Ülkedeki mülteci durumu

Hala şunu anlayamıyorsunuz ve tuhaf tuhaf algılar yaratmaya çalışıyorsunuz. İnsan'ın iyisi olduğu gibi kötüsüde vardır. İnsanı iyi/kötü şekilde ayırırken ırk/bayrak gibi ayırmayın. Şimdi ben de sana Suriyeli bir insan ile yaşadığım bir olayı anlatacağım. Yaşadığım ilçe çok küçük. Bir gün merkezde işim vardı. Dolmuşa bindim. Bir tane zar zor Türkçe konuşan birisi vardı. Bir yer sormaya çalışıyordu. Polis karakolunda imza atması gerekiyormuş. Ben de yardımcı oldum. Çocuk Suriye'de ki savaş yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalmış. Herkes savaş canlısı olmak zorunda değil. Bu da öyle bir insan. Şartlar onu Türkiye'ye getirmiş. Kendisi burada çobanlık yapıyor. Üstelik çok ucuz fiyata çalışıyor. 2 tane küçük kardeşi varmış. Özellikle onlar için çalışıyormuş. 1 saat boyunca birlikte oturup sohbet ettik. Yani konuyu Süriyelilere ya da Afganistanlılara getirip kendi eksikliğinizi örtbas etmeye çalışmayın. Konuşmak istediğiniz bir şey varsa önce dönüp aynaya bakın. Böyle ırk ayrımı kafalarından vazgeçin. Yaşınız 15 falan mı? Bu ülke Süriyeliler olmadan önce cennet miydi? Hiç mi katil yoktu, sokaklarda zorbalar yok muydu, hırsızlar yok muydu, kadın katilleri yok muydu, çocuk istismarcıları, hatta hayvanlara bile tecavüz eden sapıklar yok muydu? Bu nasıl bir algıdır? Süriyeliler geldi sokaklarda gezemez oldum mantığı nedir? Süriyelilerden önce Türk kültürü çok mu sağlıklı zihniyetlere sahipti? Senin ülkeni yöneten bir Türk. Neden kendi ırk'ından olan birisinden bahsetmiyorsun, ya da ettiğin zaman "Türk" diye nitelendirmiyorsun? Sana göre çünkü kötü olan birisi, yanlış olan birisi Türk değildir. Ama bir Suriyeli ırkından olan kişi kötü ya da yanlış yaptığı zaman tüm Süriyeliler öyledir değil mi? Ve Süriyelidir değil mi? Ya da Afganistanlıdır. Sorun ırkıdır değil mi?

İyisi kötüsü olabilir ama bunların hiçbiri Türkiye de olmasın.
Vallahi nedense ben sınır dışı edileceğini zannetmiyorum, umarım edilirler ama.

Sınır dışı edilirler ama kolayca ülkeye geri girerler sınırlar doğru düzgün korunmuyor çünkü.
 
Az önce şu yoruma denk geldim karı mültecileri savunuyor.

Eki Görüntüle 1394928
Avrupa ile bizi kıyaslıyor hahaha. Avrupa derken hangi ülkeyi kastettiğini de çok iyi biliyoruz. Ama bu arkadaş şunu bilmiyor ki o ülkede mülteciler üzerinden bir sömürü yok. Halkın parasını alıp mülteciye vermiyorlar veya kendi vatandaşlarını 2. sınıf vatandaş yapmıyorlar. Veya gidip pankartları mağazadaki açıklamalarını sadece onların dilinde yapmıyor. Veya gidip Türk Telekom gibi mültecilere ayrı bir tarife açıp aynı tarifeyi mültecilere daha uygun satmıyorlar. Dimes gibi kendi ülkelerinin markaları gidip kutu açıklamasını sadece mültecilerin diliyle yazmıyor. Onlarda ülke araplara satılmıyor. Onlarda hatay gibi kilis gibi kendi vatandaşlarının azınlık olduğu bir şehir yok. Onlarda mültecisi de aynı yaşıyor kendi vatandaşı da aynı yaşıyor. O yüzden hep derim mültecinin de kalitelisi olsun. Ülkemdeki insanlar afrikalısından şikayet etmez, ukraynalıdan şikayet etmez daha geçen ukraynalı mülteciler Türkiyenin bir plajını baştan aşağı temizlediler. Niye kültürleri pis yobaz arap kültürleri değil. Süleyman Soylu Türkiye'nin içişleri bakanı kalkıp afrikalı yabancı ülkeden gelmiş burada saat satıyor buna izin vermeyiz diyor ama vatanını satan herife belediye ikram araçlarında vatandaşlık dağıtıyor. Selfie çeker gibi kadınların fotoğrafını çeken allahın tacizcisini savunur. Bunu ne sağlıyor tabi ki her konuya adet edilen aptal din mevzuları. Devlet işleri din işleriyle karışınca ne olacak diyorduk ya cevabı işte bu.
 
Sacma sapan afgan, arap sığınmacı/kaçakları savunmayın. Adamlar gittikleri yerde suç oranlarını ciddi şekilde arttırıyor. İstatistiksel bir gerçek bu, biz ırkçılık yapmıyoruz adamların kültürü çöp, bizim milletin %20 si çürükse onların %70 i çürük, anlatabiliyor muyum?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı