TürkNet vaat ettiği internet hızı vermiyor

BhuRock

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
406
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, TürkNet altyapı sorgulama yaptığımda 75 Mbps hız alabileceğim yazıyor. Ancak alabildiğim hız 40 Mbps civarı. Destek kaydı oluşturduğumda ise santrale uzaksınız gibi bahaneler sunuyorlar ama NetSpeed'den sorgulattığımda santrale uzaklığım sadece 5 metre. 2 defa 70 Mbps hız aldım ama sadece 1 günlüktü. Bunu söylediğimde ise imkansız alamazsınız dediler. Şimdi ise sorun sizde iç tesisatta deyip topu tekrar bize attılar. Aklıma takılan TürkNet sonuçta Türk Telekom alt yapısını kullanıyor. 1 portu iki daireye bağlanması mümkün mü?
 
Modem arayüzünden hat değerlerinizi atın, bir bakalım. Bana da maksimum 80 mbps alabileceğimi söylemelerine rağmen 2-3 günlüğüne 92 mbps hız almıştım, daha sonra "o hızı almanız imkansız, Türk Telekom saha çalışmalarıyla ilgilidir ya da diğer insanların internet kullanımları az olduğu sırada yükselmiştir" diye geçiştirdiler.
 
Aynı durum bende de vardı. Birkaç hafta yüksek hızda kullandım sonra yavaş yavaş düşürdüler yine 40 civarına. 3 4 ay o hızda kullandım. Sürekli hattınızın desteklediği hızı alıyorsunuz gibi cevaplar verdiler. Halbuki bana hattımın 75 desteklediği söylenmişti zaten ve yaklaşık olarak o hızlara da çıkabilmiştim birkaç hafta boyunca. Sonra geçen hafta bir gün internet kesildi, altyapınızda çalışma var dediler, birkaç saat sonra internet geldiğinde hız yine yüksekti. Sorun Türknet tarafında yani, sizinle alakası yok.
 
Bunu söylediğimde ise imkansız alamazsınız dediler. Şimdi ise sorun sizde iç tesisatta deyip topu tekrar bize attılar. Aklıma takılan TürkNet sonuçta Türk Telekom alt yapısını kullanıyor. 1 portu iki daireye bağlanması mümkün mü?
1 portu 2 dairenin paylaşması imkansız ve bizim milletin sağda solda sıktığı bir yalandır. Teknik açıdan imkansızdır.

Her modeme girilen kullanıcı adı ve şifresi, bağlı saha dolabı veya santral tarafında kontrol ediliyor. Tek portu 2 farklı kullanıcı adı tanımlaması yapılmıyor. Zaten kendiniz bile denerseniz bunun olmadığını görürsünüz.

2. modem muhtemelen DSL sinyali almaz.

İç tesisat kısmına gelince, modemi aşağı götürüp, size ait olan kısma takıp deneme fırsatınız varsa deneyin.

Eğer değerler yüksekse iç tesisat sorunu var demektir.

Öte yandan benim dikkatimi çeken farklı bir konu var. Turknet ekipleri veya TT ekipleri artık kim ilgileniyorsa, etiketleme işlemiden sonra hattı kroneye çakmak yerin elektrik kablosu ekler gibi ekliyor. Bu resmen hattı baltalıyor.

Sizde de durum aynı ise oraya müdahale edin.
 
Hocam yapa da mısınız acaba kontrol eder misiniz? TürkNet sayfasından teknik bilgiler sayfasından kontrol ediliyor sanırım. Eğer santral ile uzaklığınız 5 metre ise bayağı yüksek hızlar almanız lazım.
 
Öyle bir şey yapılmaz. Hız hep net bir şekilde gelmek zorunda değil. Binanızın içindeki ankastreden dağıtımda kablolarınızın sağlığı kötü olabilir. Bu da internet hızınızı etkiler.

Benim de aklıma takılan bu eğer kablo sıkıntılı ise o hızları benim hiç görmemem ya da arada bir görmem gerekiyor. 2 farklı gün boyunca 70 civarı hız aldığım için nedenini merak ediyorum.
Kablolu bağlantı ile mi bağlanıyorsunuz? Ek olarak modem xDSL istatistiklerinizi atınız.

Kablo ile bağlanıyorum. Eve geçince atacağım.
Hocam yapa da mısınız acaba kontrol eder misiniz? TürkNet sayfasından teknik bilgiler sayfasından kontrol ediliyor sanırım. Eğer santral ile uzaklığınız 5 metre ise bayağı yüksek hızlar almanız lazım.

Ama TürkNet'e göre santral benim çok çok uzağımda.
 

Geri
Yukarı