolayı olmuştur. Türklere ''Etrak-ı bi idrak'' demeseydi Türkler çadır kurup 2 yıla Osmanlı'yı yıkardı. İyi ki de ezilmişiz.

Yanlış bir düşünce bence. Katılmıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk zaten o dönemdeki Osmanlı'dan memnun değildi. Çokça susturulmaya çalışılmıştı bildiğiniz üzere. Ben onun bize miras bıraktığı ülkeye Osmanlı demeyi haksızlık olarak görüyorum.
Asıl ben 3 kıtaya yayılmış bir İmparatorluğa,Anadoluda sıkışmış Cumhuriyet demiyorum.

Konuda görüşlere göre yargılandığı için mesajı siliyorum.

Son düzenleme:
ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağanıdır Türkiye cumhuriyeti. Topraklarının bir kısmı haricinde hiçbir alakası yoktur, olmayacaktır.

Eğer bugün Anadolu'da Türk adlı bir devlet varsa sahibi Osmanoğulları ve diğer Türk boylarıdır. İlber Ortaylınında dediği gibi Osmanlının devamıyız. Bir Osmanlı bayrağına, bir de günümüz bayrağına bakar mısın? Hiçbir alakası yok diyorsun ya :D.

1648655097930.png

1648655111505.png

Hadi öyle oldu diyelim, demeseler ne olacaktı? Daha mı iyi olacaktı peki? Osmanlı topraklarına sahip çıkamadı. Elimizde tek Ankara varken Türkiye Cumhuriyet'i şu anki toprakları geri alarak kuruldu. Kurtuluş Savaş'ına tekrardan göz atmanızı tavsiye ederim.

"Türk Kurtuluş Savaşı, İstiklal Harbi veya Millî Mücadele, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleri'nce işgali sonucunda Mîsâk-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için 1919-1922 yılları arasında gerçekleştirilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadeledir."

Osmanlı zaten işgal edilmişti. Ve hiçbir toprağı kalmamıştı. O yüzden başka yönetim kuruldu demek şu anki yaşadığınız topraklara haksızlık olur. O yönetim mevcut ülkemizi kurdu. Yoksa ortada ülke mülke olmayacaktı. O zamanki yönetim zorla darbe yapılarak indirilmiş gibi söz etmeniz yanlış. Yönetim adına bir şey kalmayan yerde ve her şeyin bittiği noktada küllerimizden doğduk. O küllerin ismi de Türkiye Cumhuriyeti oldu.
Tamamen yanlış bir bilgi,eğer biraz doğru kaynaklara bakarsan öğrenirsin.Misak-ı Milli sınırları dışında kalan tüm topraklar geçici olarak işgal edilmişti.Herhangi bir ilhak söz konusu değildi,1.Dünya savaşından sonra Alman İmparatorluğundada rejim değişti,işgal edilen yerler oldu.Ama şuan hala dünyanın en büyük 4.ekonomisiler.Gelip Lise,Ortaokul tarih kitaplarından politika yapmayın.

@494722
O kadar cahilsin ki, hayatında hiç görmediğin birine bu yorumu yapabiliyorsunuz. Ortaokul tarihi bilgisiyle gelip bana Osmanlı'yı kötülemeye devam edenlere cidden acıyorum.

Çoğu tarihçi bunu tartışıyor. İlber Ortaylı "deva mıyız" diyor. Bence de deva mıyız çünkü, Türk tarihi çok önceden başlarken Türkiye tarihi 1071'den başlar. 1071'den beri Anadolu, Irak, Azerbaycan gibi türklerin yurt edindiği bölgede bu kadar kesin bir devlet kurulmadı. Ayrıyeten günümüzde emniyet, itfaiye, Kızılay gibi birçok kurum osmanlı'dan kalma. Kurtuluş savaşında bile çoğu cephede osmanlı'dan kalma ordular kullanıldı. Sizce devamı mıyız?

Tabii ki de devamıyız Osmanlıdan kalan borçların bir kısmının ödenmeside bunun kanıtıdır.

Tamamen yanlış bir bilgi,eğer biraz doğru kaynaklara bakarsan öğrenirsin.Misak-ı Milli sınırları dışında kalan tüm topraklar geçici olarak işgal edilmişti.Herhangi bir ilhak söz konusu değildi,1.Dünya savaşından sonra Alman İmparatorluğundada rejim değişti,işgal edilen yerler oldu.Ama şuan hala dünyanın en büyük 4.ekonomisiler.Gelip Lise,Ortaokul tarih kitaplarından politika yapmayın.
Vay be. 4 yıllık üniversite + 2 yıllık master boşuna yapmışım. Politikamı ortaokuldan seçmem büyük hataydı. Kendimi şiddetle kınıyorum :) Yaptığım alıntı Wikipedia üzerindendi. Ama doğrusunu sen bilirsin. Seni kaynak alacağım bundan sonra :)

Ayrıca ben Osmanlı'nın devamıyız diyenlere lafım olmaz diye belirtmiştim. Benim görüşüm devamı olmadığımız yönünde. Sen istediğini düşünebilirsin. İlber de düşünebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı