Türkiye'yi aşağılayan tipler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım eski bilim adamlarımızı bilmiyorsun. Harezmi, İbni Sina, Farabi, Ömer Hayyam gibi bir çok müslüman bilim insanımız vardı. Çünkü onlar İslamın ilk emri olan "Oku" lafını çok iyi anlamışlar. İslamın ilim öğren, araştır gibi emirlerini de yerine getirmişlerdir. 4 büyük din de bilime engel değildir, Sadece insanlar olayı birazcık yanlış, birazcık eksik algılıyor. Eminim çoğu müslüman Kuran'ı okumamıştır bile, çoğu Hristiyan da İncili...
Ömer hayyam ateist değil miydi ?

Bazılarımızın hayranı olduğu Batı Medeniyeti:
(Buna Ortadoğu ve Güney Amerika petrollerini de eklesek fena olmaz.)

africa.jpg

Ülkemiz bazı konularda muhteşem şeyler yapıyor, o kısmı bile kötülüyor...

Savunma sanayimiz var, onu da kötülemeyin. İşte burada gerçekten sinirleniyorum, kalk sen yap!

Beğendiremedik gitti... Altay dersin, "çalıntı tank" Tulpar dersin "kulesi çalıntı", yap kardeşim, git eleştireceğine yap?

Savunma sanayi için konuşuyorum, araya doları vs. sokmayın.
Hocam al benden de o kadar vallahi bıktım. Ula biz savunuyorsak doğrusu ile yanlışı ile savunuyoruz. Sevmiyorsan bari yapılanlara saygın olsun Be. (Araya herhangi bir siyasi amaç katilmaksizin)

Bazı vatandaşlar ekonominin bir anda kalkınmasını, bir anda fabrikalar açılmasını, araba üretmemizi, ürettiğimiz ürünlerin ihracaat edilmesini istiyor. Almanya, ABD vb. ülkeler ekonomilerinin temellerini seneler önce attılar. Ülkenin çok sorunu var fakat ülke adına hiçbir şey yapmamış kişinin de "Bu ülke çöp ya! Bir an önce gitmek istiyorum." demesi koyuyor. Evet ülkenin eğitim sistemi kötü, evet hükümetin kararlarının çoğu yanlış fakat biz bir şey yapmazsak bizden sonraki nesil daha da kötü hale gelir. Zamanında Atatürk ve atalarımız canları pahasına savaşmasalardı bu topraklar bizim değildi. Şimdi ise istediği telefonu alamadığı için başka bir ülkeye gitmek isteyenler var. Gidin, onlar da size kucak açıyordu zaten. Bilimsel bir çalışmanız yoksa yurtdışında Türkiyeden çok da farklı yaşamazsınız. Size bu yaşınıza kadar ev sahipliği yapan vatanınızı satmayın. Tabi ki bu benim düşüncem.
Kötülemek ve eleştirmek farklı şeylerdir. Bu konuda kötüleyenleri konuşuyoruz eleştirenleri değil. Zaten bulunduğu durumu eleştirmeyen, sorgulamayan kimse olmasın. Ben de eleştiriyorum ülkemi ama kötülemiyorum.
Bu arada vatandaşlar dedim fark ettiyseniz. Ki bazı kişiler dost, kardeş değil arkadaş bile olmak istemiyor. Öyle biriyle arkadaş olamamamın bana bir şey kaybettireceğini düşünmüyorum.

Chip üretecek seviyeye geldikte benim mi haberim yok acaba ? Normal ülkeler gelişip ileriye gidiyor. Bizim memleket 16 17 sene önce kendi kendine yetebilen bir ülkeyken şu an soğan alıyoruz.

Chip üretecek seviyeye geldikte benim mi haberim yok acaba ? Normal ülkeler gelişip ileriye gidiyor. Bizim memleket 16 17 sene önce kendi kendine yetebilen bir ülkeyken şu an soğan alıyoruz.
Hocam tek merak ettiğim şey yine siyasi olarak algılamayın ama biz 16 17 sene önce üretim yapan ve kendi kendine yetebilen bir ulkeysek niye çok çok büyük bir krize girdik o senelerde.

Hocam tek merak ettiğim şey yine siyasi olarak algılamayın ama biz 16 17 sene önce üretim yapan ve kendi kendine yetebilen bir ulkeysek niye çok çok büyük bir krize girdik o senelerde.
2008 yılında Amerika'da krize girdi. Ne yani şimdi Amerika gelişmemiş bir ülke mi ?
İnanın inanmayın millet patates, soğan kuyruklarına girecek kadar fakirleşti.

Yapılanları öve öve nereye gideceğiz ki ? Yapılmayanları söylemeliyiz ki farkına varılsın ve düzeltilsin. Merak etmeyin bu ülkede en ufak şeyleri bile çok güzel şekilde alkışlayanlar çok var. Biraz da yapılmayanlara dem vurulsa da bir an önce kendi benliğine dönse şu insanoğlu.

2008 yılında Amerika'da krize girdi. Ne yani şimdi Amerika gelişmemiş bir ülke mi ?
Amerika battiginda küresel piyasayı da çok etkiledi. Bizde ne oldu?
Ben sana soyliyim tum ülkeler bayram etti Türkiye haricinde başka hiçbir ülke krizden etkilenmedi. İşte gelişmiş ve gelişmemişlik bu olur.

9EE87FA1-38AC-4C26-BA71-3301B87D1E3A.jpeg

Gerisinde kaldığımız ülkelere bak. Güney Afrika’dan bile fark yemişiz.
Yanılmıyorsam dolar karşısında %39 değer kaybı yaşamışız.
Şu durumu savunanların çoğu RTX almak için ağlamıyorlarsa ben de bir şey bilmiyorum.
Yurt dışında asgari ücretlinin aldığını almak için beyaz yaka olarak çalışmaya, köpek gibi sürünüp, eşek gibi çalışıp, tavuk gibi yolunmaya devam edin. Bunu hakediyorsunuz çünkü. Size de müstahak, umarım daha da beter olursunuz.
Savunma sanayisi deyip durun; Atak helikopterinin satışına ABD engel olmuştu çünkü motor patenti onlara aitmiş. Ancak bize %100 yerli diye yutturuyorlar.
Daha halkını besleyemiyorsun. Et, soğan ithal ediyorsun, savunma sanayisi yapsan ne olur? Millet 7.62 mermi yiyecek?
Bütün medeniyetler tarımla başlar. Ayrıca refah mı gelişiyor? Hayır.
Artık 60-70’lerde değiliz. En çok silaha sahip olan değil. En çok ekonomi yatırımı yapan kazanıyor. O Iphone denen, coca cola denenleri üretenler kazanıyor. Galaxy S üretenler kazanıyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı