Ülkemizde neden çok fazla İslam düşmanlığı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini siyasi kullanmak her ülkede var ama bizim ülkemizin akılsız gençleri bunu bahane ederek batı özentiliği yapıyor 3000 lira maaşla çalışacakları gerçek ama Avrupa hayalleri kuruyorlar çok yazık. Bunları yapanların birçoğu'da zaten vasıfsız gençler hiçbir şey yapmadan ekonomi kötü yhaaa diyerek ekonomi düzelmesini bekliyorlar.
Bahsettiğiniz gençler acaba ne yapmalı sizce? Diyorsunuz ya hani ''akılsız gençleri bunu bahane ederek batı özentiliği yapıyor 3000 lira maaşla çalışacakları gerçek ama Avrupa hayalleri kuruyorlar çok yazık. Bunları yapanların birçoğu'da zaten vasıfsız gençler hiçbir şey yapmadan ekonomi kötü yhaaa diyerek ekonomi düzelmesini bekliyorlar'' siz düşük maaşla köle gibi çalışmayı kabul eder miydiniz? Patronunuz sigortanızı yatırmasa bile hem de.
 
Burada bir kavga ortamı oluşturmak veya herhangi başka kötü bir amacım yok. Sadece merak ediyorum, neden? Az önce dikkatimi çeken 2 haber oldu, girdim haberi izledim. Yorumlar kısmına indiğimde ise her iki farklı videoda da konuyla alakası olmadığı halde konuyu İslam'a getiren birçok yorum gördüm. Aynı şekilde bir çok platformda da durmadan karşılaşıyorum.

Farklı bir inanışa sahip olabilirsin ama neden İslam düşmanlığı var? Alıp veremedikleri ne? Bu ayrımcılık neden sadece İslam dinine?

Bu konuda herhangi bir tartışma istemiyorum ya da dinlerin tartışılmasını. Merak ettiğim şey sadece benim mi gözüme fazladan çarpıyor yoksa sizde mi böyle düşünüyorsunuz ve cidden düşmanlığı olan bir kişinin alıp veremediği şeyi merak ediyorum. İslam'ın kendisine nasıl bir zararı dokundu ki bu düşüncelere sahip oldu?

Dinciler yüzünden İslam kötüdür diyenler çok. Hep yanlış tanıttılar. Keşke herkes Cemil Kılıç gibi olsaydı, bugün böyle olmazdı. Aslında düşman değil kimse. Sadece kızgın oldukları için öyle düşmanmış gibi yazıyorlar. Ben inanıyorum ki Ateistlerden çok benim gibi Deistler var bu ülkede. Yani Tanrı'nın varlığına inanan, dinlere inanmayan insanlar.
 
Bahsettiğiniz gençler acaba ne yapmalı sizce? Diyorsunuz ya hani "akılsız gençleri bunu bahane ederek batı özentiliği yapıyor 3000 lira maaşla çalışacakları gerçek ama Avrupa hayalleri kuruyorlar çok yazık. Bunları yapanların birçoğu'da zaten vasıfsız gençler hiçbir şey yapmadan ekonomi kötü yhaaa diyerek ekonomi düzelmesini bekliyorlar" siz düşük maaşla köle gibi çalışmayı kabul eder miydiniz? Patronunuz sigortanızı yatırmasa bile hem de.

O zaman bir şeyler yap ki o maaştan kurtul hayal edeceğine bir şeyler başar ondan sonra git Avrupa'ya buradan PC başından oturup ekonomiye sallamakla hiçbir şey yapamazsın. Ölesiye kadar adamlar 16 yaşında araba alıyor dersin.
 
Bu konu muhtemelen kaosa gidecek ama ufaktan bir görüş sunalım.

Öncelikle bir ülkede dinin toplumun her kademesinde, her işinde, her ayrıntısında etkin rol oynayacağını uygulamalarla olur kılmak birden fazla insan tarafından hoş karşılanmayacaktır. Burası şeriat ile yönetilen bir ülke değil. Haliyle son 30-35 senemizi içine alan bu şeriat yanlılığı ve Neo-Osmanlıcılık hareketleri haliyle direkt olarak bağlı olduğumuz dinden soğumaya sebebiyet veriyor. Bu da bir kırılma yaratarak işin içinde dini bir simge varsa ani reaksiyonlar eşliğinde saldırma boyutuna varıyor. Bu durumun yaşanmasını tasvip etmediğim ve saçma bulduğum gibi toplumu "kendilerince doğru olan" dini düzene göre şekillendirmek isteyen yetkililerin, ağabeylerin, ablaların, kimselerin yarattıkları kaostan da sorumlu olduklarını unutmamak gerek. Bir iş ya da hareket yapılırken elinizdeki Atatürk posteri, Kur'an-ı Kerim, bayrak, içki size bir avantaj ya da hak oluşturmamalı. İtalya'da dini gerekliliklerin yerine getirilmemesine ya da yetişkin film endüstrisinin büyümesine göre millet birbirini boğazlamıyorsa benzer bir yaklaşım burada da geçerli olmalı.

Ancak bu zamana kadar kutuplaştırıcı söylemlerle insanların birbirlerinden bu kadar nefret eder duruma gelmeleri ise objektif bir şekilde araştırılırsa sonuca ulaşılır diye düşünüyorum. He bu açıdan baktığınızda bile cevabı bulamıyorsanız boğazlamaya devam. Orta Doğu coğrafyasında binlerce yıldır yapılan bu zaten. Alıştık.
 
O zaman birşeyler yap ki o maaştan kurtul kendini geliştir hayal ett
Ne yapalım mesela ? Yandaşlığa ne dersin , ayda en az 20.000 tl gelirin olur ?
Ya da imam'a ne dersin caminin gideri cebinden olmasa da maaşını devlet verir ?
Diyanet'e ne dersin din tüccarlığı yapıp Cumhurbaşkanlığı makamının yanına korumasız gitmeye hak kazanırsın, paraya para demezsin. Vakıf açar ayda milyonlarca parayı vakfa akıtırlar ?
Ya da ne dersin bir bilgisayara 6 haneli fiyatlarla para verip , adam akıllı bir kursa 4 haneli fiyatlar verip yazılım öğrenip Amerika beni alsın diye hayal dünyasını süsleyen gençler mi olsun ?
 
O zaman bir şeyler yap ki o maaştan kurtul hayal edeceğine bir şeyler başar ondan sonra git Avrupa'ya buradan PC başından oturup ekonomiye sallamakla hiçbir şey yapamazsın. Ölesiye kadar adamlar 16 yaşında araba alıyor dersin.
Kendi adıma konuşmak gerekirse çok şükür o durumda değilim. İnsanların durumunu size bahsettim. Lakin görüyorum ki siz yine anlamamışsınız. Bu ülkede asgari ücretli çalışan oranı %50'ye yakın olduğunu biliyor musunuz peki? Ekonominin kötü olmasının sebebinin yanlış uygulanan politikalar olduğunu biliyor musunuz?
 
Ne yapalım mesela? Yandaşlığa ne dersin, ayda en az 20.000 TL gelirin olur?
Ya da ımam'a ne dersin caminin gideri cebinden olmasa da maaşını devlet verir?
Diyanet'e ne dersin din tüccarlığı yapıp cumhurbaşkanlığı makamının yanına korumasız gitmeye hak kazanırsın?
Ya da ne dersin bir bilgisayara 6 haneli fiyatlarla para verip, adam akıllı bir kursa 4 haneli fiyatlar verip yazılım öğrenip Amerika beni alsın diye hayal dünyasını süsleyen gençler mi olsun?

Bak dediğim şeyleri yapıyorsun sende sallamaya devam et oturduğun yerden böyle hiçbir şey başaramazsın.
 
Şaka mısınız olum siz gece gece sinir ediyorsunuz.Neymiş avrupadaki adamlar gibi yaşamak için bir şey yapmıyormuşuz.Lan bizi büyütürken ailemizin verdiği vergi yeter geçer onları.Siz ne sanıyorsunuz avrupadaki elemanları bilim adamımı hepsi hepsi yazar şair ülkemi geliştirmek için can atıyorum geliştirmek istiyorum diye yaşadıklarını fialn mı adamlar doğuyor okuyor dünyayı geziyor takılıyorlar öyle burda anamızı ... herşey bizim lisede gördüğümüzü onlar ünide görmüyor şaka yapmıyorum.Yabancı liseli arkadaşlarınız varsa derslerine bakabilirsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı